• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.09.2024

18:45

Nebojša Bakarec: Šokantne veze Soroševe Stefani Rot, nemačke NVO i lidera lažnih ekologa!

Pedja Milosavljević

Kolumne

Nebojša Bakarec: Šokantne veze Soroševe Stefani Rot, nemačke NVO i lidera lažnih ekologa!

Podeli vest

Na početku ću izneti sažetak. U glavnom delu teksta koji se tiče mog istraživanja, iznosim svoja šokantna otkrića o vezama Stefani Danijele Rot (šefice antilitijumske kampanje), berlinske NVO „Gerila Fondacija“ i niza lidera lažnih ekologa – Ive Čukić (ZLF), Dobrice Veselinovića, Radomira Lazovića, i Ivana Bijelića (KOMS).

Njihove veze su višestruke -  prijateljske, finansijske, ideološke. Stefani Rot je glavna savetnica „Gerila Fondacije“ i vrhunska saradnica Soroševih fondacija. Iva Čukić (ZLF) je funkcionerka „Gerila Fondacije“ – članica četvoročlanog „Aktivističkog saveta“, koji dodeljuje grantove. Iva Čukić je član stranke ZLF (Ne davimo Beograd) i višestruka najbliža saradnica dvojice lidera ZLF – Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića. Iva Čukić je bliska saradnica Stefani Rot. Jedan od tri glavna lidera „Gerila Fondacije“ je Ivan Marč, koji je obučavao Ivana Bijelića, i poslužio je kao model za kreiranje imidža Ivana Bijelića (kao da su dvojnici). Marč je obučavao i Veselinovića i Lazovića. Lazović je najmanje jednom boravio u Berlinu, u Bundestagu i u „Gerila Fondaciji“. Ivan Marč je naravno blizak saradnik Stefani Rot. „Gerila Fondacija“ i Stefani Rot, finansiraju mnoge NVO u Srbiji, i većinu antilitijumskih NVO. „Gerila Fondacija“ i Stefani Rot rade za mnoge druge fondacije i vlade, i od njih distribuiraju ogromna sredstva za antisrpske i antilitijumske entitete u Srbiji. Glavni saradnici „Gerila Fondacije“ i Stefani Rot, u Srbiji su Zeleno levi front, i udruženja „Ne damo Jadar“, SEOS, Ekološki ustanak itd.

Foto: Nebojša Bakarec

 

U sjajnom izlaganju, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević je u specijalnom programu Informer televizije, pre neki dan, napravio odličan uvod u ovaj tekst. On je u najboljoj tradiciji istraživačkog novinarstva, razotkrio deo šeme finansiranja antisrpskih aktivmosti, vezanih za pitanje litijuma, aktivnosti uperenih protiv privrede Srbije. Prvo je ukazao da je zapad već izveo sličnu sabotažu privrede jedne zemlje, Rumunije, od 2006. do 2013. godine, kada je sprečeno ponovno otvaranje rudnika zlata i srebra „Roșia Montană" u centralnoj Rumuniji, u najsiromašnijem delu Rumunije. Rudnik postoji još od vremena Rimljana. Novi rudnik nikada nije otvoren zbog lažnih ekologa histerije koja je generisana u Rumuniji, a potiče izvan Rumunije. I u slučaju zapadne kampanje protiv rudnika litijuma u Srbiji, i u slučaju Rumunije, liderka iz senke, kreatorka toksičnih aktivnosti je vrhunska Soroševa plaćenica, Stefani Danijela Rot (Stéphanie Danielle Roth), koja je istovremeno inalogodavac i finansijer Zeleno levog fronta, Lazovića, Ćute, Kokanovića i mnogih antisrpskih NVO!

O prevari nad građanima Rumunije, lepo govori film iz 2006. godine "Mine Your Own Business" ("Miniraj svoj sopstveni posao" -igra reči "Gledaj svoja posla"- Mind Your Own Business) koji razotkriva tamnu stranu lažnih ekologa.Film razbija stereotip, dobru sliku o (lažnim) ekolozima kao "dobronamernim" i "miroljubivim" aktivistima! Film se najviše bavi zaustavljenim projektom rudnika zlata i srebra "Roșia Montană" i razotkriva prave motive liderke toksičnih aktivnosti u Rumuniji, Stefani Danijele Rot.

Sjajni Dragan J. Vučićevič je ukazao da je „režiser“ iz senke cele ove operacije specijalnog rata u Rumuniji i Srbiji, Sorošev operativac Stefani Danijela Rot. Kako je istakao, Stefani Danijela Rot proslavila se projektom koji je bio zapravo specijalni rat protiv Rumunije. Gospođa je u Rumuniji izvela operaciju koja je dovela dotle da zemlja samoukine najveći rudnik zlata i srebra. Grad Rosia Montana je danas mrtav grad jer su ti „ekolozi“ ubedili javnost, da da Rumuniji ne trebaju nalazišta zlata i srebra koja se tamo nalaze. Ista ta Stefani Danijela Rot danas ide „ruku pod ruku" sa srpskim lažnim ekologom Zlatkom Kokanovićem, otkrio je Vučićević. „Stefani Danijela Rot je blizak saradnik Zlatka Kokanovića, jer je on odabran kao projekat nekog seljaka i građanina koji se bori za svoja prava. A slika sa njom iz njegove kuće pre deve godine u Gornjim Nedeljicama nikada nije objavljena, a posle tog sastanka Kokanović sa Ćutom postaje lider ekologa.  

Vučićević je istakao da eko-teroriste finansira Soroševa fondacija, a putem Stefani Danijele Rot novac dobija i sam Zlatko Kokanović. „“Edvard Goldsmit je osnivač ekoloških terorista iz "Grinpisa" koga finansira Džordž Soroš, od kojih novac direktno prima Stefani Danijela Rot koja kroz Ivu Marković i organizaciju "Polekol" snabdeva Kokanovića. Iva Marković preko koje idu pare eko terorsistima je primalac fondacije Obama koja je direktno uticala u otimačinu sirovina u Rumuniji. Stefani Danijela Rot je autor kampanje "Marš sa Drine" i redovno je na vezi sa Zeleno levim frontom“ - rekao je Vučićević. Pored Kokanovića, u ovoj mreži ljudi koji vode specijalni rat protiv Srbije su i lider pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović, glumica koja je željna popularnosti Bojana Novaković, kao i poznati večiti student Radomir Lazović. „Glumica Bojana Novaković je odlučila da stane na čelo svega ovoga kako bi bar tako uspela da dođe do svetske javnosti i progura se. Savo Manojlović je bio na obuci u Rosii Montani i u Bukureštu gde su ga učili mesec dana kako da Srbima otme srpki litijum. Radomir Lazović je bio u Hrvatskoj na Visu mesec dana čime se on hvali ali neće da kaže za šta su ga obučavali“ - rekao je Vučićević. „Informer“ je 19.9.2022. objavio podatak da je Dobrica Veselinović, lider stranke „Ne davimo Beograd“ (danas Zeleno levi front - ZLF), bio osnivač i odgovorno lice NVO „Pravo na grad“ koje je bilo registrovano na adresi stana Dobrice Veselinovića. Ovo udruženje je 2022. godine ostvarilo prihode od čak 122.000 evra! U APR-u lepo stoji podatak za 2020. godinu: „DONACIJE 2020. „Pravo na grad“ 14.692.000 dinara“. Ovo udruženje g. Veselinovića je 2017. imalo prihode od 575.000, 2018.- 470.000, 2019. – 9.948.000, a 2020. neverovatnih 14.692.000 dinara! Za 2021. godinu, nije podnet izveštaj. Odakle su došle te pare? Od Viole? Od Rokfelera? Od Soroša? Od USAID? Veselinović je osnivač i NVO „Ministarstvo prostora“ koje je preuzela od njega Iva Čukić. Narodni poslanik SNS, Đorđe Todorović, je u novembru 2022. godine, na sednici Skupštine Srbije izneo činjenice o narodnoj poslanici stranke „Ne davimo Beograd“, Biljani Đorđević (danas kopredsednici ZLF=, koja je liderka NVO „Inicijativa za ekonomska i socijalna pitanja A11“. Ta NVO je za 4 godine prihodovala čak 80 miliona din.- 660.000 evra. Odakle su došle te pare? Od Viole? Od Rokfelera? Od USAID? Biljana Đorđević je liderka Upravnog odbora te NVO. Prihodi po godinama te NVO izgledaju ovako: 2017. – 3.3 miliona, 2018. – 18.5 miliona, 2019. – 27 miliona, 2020. – 30 miliona. Za 2021. godinu, nije podnet izveštaj!

Foto: Nebojša Bakarec

 

Moja nova otkrića o Stefani Danijeli Rot!

Nastavio sam tamo gde je stao uvaženi Dragan J. Vučićević, i samo ovlaš sam istražio Stefani Danijelu Rot i deo njenih veza sa NVO koje finansiraju antisrpsku i antilitijumsku kampanju u Srbiji. Tokom moje pretrage, pojavila se NVO „Gerila Fondacija“ iz Nemačke, iz Berlina, koja povezuje Stefani Rot, Ivu Čukić (najbliža saradnica Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića), Ne davimo Beograd, Zeleno levi front, i Ivana Bijelića, lidera NVO KOMS. Šokantni su rezultati mog istraživanja. 

Razotkrivam veze Stefani Danijele Rot (šefice antilitijumske kampanje), berlinske NVO „Gerila Fondacija“ i niza lidera lažnih ekologa – Ive Čukić (ZLF), Dobrice Veselinovića, Radomira Lazovića, i Ivana Bijelića (KOMS). Njihove veze su višestruke -  prijateljske, finansijske, ideološke. Stefani Rot je glavna savetnica „Gerila Fondacije“ i decenijska vrhunska saradnica Soroševih fondacija. 

Foto: Nebojša Bakarec

 

Foto: Nebojša Bakarec

 

Iva Čukić (ZLF) je funkcionerka „Gerila Fondacije“ – članica četvoročlanog „Aktivističkog saveta“, koji dodeljuje grantove. Iva Čukić je član stranke ZLF (Ne davimo Beograd) i višestruka najbliža saradnica dvojice lidera ZLF – Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića. Iva Čukić vodi dve NVO „Ministarstvo prostora“, koje je preuzela od Dobrise Veselinovića, i „Institut za urbane politike“. Obe NVO su paravan organizacije stranke ZLF. Iva Čukić je bliska saradnica Stefani Rot. Ukupan godišnji prihod NVO Ive Čukić. „Ministarstvo prostora“ za 2023. je 233,602 evra i u toj godini su dobili novac od tih 233.000 evra, u procentima, od „European Endowment for Democracy“ 33.1%, „Heinrich Böll Stiftung“ 18.1%, „Rockefeller Brothers Fund“ 17.7%, Norveškog Ministarstva spoljnih poslova 12%, i „European Climate Foundation“ 5.1%. Jedna od dve Rokfelerove fondacije – „Rockefeller Brothers Fund“ je NVO „Ministarstvo prostora“ dodelilo 3 granta i to: 2019. - 90,000 dolara, 2021. – 90.000 dolara i 2023. -135.000 dolara. Ukupno 315.000 dolara. Nevladine organizacije Ive Čukić finansira i „Fondacija Obama“! Iva Čukić je i predsednica Upravnog odbora „Fondacije Jelena Šantić“.

Foto: Nebojša Bakarec

 

U godišnjem izveštaju berlinske NVO „Gerila Fondacija“ za 2021. godinu, lepo stoji da su dodelili tri granata srpskim NVO. Međutim, najvažnije je to što sam otkrio da je jedan od tih grantova ključni, kapitalni dokaz kako se zapad meša u pitanje litijuma, i kako finansira antisrpske i antilitijumske aktivnosti u Srbiji od 2021. godine! „Gerila Fondacija“ iz Berlina u svom finansijskom izveštaju za 2021. godinu, otvoreno navodi da su uložili veliki novac u stavku, citiram: „Legal costs for the Serbian anti Rio Tinto campaign“ – „Pravni troškovi za srpsku anti Rio Tinto kampanju“. Šokantno otvoreno! Kao što ovo radi „Gerila Fondacija“, tokom 4 godine, tako to isto radi niz zapadnih vladinih i nevladinih organizacija – finansiraju „srpsku anti Rio Tinto kampanju“!

Foto: Nebojša Bakarec

 

Jedan od tri glavna lidera „Gerila Fondacije“ je Ivan Marč, glavni dizajner kampanja i piše na sajtu „čarobnjak“. Marč je obučavao Ivana Bijelića, i poslužio je kao model za kreiranje imidža Ivana Bijelića (kao da su dvojnici, brada, marama itd.). Marč je obučavao i Veselinovića i Lazovića. Lazović je najmanje jednom boravio u Berlinu, u Bundestagu i u „Gerila Fondaciji“. Ivan Marč je naravno blizak saradnik Stefani Rot. „Gerila Fondacija“ i Stefani Rot, finansiraju mnoge NVO u Srbiji, i većinu antilitijumskih NVO. „Gerila Fondacija“ i Stefani Rot rade za mnoge druge fondacije i vlade, i od njih distribuiraju ogromna sredstva za antisrpske i antilitijumske entitete u Srbiji. Glavni saradnici „Gerila Fondacije“ i Stefani Rot, u Srbiji su ZLF, i udruženja „Ne damo Jadar“, SEOS, Ekološki ustanak itd.

Foto: Nebojša Bakarec

 

Kao što vidite lanac veze i tok novca ide dvojako: 
1. Fondacije Soroša i Rokfelera – Stefani Danijela Rot – Gerila Fondacija – Iva Čukić – Zeleno levi front (D.Veselinović, R.Lazović, B.Đorđević). 
2. Fondacije Soroša i Rokfelera – Stefani Danijela Rot – Gerila Fondacija - Ivan Marč – KOMS - Ivan Bijelić, SEOS - Ne damo Jadar - Kokanović – Ekološki ustanak – Ćuta Jovanović itd.
Naravno, postoje i mnogi drugi dobitnici grantova i velikih sredstava, poput stranke Save Manojlovića – Kreni Promeni. Ali se ovaj tekst ne bavi njima.

Ukazaću na tzv. kopi-pejst princip zapada. Zapad ponavlja, kopira sopstvena rešenja, matrice, modele za mešanje u događaje u nizu država. Najpoznatija je kopi-pejst matrica za obojene, ili narandžaste revolucije. Takođe, zapadne službe kopiraju i ponavljaju svoja grafička rešenja. Tako je „kreativni“ tim CIA, mnogo puta lansirao pesnicu kao simbol mnogih protesta ili revolucija, ili pokreta. Oni su dizajnirali simbol pokreta „Otpor“ u Srbiji, 1999. godine u Srbiji. To su ponovili u Belorusiji, Gruziji, Ukrajini, Rusiji, Venecueli, Jermeniji, Iranu i Egiptu. Oni su ponovili ideju „žute patke“ u Brazilu, Hong Kongu i u Srbiji. Oni su opet, redizajnirali pesnicu 2023. godine, za potrebe pokreta „Borba“ u Srbiji. Sa razlogom kaže narodna poslovica: „Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže trag“.

Autor je član poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!
Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

07.09.2024

17:30

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija