• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2021

09:14

Sramota je da imamo ovakav put do ovakve svetinje, ne razumem da mi to ne kažete... Vučić obišao manastir Sopoćani!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Sramota je da imamo ovakav put do ovakve svetinje, ne razumem da mi to ne kažete... Vučić obišao manastir Sopoćani!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić obećao je jutros građanima okupljenim u porti manastira Sopoćani, koji je posetio, da će biti obnovljen put do ove svetinje, jer je, kako je rekao, sramota da to takve svetinje bude loš put


Građani su se predsedniku Vučiću požalili da između sela nema puta, i da su, kada padnu prve kiše i sneg, praktično nedostupna.


Jedan meštanin je zamolio za izgradnju puta od Sopoćana do Doljana, ukazujući da ne mora sve da bude asfaltirano, već je dovoljno da bude i kombinacija sa makadamom.

Vučić je predstavnicima lokalnih vlasti zbog toga zamerio.

"Sramota za nas, da mi niste rekli kakav je put do Sopoćana. Ima još dve velike svetinje koje nismo posetili. Ne razumem da mi to ne kažete... Sramota da bude krpa na zakrpu, i zakrpa na krpu", rekao je Vučić i direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku naložio da reši to pitanje.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

"Sramota je da imamo ovakav put do ovakve svetinje", ponovio je Vučić.

On je najavio i da će na prevojima biti urađen asfalt, dok će ostatak puta biti rešen tucanikom, jer ne može da obeća da se asfaltira ceo put.

"Gde god je težak prelazak, uradićemo asfalt", rekao je Vučić.

Meštani su ukazali da imaju i problema sa strujom, jer su tokom nedavnih snežnih padavina stradale trafostanice, a predsednik je istakao da preduzeća EPS, EMS imaju dovoljno novca da srede situaciju.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Manastir Sopoćani

Meštanin Ivan Pavlović zamolio je predsednika za pomoć u rešavanju spora sa “Pazar putem”, tvrdeći da je tu lokalno putarsko preduzeće napravilo propuste, zbog čega mu padavine plave celo imanje.

Vučić mu je odgovorio da to mora "Pazar put" da reši i naložio Drobnjaku da se tom problemu posveti.

A Pavloviću, koji je u sporu sa "Pazar putem", poručio je da "završi i mane se sporova".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 2 godine

Ono što naš predsednik obeća to i ispuni, tako da znamo da će put do manastira sopoćani biti obnovljen. Posle dugogodišnje stagnacije što se tiče infrastrukture sada se mnogo radi i gradi u svim delovima Srbije, što je pokazatelj da država brine o svojim građanima ma gde živeli.

Mira

pre 2 godine

Decenijama se nije radilo, gradilo u Srbiji. Decenijama je naša država stagnirala i propadala, građani ne mogu da očekuju da se decenijski problemi reše za dan, ali država će se truditi da pomogne svakom mestu, uradiće put do manastira Sopoćani.

Ena

pre 2 godine

Danas se odvajaju ogromna sredstva za ulaganje u obnovu manastira. Sopoćani su deo naše istorije i naše kulturne baštine.

Irena

pre 2 godine

Dugo godina je naša država bila zapostavljena, nije se ništa gradilo i obnavljalo, samo su trošili državne novce kao svoje i stavljali katance na državne firme! Mnogo vremena treba da Srbija ponovo stane na svoje noge, ali može uz Aleksandra Vučića.

Aca

pre 2 godine

Sopocani imaju najlepse freske na svetu iz trinaestog veka i to je remek delo svetskog slikarstva, a manastir je pod zastitom Unesk-a.

andrijana

pre 2 godine

Naravno da ce svi putevi biti adekvatno obnovljeni, jer Srbija ima toliko lepota da je neophodno da i put do njih bude odlican.

Manojlo

pre 2 godine

Stvarno jeste sramota da do jedne svetinje imamo takav put...slazem se sa predsednikom.

Bojan

pre 2 godine

Srednjovekovni manastiri iz nemanjićkog perioda su centri srpske kulture i pravoslavne vere. Novi put do manastira Sopoćani značiće turistima koji obilaze ovu svetinju, ali i žiteljima okolnih mesta.

Jovana

pre 2 godine

Predsednik uvek ispuni svoja obećanja, put do manastira Sopoćani bice obnovljen.

Aleksandar

pre 2 godine

Verujem da će se nakon predsednikove posete mnoge stvari rešiti. Naše svetinje su naše blago, stoga mora da se omogući sve što je potrebno za iste.

Dušan

pre 2 godine

Pojedinci su umislili da ako su došli do neke pozicije, da ne treba više ništa drugo da rade. Treba da se ugledaju na Vučića, jer i pored svih mogućih obaveza, uvek nađe vremena za sve. I posle, istim tim pojedincima je Vučić kriv, samo zato što nisu rekli šta i gde treba da se radi.

Ana

pre 2 godine

Manastir Sopoćani je toliko divna svetinja, da je zaista jako velika šteta što prilaz nije bolji. Ali nadam se da će se to uskoro rešiti

Sandra

pre 2 godine

Rekonstrukcijom puta do manastira Sopocani ilaksace dolazak svim vernicima koji zele da ga posete. Nema napretka i prosperiteta bez dobre infrastrukture.

Maja

pre 2 godine

Svi znaju da je nasoj zemlji crkva kamen temeljac i ujedno najveci oslonac. Zato drzava ne stedi kada je pomoc u crkvi u pitanju, mnogo svetinja je rekonstruisano i mnogi putevi do njih ce se obnoviti, na obostrano zadovoljstvo.

Aleksandra

pre 2 godine

Napredak Srbije se nastavlja i misli se na svaki aspekt, sto nailazi na ogromnu podrsku naroda na svakom koraku i u svakoj odluci.

milos

pre 2 godine

Novi put bi značio i život za sve meštane ovog kraja Srbije,a posebno do naših svetinja bi se dolazilo još brže i bezbednije.

sveti velikomučenik Koluvija J

pre 2 godine

За десет година власти преподобни АВАВ се тек сад, пред изборе, сетио да треба средити пут до једне од највећих српских и православних светиња. СНС демонократија...

Sanja

pre 2 godine

Manastir Sopocani dobija novcanu pomoc od 300.000. Ovo je nasa svetinja i treba da ulazemo u nju. Sve pohvale za ovo.

Goran

pre 2 godine

Pa i lokalne vlasti treba da su malo aktivnije u rješavanju lokalne infrastrukture, ne može predsednik i to da im rješava,svi sve od njega očekuju, bar te manje svari mogu sami da odrade.

Ana

pre 2 godine

Verujem da ce predsednik obici i ostale manastire i uvideti da li im je potrebno nov put i ostalo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija