• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2022

17:57

ANA BRNABIĆ SA AMBASADOROM PJEROM KOŠAROM: Cilj Srbije - otvaranje Klastera 3 tokom francuskog predsedavanja Savetom EU!

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Politika

ANA BRNABIĆ SA AMBASADOROM PJEROM KOŠAROM: Cilj Srbije - otvaranje Klastera 3 tokom francuskog predsedavanja Savetom EU!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom istakla da je cilj Srbije da otvori Klaster 3 tokom francuskog predsedavanja Savetom EU, koji je počeo 1. januara ove godine

Brnabić je sa Košarom razgovarala o prioritetima francuskog predsedavanja Evropskoj uniji, jačanju demokratskih institucija i vladavini prava i uticaju Srbije na stabilnost i perspektivu regiona Zapadnog Balkana, kao i o bilateralnim odosima sa ovom državom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, Srbija je posvećena daljoj reformi pravosuđa i primeni rezultata referenduma o ustavnom promenama, ali i sveukupnoj vladavini prava, unapređenju izbornih uslova, slobodi medija i sigurnosti novinara.

Kada je reč o ekonomskim i privrednim odnosima, Brnabić je sa zadovoljstvom konstatovala da se Francuska može svrstati u red značajnih političkih i ekonomskih partnera i da je na listi 10 najvećih investitora u srpsku privredu koja je uspela da privuče oko 80 odsto francuskih investicija u regionu.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Ana Brnabić sa ambasadorom franuckse Pjerom Košarom

Srbija je takođe posvećena razvoju sigurnosti i stabilnosti Zapadnog Balkana i to je i njen interes, naglasila je predsednica vlade.

Košar je čestitao je premijerki Brnabić na uspešnoj poseti Briselu prošle sedmice i dodao da je uveren da će u narednom periodu dve zemlje ostvariti dodatne rezultate u ekonomskoj i političkoj saradnji.

Ambasador Košar je dodao da Francuska tokom predsedavanja planira da organizuje konferenciju o Zapadnom Balkanu, tokom koje će podržati produbljivanje konkretnih projekata saradnje, posebno u cilju negovanja regionalne saradnje i stabilnosti.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ambasador EU Emanuel Žiofre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KINESKA AMBASADA ZAPUŠILA USTA ĐILASOVSKIM MEDIJIMA: Čestitka Ane Brnabić napisana je ispravno i u duhu našeg jezika - HVALA JOJ!
Politika

KINESKA AMBASADA ZAPUŠILA USTA ĐILASOVSKIM MEDIJIMA: Čestitka Ane Brnabić napisana je ispravno i u duhu našeg jezika - HVALA JOJ!

Veoma smo zahvalni premijerki Srbije Ani Brnabić što je našem prededniku Si Đinpingu i kineskom narodu uputila čestitku povodom kineske nove godine na našem jeziku, poručili su iz Ambasade Kine u Beogradu, povodom malicioznih tekstova objavljenih u đilasovskim medijima u kojima se plasira laž da je premijerkina čestitka napisana pogrešno

02.02.2022

15:13

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija