• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.08.2024

12:16

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA - Vizija prozadne opozicije: Ubiti Vučića

Insider/Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA - Vizija prozadne opozicije: Ubiti Vučića

Podeli vest

Dehumanizacija kao oduzimanje ljudskih osobina i uopšte ljudskog obličja je uvod u likvidaciju čoveka, svejedno da li se radi o pojedincu, grupi ili narodu. Dehumanizacija je vođena zverskom mržnjom, a iza nje uvek dolazi poziv na zločin – linč ili ubistvo.

U savremenoj istoriji nemački nacisti su Jevreje najpre dehumanizovali, optužujući ih za razna zla – oni su izdali Hrista, izmislili komunizam, oni vladaju bankama i svetom. Posledica je bila Holokaust nacističke Nemačke i ubijanje šest miliona Jevreja. Ideje Ante Starčevića, „oca hrvatske nacije“, su prepune jezive mržnje prema pravoslavnim srpskom narodu: Srbi su “podljudska, vlaško-ciganska pasmina“, koje “valja sjekirom utući”. Posledica je hrvatski genocid 1941-1945 i ubijanje 700.000 Srba samo u Jasenovcu.

U Srbiji već dugo traje dehumanizacija predsednika Vučića i njegove porodice. Stavljen je na spisak za odstrel. Dehumanizacija predsednika Trampa u SAD i premijera Fica u Slovačkoj, doveli su do pokušaja atentata na njih. Mediji pod kontrolom interesnih grupacija, svesno su relativizovali ove pokušaje ubistva.

Na istovetan način Šolakovi mediji u Srbiji i regionu vode kampanju dehumanizacije i satanizacije protiv Vučića. Svaki dan ga u tim medijima opisuju kao da je diktator, bolestan, zao, lažov, kriminalac. Pojačava se ton na Šolakovim medijima kada pojedinci urlaju – „Vučiću pe*eru, Vučiću Šiptare, Vučiću majmune, Vučiću lopove“. Vučića označavaju i kao “biskog Hitleru”. I sve u tom stilu svakodnevno odjekuje sa televizije N1.

Nesumnjivo da su Šolakovi mediji i njihova uređivačka politika centar opozicionog delovanja i da poput pipaka hobotnice povezuju interese domaćih tajkuna i stranog faktora. Cilj je stvoriti domaće javno mnjenje po želji zapadnih centara moći. Cilj je usmeriti Srbiju, srpski narod i srpski nacionalni interes u pravcu koji odgovara Zapadu. Briselu, Berlinu i Vašingtonu smeta nezavisna i suverena Srbija, plod Vučićeve politike. Zabrinuti su jer zbog njegove uporne i žilave borbe nikako ne mogu da obezbede tzv. Kosovu mesto u UN i unitarnu BiH, u kojoj će nestati Republika Srpska. Regionalnim zemljama smeta ekonomski jaka Srbija, sa tehnički modernom, obučenom i naoružanom Vojskom. Srbija koja se ubrzano razvija, sa prosečnom platom koja dostiže 1.000 evra već ove godine. Srbija premrežena autoputevima i brzim saobraćajnicama, modernim železničkim prugama. Srbija savremenih i novih bolnica, zemlja sa 550.000 novozaposlenih. Ali i Srbija koja se neustrašivo bori za interese svog naroda svuda u  2 regionu, snažno pomaže Srpsku pravoslavnu crkvu i obeležava ne samo godišnjice stradanja, već i istorijskih pobeda srpskog naroda.

Beskonačne laži i dezinformacije se koriste oko jadarita, u cilju obmanjivanja ljudi. Ali, nisu teme opozicije ni litijum, ni rudarstvo, ni ekologija. Tema je kreirati nestabilnost u društvu i eventualno ponoviti 5. oktobar 2000. godine. Srušiti ili ubiti Vučića i zaustaviti razvoj Srbije. Da Zagreb, Sarajevo, Priština i neki iz Podgorice skaču od sreće. To je zadatak Šolaka, Đilasa i pojedinih iz opozicije, ali i moćnih stranih službi. Zato je i osmišljen opozicioni miting 10. avgusta.

I Zapadu i opoziciji, i domaćim drugosrbijancima, već dugo je jasno da je njihova glavna prepreka Vučić. Svi oni godinama s nestrpljenjem prizivaju nekog ludaka koji je, pod uticajem njihove višegodišnje propagande, spreman da fizički ugrozi život Vučića. I ne slušaju predsednika kada kaže: “Skupite 70 poslanika. Daćemo sve što je potrebno za 2/3 poslanika i raspisaćemo referendum pre kraja godine o opozivu predsednika Republike”. Ne pada opoziciji to na pamet. Znaju oni odlično da se narod ne može prevariti i da će na referendumu podržati Vučića.

Opoziciona poruka je sublimirana u rečima Tamare Skroze: “Da je ta noć bila drugačija (između 5. i 6 oktobra 2000.) i da smo se probudili u jednoj drugačijoj Srbiji, Srbiji BEZ NEKIH LJUDI, mislim da bi ovo danas bilo sasvim druga priča”. Jasna je poruka Skroze – Vučića je tada trebalo ubiti! Potvrđuje to i predsednik Vučić: “Trebalo je da me ubiju, a pogrešili su što me nisu ubili. Ja im i sad kažem da im je jedino rešenje da me ubiju”.

Mehmed Meša Selimović bio je istaknuti pisac iz BiH druge polovine 20. veka i jedan je od 100 najznamenitijih Srba. Zašto pišem o Meši? Iako druge vere, on se do kraja života izjašnjavao kao Srbin. A na pitanje zbog čega, odgovorio je: „Do 1941. sam se osećao Srbinom, a nisam se pitao zašto. Od 1941. znam zašto sam to“.

Aleksandar Vučić je Srbin. Srbin starog kova, kao i Meša Selimović. Za njega su Srbija i njen napredak, nacionalno jedinstvo srpskog naroda i očuvanje srpskog identiteta sve. Apsolutno sve. 24 sata dnevno, 365 dana godišnje on je posvećen razvoju Srbije. I zato se naša država ekonomski razvija brže nego svi drugi u regionu. Srbin Aleksandar Vučić ući će u istoriju Srbije. Neminovno i zasluženo.

Srbija će sačuvati Vučića. Jedino tako sačuvaće sebe i svoju državu. 

P.S. Aleksandar Vučić: „Mi Srbi nikada nismo hteli da služimo. Mi znamo da nema spasa ako služimo drugima, služimo samo svom narodu, našoj Srbiji".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija