• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2022

10:37

HRVATSKA RAMPA ZA NAFTU - OSVETA ZA JASENOVAC!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

HRVATSKA RAMPA ZA NAFTU - OSVETA ZA JASENOVAC!

Podeli vest

Gostujući jutros na televiziji Kurir, član Predsedništva SNS i narodni poslanik, Goran Vesić, govorio je o sankcijama na kojima je protiv Srbije insistirala Hrvatska, a zbog čega je našoj zemlji onemogućen uvoz ruske nafte preko Janafa

Vesić je rekao da će predsednik Vučić, danas u Pragu tražiti objašnjenje povodom skandalozne odluke koja je doneta pod pritiskom Hrvatske, da se Srbija ne izuzme iz embarga za uvoz ruske nafte.

- Hrvatska je stopirala odluku EU da Srbija dobije izuzeće iz evropskog embarga na uvoz ruske nafte, kao što su dobile Bugarska i Rumunija, sa obrazloženjem da se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, pritom da ne govorim o tome da su one članice EU i dobijaju pomoć od Evropske unije, za razliku od Srbije koja ne dobila pošto nije članica - kazao je Vesić.

Vesić je rekao da to možemo samo da razumemo kao osvetu Hrvatske, zbog zahteva predsednika Vučić da poseti Jasenovac.

- Lično ne vidim ni jedan drugi razlog zašto bi oni to uradili, to bi isto bilo kao kada bi Nemačka sproveka neke sankcije protiv Izralela, zato što predsednik Izraela traži da poseti neki koncentracioni logor na teritoriji sadašnje Nemačke. Dakle, podsećanje predsednika Vučića na Jasenovac toliko smeta hrvatskoj vladi da su oni spremno da se svete Srbiji na svaki način, samo zato što je predsednik podsetio svet da se nešto dogodilo u Jasenovcu - izjavio je Vesić.

Vesić je naglasio da je siguran da će predsednik Vučić tražiti objašnjenje i od kancelara Šolca kao i od predsednika Makrona, na pitanje da li je ovo odluka Evropske unije ili politika hrvatske vlade. Da li politiku EU vodi Plenković ili je vodi Šolc?! Pa da znamo na čemu smo. Jer u isto vreme na nas se vrši pritisak da uvedemo sanksije Ruskoj Federaciji, odnosno da uskladimo našu spoljnu politiku sa politikom EU, dok se ta ista Evropska unija prema nama licemerno ponaša.

- Želim da kažem da mi nemamo nikakvu pomoć od Evropske unije, nikoga ne interesuje kakve ćemo mi ekonomske posledice imati oko toga, dok se istovremeno dopsušta da se pojedine zemlje kao što je Hrvatska svete Srbiji, zato što u ovom slučaju opet ponavljam predsednik Srbije podseća da postoji Jasenovac, što je veoma licemerno - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MILA

pre 1 godinu

Hrvati su mrzitelji Srbije i srpskog naroda to je ovim činom ceo svet video.Sada i ceo svet a i EU vide koje zlo su Hrvati a samim tim još i pripadaju članici Eu.

MILA

pre 1 godinu

Jasenovačke nedužne nevine žrtve se nikada neće zaboraviti uvek ćemo čuvati sećanje na njih.Hrvati nikada neće uspeti da sakriju zločine iz prošlosti. Time što nisu pustili Vučića da poseti grob svoga dede, samo su doprineli da se priča o jasenovačkim žrtvama proširi.

MILA

pre 1 godinu

Hrvati su ovim potezom zapečatili svoju reputaciju. Trebalo je samo da puste Vučića da u pratnji najbližih saradnika poseti mesto gde su počinjeni najgnusniji zločini nad Srbima, Jevrejima i Romima.Vučić je jedini srpski predsednik koji se držnuo da se suprotstavi Hrvatima i ispravi nepravdu koja je počinjena nad Srbima.

MILA

pre 1 godinu

Rukovodstvo Hrvatske samo sebi skace u stomak,oni misle sa njihovim ponasanjem da prikriju sta se desilo u Jasenovcu, a ustvari ceo svet zna pogotovu sada.Hrvati uporno grese kada je u pitanju Jasenovac posto za njega zna ceo svet,treba vise da se okrenu stvaranju dobrosusedski odnosa i unapredjenju drzave.

MILA

pre 1 godinu

Mi smo nekad bili skoro jedan narod i Hrvatima je bolje da rade na tome ponovo nego da se sramote pred celim svetom.Velika bruka i sramota Hrvata. Ovakvom odlukom su pokazali koliko mrze Srbe.

MILA

pre 1 godinu

Zalosno je da neko zabrani poseti Jasenovcu po mom skromnom misljenju ovo je porazavajuce u 21 veku.Drago mi je što je svet konačno stao na našoj strani i što se Vučić izborio za to.

Zoran

pre 1 godinu

Nece se ni Hrvatska i EU nista bolje provesti, jer su drzave clanice OPEKA smanjile dnevnu proizvodnju nafte, pa ce tako za sve nafta da poskupi.

nadja

pre 1 godinu

Hrvati nikada nece moci da sakriju svoja nedela i zlocine...kao i svoje stavove i osecaje prema Srbima....

nadja

pre 1 godinu

koliko god su Hrvati gledali da iskzu dobro misljenje o Srbima, mi odlicno znamo koliko nas oni ne podnose...ovo je jos jedan dokaz...

nadja

pre 1 godinu

jos jedan dokaza netrpeljivosti Srba od strane Hrvata...

nadja

pre 1 godinu

odlicno se poznajemo sa Hrvatima, nema tu nikakvih ni lazi ni prevara...

katarina

pre 1 godinu

odlicno se poznajemo sa Hrvatima, odlicno znamo kakva misljenja gaje prema nama...uostalom i mi prema njima

Panca

pre 1 godinu

Ustase nemogu da se pomire da je Srbija bolja od njih.Oni nam se svete na svakom koraku za ništa,ali ovaj embargo EU mora da se skine što pre.

Nenad

pre 1 godinu

Ustaski režim u hrvatskoj se oteo kontroli.Pod hitno treba da reaguje EU.

Nenad

pre 1 godinu

Ako nas EU želi neka skinu embargo na naftu Srbiji,Ako nas ne želi Srbija zna šta joj je činiti.

Pera

pre 1 godinu

Otkada se Hrvati pitaju za nešto u EU.Dobice po ušima i čitave neko vreme,a da prestanu da nas mrze to neće nikada.To je kompleksna nacija.

Pera

pre 1 godinu

Mi smo navikli na pretnje.Samo ovoga puta nećemo ćutati na očiglednu nepravdu.Vucic ide spreman u Prag,a Hrvati nek se spreme.

Milica

pre 1 godinu

Osveta za sta?! Za to sto necemo da zaboravimo svoje nevine zrve?! Sram ih bilo,ispastamo ni krivi ni duzni

Lazar

pre 1 godinu

I za ovakvu odluku Hrvatske imać eVučić šta da kaže u Pragu. Jasno je da su Hrvatska i Plenković, Milo, i njima slični odabrani da prvi udare po Srbiji. Branićemo naše stavove, argumentovano kao i uvek.

Dušan

pre 1 godinu

.Nek vidi svet licemerstvo i bestidno ponasanje hrvata!

Sima

pre 1 godinu

Hrvati nemaju ni malo srama ni stida, ovim potupkom su dokazali koliko mrze srpski naroda, posebno našeg predsednika!

Una

pre 1 godinu

Niko nikada neće moći da porekne Jasenovac kao najveće gubilište Srba!

Goran

pre 1 godinu

Niko ne moze da nam zabrani da zaboravimo zrtve Jasenovca! Hrvati su oduvek mrzeli Srbiju. Nadamo se da ce im Vucic pokazati da se sa nama ne igra.

Glorija

pre 1 godinu

Hrvati ne bi ni imali JANAF da im nije bilo Jugoslavije. Cudno i Jasenovac pocinje sa J.

Mirjana

pre 1 godinu

Boli ih istina, mrze a pošto mrze Srbiju, boli ih i to što Vučić lavovski bori i ostvaruje rezultate.

Bore

pre 1 godinu

Da im se ukaže prilika ponovili bi oni Jasenovac.Čitavom njihovom rukovodstvu na čelu ispod kože vidi se ustaški znak.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija