• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: CM Portugal/ Informer.rs

18.02.2022

17:18

NAJNOVIJE INFORMACIJE O SMRTI AMBASADORA OLIVERA ANTIĆA! Rekao je vozaču da stane pored litice, a onda...

Tanjug

Politika

NAJNOVIJE INFORMACIJE O SMRTI AMBASADORA OLIVERA ANTIĆA! Rekao je vozaču da stane pored litice, a onda...

Podeli vest

Ambasador Republike Srbije u Portugalu Oliver Antić preminuo je nakon što se u petak u ranim popodnevnim satima bacio u more u Boka do Inferno, u Kaškaišu

Kako piše CM Portugal, ovo im je potvrdio izvor iz istrage. Upozorenje je u 13.20 dalo drugo diplomatsko osoblje koje je bilo u pratnji Olivera Antića u poseti opštini Kaškaiš.

Ambasador  je bio u vozilu i naredio vozaču da stane pored litice, bacivši se sa nje u more. Hitno su pozvana sredstva Pomorske policije i Vatrogasne jedinice Estoril, koji su još živog Olivera Antića stavili na brod. Diplomata je prevezen u marinu Kaškaiš, gde je podvrgnut reanimaciji.

Nažalost, nije izdržao i preminuo je. 

Oliver Antić bio je profesor i dekan Pravnog fakulteta, kao i direktor Instituta za uporedno pravo 1997-2001. Bio je blizak Srpskoj radikalnoj stranci, da bi kasnije postao jedan od osnivača SNS-a.

U junu 2012. godine imenovan je za savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u decembru te godine postao je visoki predstavnik Srbije u Stalnom mešovitom komitetu za pitanja sukcesije.

Pored službe u Lisabonu, bio je ambasador i u Zelenortskim Ostrvima i Sao Tome i Principe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija