• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.02.2023

21:31

VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI O NAJNOVIJIM PRETNJAMA: Ne plašim vas se! Nasilje je jedini argument koji imate!

Printscreen/TV Pink

Politika

VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI O NAJNOVIJIM PRETNJAMA: Ne plašim vas se! Nasilje je jedini argument koji imate!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz zgrade Predsedništva i odgovorio na sve pretnje raskrinkavajući opasne planove ekstremista koji su danas u centru Beograda otvoreno pretili ubistvima!

- Avanturizam je kada pokušavate da stvarate državu, a kada državu imate, ona ne trpi neodgovorno ponašanje. Postoje oni koji su mislili da nasiljem mogu nešto da učine. Kažu da su oni proruski, ja ne znam da li su proruski, ali znam da su antisrpski. Da biste bili pro-nečiji, potrebno je prvo da volite svoj narod. Sve ovo što govorim, ne znači da tražim izgovor za uvođenje sankcija Rusiji, ja vodim računa o interesima Srbije. Kažu da su spremni na mnogo više nego što su neredi, a šta je to više nego neredi ako ne ubistvo? Kada smo govorili u Skupštini, bilo je jasno da je nasilje jedini argument koji imaju. Danas niko nije izmislio onaj karabin. Ljudi treba da razmišljaju u kakvoj zemlji žele da žive. Moja poruka narodu Srbije je da ne brinu, država će obezbediti mir - rekao je Vučić.

Sastanak sa službama bezbednosti - Mir prioritet!

- Razgovarao sam sa pripadnicima službi bezbednosti i nećemo dozvoliti nikome ni sa zapada ni istoka da ugrožavaju bezbednost. Rekao sam već da će svi svoja koplja da lome preko leđa Srbije. Naše je da sačuvamo mir, mnogo smo života izgubili u prošlosti i naše je da sačuvamo svaki život. Mi radimo sve da odbranimo suverenitet i integritet Srbije i sačuvamo KiM u Srbiji gde god je to moguće, radimo to na svakom mestu. Moja politika je da čuvam i branim Srbiju od bilo kakvih igrarija, da imamo državu za našu decu, a decu na bacanje nemamo. Naši državni organi preduzeće sve mere, svi oni koji su pretili ubistvima, batinanjem, prema zakonima Repbulike Srbije odgovaraće za svako učinjeno delo.

 

 

 

- Oni koji misle da mogu da sruše Srbiju neistinama i pretnjama puškom ili nekoliko pušaka, vezama u nekoj stranoj zemlji, novcem, najviše kešom koji dobijaju od nekih stranaca, ne mogu nikada da pobede. U petak ili subotu sam u Minhenu gde neću imati lake razgovore, ali moram da idem da sprečim da Kurti sam stvori drugačiju sliku. Posle toga ide mnogo dobrih vesti, nove fabrike i nova radna mesta. Za izbore sam uvek spreman i možemo da proveravamo narodnu volju, ali država Srbija nikada nikome neće da suži osim narodu Srbije. Samo put Srbije je pravi put, to je jedina zemlja koju imamo i koju nikome nećemo dati - poručio je predsednik.

Građani nemaju razloga za brigu

- Nemam nikakve sumnje da po običaju ovaj današnji skup nije prijavljen. Pustili ste ove histerične povike, to dovoljno govori o nervozi tih aktera. Ovakvih pokušaja biće još mnogo, mnogi u svetu učiniće sve da naruše stabilnost Republike Srbije. U Republici Srbiji se izbornom voljom građana dovodi na vlast i tako se i odlazi sa vlasti. Vremena kada su strane službe dovodile bilo koga na vlast, više nikada se neće vratiti. Čestitam građanima Srbije praznik, država je dovoljno jaka da pobedi sve koji bi da ubijaju njene građane, a narodu na KiM da kažem da ćemo učiniti sve da sačuvamo Kosovo i Metohiju i naše građane tamo. 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 1 godinu

Vucicu najbolje zna sta je najbolje za Srbiju. Ima punu podrsku Srbije

Mira

pre 1 godinu

Iskreno kao i uvek stane svaki put pred svoj narod.

Uroš

pre 1 godinu

Srbija ekstremistima neće dozvoliti da svoje pretnje sprovedu u delo.

Ana

pre 1 godinu

Predsednik će da sačuva Srbiju od svih nevolja da bi deca imala lepu budućnost.

Anja

pre 1 godinu

Srbija neće moći da se sruši lako jer će se odbraniti od svih pretnji.

Vlada

pre 1 godinu

Odgovorne privesti pravdi. Pretnje Vucicu i bilo kom gradjaninu su nedopustive. Nadležni što pre da reaguju. Narod je uz svog predsednika.

Boško

pre 1 godinu

Šta reći, bruka i stamota šta pojedinci umišljaju da mogu da urade u 21. veku Puna podrška Vučiću ?

Desimir

pre 1 godinu

Najbitnije je da ce drzava definitivno uraditi sve kako bi sprecila da manjina pokusa da destabilizuje drzavu i urusi mir i stabilnost kaju gradjani imaju.

Olja

pre 1 godinu

Opozicija treba da se stidi za sve svoje bahate i bezobrazna postupke.

Ana

pre 1 godinu

Srbija je slobodna zemlja i nikome nema nameru da služi. Zato će se i sada obračunati sa ekstremistima.

Jana

pre 1 godinu

Podrška predsedniku Vučiću. Hrabro protiv bagre.

Andrija

pre 1 godinu

Drzava mora reagovati svim silama kako nebi ovakvi ekstremisti narusili mir u zemlji i gradjanima ugrozili normalan nacin zivota.

Hm

pre 1 godinu

E da se najebem majke i tebi zubata nakazo i njemu žvalavoj pederčini. Jao, kako ćete da molite za milost.

Vejo

pre 1 godinu

Lepo si odbranio Sever KiM.Sve si slagao.Trenutno živimo okupirani.Istina može biti samo jedna.

Rade R

pre 1 godinu

Ma kakvi desničari!? Desničari su ekstremne patriote! Ovo je izdajnički ološ i bagra! Strani plaćenici, ustaše! Sve identifikovati i na doživotnu robiju poslati! Užas! Bruka i sramota!

Mirjana

pre 1 godinu

Predsednik nas uvek blagovremeno izveštava o svim događajima, dobrim i lošim. Svaka čast! Podrška predsedniku!

ante

pre 1 godinu

pickousno vaginalni se usrao, bolje da brine o decku velji nevolji i sinu danilu dileru heroina. treba jedinog vodu kim jung vucka na hrvatski traktor pa ravno na kosovo. hahahah. koji retardirani degenerik.

Milanko

pre 1 godinu

Predsednice, vi ste hrabar covek a mi narod smo se uplasili nasilnog ponasanja jer se plasimo za svoju decu. Srecom imamo vas koji ce nas zastititi.

Doca

pre 1 godinu

Koga bre ti kao predsednik da se plašiš? Zar pravi predsednici nemaju poluge moći koju banditi i izdajice moraju osetiti. Dosta više sa kuknjavom i budi predsednik.

MiroslavBB

pre 1 godinu

ODLAZI, covjece - kako NE shvatas da je doslo vrijeme da IDES ...???!!! Ti i DACIC - treba znati kada je vrijeme da se ide sa vlasti - bez obzira na 'rezultate (??!!) postignute ...' NIKO je NEzamjenjiv, VUCIC-u!!!!

Maja

pre 1 godinu

Vucic zeli da narod bude upoznat sa desavanjima.

Jana

pre 1 godinu

Opozicija govori samo jezikom nasilja. Država sigurno neće ćutati ako tako nastave.

Petar

pre 1 godinu

Vucic gradjanima Srbije uliva poverenje zahvaljujuci njemu mi mirno spavamo zato osudjujem svaki vid nasilja i pretnji upucenih njemu!

Laki

pre 1 godinu

Једини њихов аргумент јесте насиље. Зато и неће никада доћи на власт јер подршку грађана Србије на изборима неће добити.

Ruza

pre 1 godinu

Srbija je uredjena zemlja u kojoj mora da se poštuje red i zakon, i svako ko isti krši biće procesuiran pred lice pravde.

Ruza

pre 1 godinu

Jedini čovek koji zaslužuje da bude na čelu Srbije je Vučić. Podrska predsedniku Vučiću!

Suncica

pre 1 godinu

Dok je Vučić na čelu države građani su mirni. Njegova politika nas vodi u bolje sutra.

Iva

pre 1 godinu

Srbija sa Vučićem na čelu i dalje ide putem mira slobode razvoja i dobrih međudržavnih odnosa, uzaludni su pokušaji neprijatelja da nas pobede.

Suncica

pre 1 godinu

Jedino sa Vučićem može narod mirno da živi.Njegova borba i hrabrost daje nam mir!

Suncica

pre 1 godinu

Pobedicemo, mi smo Srbi, jak, uporan i istrajan narod, resicemo i ovo, kao i sve do sada sto smo resavali, necemo dozvoliti nikom da provocira i vredja nasu drzavu i predsednika!

Pavle

pre 1 godinu

Opozicija samo zna za nasilje i otimanje to je nihova politika koju oni vode.

Ruza

pre 1 godinu

Samo uz i sa Vučićem možemo nastaviti put napretka i razvoja.

Suncica

pre 1 godinu

Srbija je snažna zemlja koja čvrsto stoji na svojim nogama. Nećemo dozvoliti da nam to neko ruši zarad sopstvenog hira. Uz Vučića je narod u njegovoj borbi za očuvanje mira.

Iva

pre 1 godinu

Vučić brine o svom narodu i mi koji smo ga izabrali znamo da će sačuvati mir i stabilnost.

Suncica

pre 1 godinu

Srbija je jaka drzava i jedino na celu sa Vucicem mozemo mirno da zivimo.

Jovka

pre 1 godinu

I u ovakvoj situaciji, Vučić kaže da je mir prioritet. Kako je mudar naš predsednik. Baš zato i treba da ostane predsednik i da nas izvede na pravi put.

Jovka

pre 1 godinu

Mudrost, pre svega je odlika našeg predsednika. Iako je mogao da pohapsi sve demonstracijama, on čuva mir našeg Beograda, naše Srbije.

Jovka

pre 1 godinu

Građani veruju u sud predsednika Srbije. Vučić je za mir i stabilnost uvek bio i juče je pokazao toliko dostojanstvo da ja nemam reči.

Goca

pre 1 godinu

Vucic ih argumentima, recima, dotuce gde god se sretnu, a oni za uzvrat imaju pretnje smrcu i nasilnicko ponasanje!

Jovka

pre 1 godinu

Građani su se juče zabrinuli za bezbednost Vučića. Ovo više nikada ne treba dozvoliti.

Jovka

pre 1 godinu

Predsednik nam je jako mudar, pametan, staložen, dostojanstven jer je čak i ovakvoj situaciji gledao samo dobro za Srbiju.

Andrijana

pre 1 godinu

Sva sreca pa je Vucic sinoc malo umirio narod.

Vlajko77

pre 1 godinu

Svi oni koji misle da Srbiju mogu da sruse neistinama i pretnjama puskom, vezama u nekoj stranoj zemlji, novcem , ne mogu nikad da pobede !

sledeća vest

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Starmer ponizio Sunaka! Veća je bila šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši ostane premijer!
Britanci su izabrali

Starmer ponizio Sunaka! Veća je bila šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši ostane premijer!

Veća je šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši Sunak ostane premijer Velike Britanije! I upravo se to i dogodilo, prve ankete o rezultatima na parlamentarnim izborima pokazuju da će se laburisti vratiti na vlast nakon 14 godina desničarske konzervativne vladavine. To značilo da bi 61-godišnji Kir Starmer, nekadašnji advokat za zaštitu ljudskih prava, biti novi premijer.

04.07.2024

23:36

Brutalna šamarčina! Pomorska armada NATO ne može da pobedi Hute, Crveno more je sramota američke mornarice!
Malo su se preigrali

Brutalna šamarčina! Pomorska armada NATO ne može da pobedi Hute, Crveno more je sramota američke mornarice!

Vojna operacija "Čuvar prosperiteta", koju su bučno pokrenule mornarice Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Evropske unije, naletela je na neosvojivu odbranu Huta. Neuspeh NATO kampanje u Jemenu pridružuje se dugačkoj listi neuspešnih zapadnih vojnih kampanja: Korejski rat 1953, Vijetnam 1975, neuspeh američke intervencije u Somaliji 1993 (čuveni Crni jastreb u Mogadišu) i američka okupacija Avganistana 2021.

04.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija