• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2023

11:06

OPOZICIJA NEMA DRUGU PLATFORMU SEM DA KRITIKUJE VUČIĆA ZBOG KIM! Pokušavaju da naprave svoj program baziran na svesnoj obmani građana

Politika

OPOZICIJA NEMA DRUGU PLATFORMU SEM DA KRITIKUJE VUČIĆA ZBOG KIM! Pokušavaju da naprave svoj program baziran na svesnoj obmani građana

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da opozicija napada vladu i predsednika Aleksandra Vučića povodom Kosova i Metohije jer nema pravu političku agendu, pa pokušava da napravi svoj program baziran na svesnoj obmani građana.

Ona je za Blic istakla da Srbija, prema Ohridskom sporazumu nema nikakvu obavezu, već je jedina obaveza na Prištini i to da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO), što ne veruje, kako kaže, da će se dogoditi. 

Goveći o opoziciji, njihovim protestima i bojazni za KiM, ona je rekla da oni svakako ne brinu za Kosovo i da je njihova bojazan lažna, jer im ništo drugo ne preostaje kao politička agenda.

- Pogledajte samo šta se sve dešavalo od najave sastanka u Ohridu: prvo su rekli da predsednik Vučić ide tamo da nešto potpiše i organizovali skupove na kojima im je glavna parola bila „Ko potpiše, njega ubiše“. Onda, kada su videli da predsednik niti je išta potpisao niti će potpisati, su rekli, pa nema ni veze, nikad nismo ni rekli da će potpisati - rekla je Brnabić.

Dodala je da su onda sastanak u Ohridu najavljivali kao „Dan D“ i po milioniti put u poslednjih nekoliko godina optuživali predsednika da će „izdati“ Kosovo i da će „priznati“ Kosovo i da se to nikada do sada nije desilo, kao i da je Vučić i u Skupštini jasno rekao da se to nikada neće desiti. 

- Konačno, svi oni koji su danas u opoziciji su na jedan ili drugi način učestvovali u vlasti do 2012. godine i svi oni su se, aktivno i direktno, malo po malo odricali KiM – od 2001. kada su samoinicijativno pustili sve albanske teroriste i kriminalce iz zatvora, preko 2004. kada su ćutke posmatrali pogrom srpskog naroda na KiM, 2008. kada su na jednostrano proglašenje nezavisnosti reagovali saopštenjem za medije, a tadašnji predsednik pobegao iz zemlje, pa 2010. kada su pristali da se pregovori o KiM prebace iz UN u EU, pa katastrofalnim pitanjem Međunarodnom sudu pravde, pa 2011. kada su postavljeni prelazi - rekla je Brnabić.

Priština ima obavezu – a to je formiranje ZSO

Ona je istakla da, u ovom trenutku, jedino Priština ima obavezu – a to je formiranje ZSO, u skladu sa Briselskim sporazumom. 

- Mi nastavljamo da budemo konstruktivni. Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković je učestvovao u tehničkim razgovorima u Briselu gde je postignut izvesni napredak po pitanju nestalih lica. Ali, sve u svemu, u ovom trenutku, bez obzira na sve laži koje ovdašnja opozicija plasira u javnosti, u nedostatku prave agende, lopta je kod Prištine. Prva tačka na dvenom redu je formiranje ZSO - poručila je premijerka. 

Dodala je da, na osnovu iskustva sa privremenim institucijama u Prištini, sumnja da će ZSO biti formirana i podseća da će 19. aprila biti tačno 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma čija je okosnica ZSO. 

- Slušajući brojne predstavnike međunarodne zajednice, ZSO je maltene tu, samo što nije, biće formirana, mora biti formirana, sa ili bez Kurtija... međutim, situacija na terenu je sve gora. Kako bi izbegao obavezu formiranja ZSO, Kurti ponovo intenzivira provokacije. Srbe maltretiraju, na njih pucaju, ruše se srpska groblja, na udaru su ponovo crkve, nelegalno im se pleni imovina - kaže premijerka.

Ona navodi da smo prošle godine imali oko 150 različitih napada na Srbe, a ove, do danas, imamo 38. 

- Moje pitanje međunarodnoj zajednici, a pre svega EU je – kako je uopšte moguće da EU garantuje neki sporazum koji jedna strana, ni nakon 10 godina nije implementirala? - konstatovala je premijerka.

Srbija uprkos svemu nastavlja da ide napred krupnim koracima

Govoreći o ekonomskoj situaciji, premijerka je rekla da svaka kriza i geopolitički izazovi u svetu utiču na Srbiju. 

Podsetila je da, kada je Aleksandar Vučić postao premijer, prvo što ga ja sačekalo bile su katastrofalne poplave, zatim pandemija koronavirusa, a zatim rat u Ukrajini.

- Ponosna sam što Srbija uprkos svemu nastavlja da ide napred krupnim koracima. Guramo napred i sada. Moramo da nađemo snage i način da sačuvamo sve ovo što smo stvorili u poslednjih 10 godina i da stvaramo dalje - poručila je Brnabićeva. 

Inflacija

Istakla je da je naša inflacija vezana za inflaciju u Evropi, i da je dve trećine inflacije  uvezeno. 
Navodi da su neke od susednih država imale i veću inflaciju od Srbije, poput Mađarske i Rumunije, posebno baltičke zemlje, tako da je očekivano da u takvom okruženju i naše cene rastu. 

- Mi smo sa ograničenjem cena osnovnih životnih namirnica i goriva, kao i uz dobre mere NBS, uspeli da usporimo inflaciju. Borimo se dalje, ali ono što je najvažnije jeste da je rast prosečnih plata i penzija veći od rasta inflacije tako da i u ovako teškim vremenima uspevamo da održimo životni standard građana - rekla je premijerka.

Dodala je da očekuje da Srbija nastavi rast privrede i rast zarada.

Kaže da, zbog sve većeg broja poslova u novim industrijama poput IT, ali i investicija veće dodate vrednosti, imamo iz godine u godinu značajan rast zarada. 

- Ove godine očekujemo da će do decembra 2023. prosečne zarade biti preko 800 evra. U Beogradu je prosečna zarada već sada 930 evra, i biće veća od 1.000 evra do kraja godine, tako da će prosečna zarada u Beogradu biti iznad prosečnih zarada u nekoliko država članica EU, a verujemo da će i ostatak Srbije da prati taj rast i dostigne nivo susednih EU država za nekoliko godina - zaključila je Brnabićeva.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 1 godinu

Opozicija nema nikakav politički plan i program i svoju politiku gradi kritikujući i napadajući Vučića

Marija

pre 1 godinu

Svi smo imali priliku da vidimo kako je kad opozicija vlada I samo mogu da kazem bilo,ne ponovilo se!

Verka

pre 1 godinu

Daleko bilo da nam opozicija ikada vise dodje na vlast!

Sandra 60

pre 1 godinu

Jedini program opozicije je pljunuti na Vučića i to što jače. Svesni su toga da je narod ranjiv po pitanju KiM i zato hvataju na tu foru i zaludjuju sve.

Caca

pre 1 godinu

Opozicija je uvek kritikovala vlast,njima nikada ništa ne odgovara jer su oduvek gledali samo lični interes!

Lola

pre 1 godinu

Kritikuju Vučića jer su ljubomorni na njegov uspeh.

Jela

pre 1 godinu

Opozicija nikad nije marila minus Srbiju ni srpski narod ,uvek su gledali samo svoju korist

Aleksandar

pre 1 godinu

Sta god da Vučić uradi uvek će biti kritičara!

Gaga

pre 1 godinu

Opozicija nema svoju političku ideologiju, njihova politička se bazira na iznošenje laži o Vučiću.

ana

pre 1 godinu

uz Vučića koji uvek dijalogom pokusava da sacuva mir u region mozemo da sačuvamo srpski narod na KiM da moze da zivi spokojno

Goran

pre 1 godinu

Opozicija se svojim napadima na Vučića samo izblamirala

Goran

pre 1 godinu

Srbija se u ovim teškim vremenima odlično bori i inflaciju drži pod kontrolom

Samotaki

pre 1 godinu

I onda oni da nam vedre i oblace bez ikakve ideje i programa

Ivana

pre 1 godinu

Ne znaju sta ce vise od sebe, oni do podne mrze sebe a od podne Vucica.. Sramota!

Ema

pre 1 godinu

Opozicija ne odustaje od napada na Vucica.Bolje bi im bilo da se uhvate u kostac sa problemom i pomognu ljudima na KiM.

Lola

pre 1 godinu

Program opozicije se svodi na napade na Vučića i zaludjivanje naroda.

Goran

pre 1 godinu

Država konstantno radi na poboljšanju životnog standarda naših gradjana

Jela

pre 1 godinu

Opozicija ništa drugo nezna sem da plasira laži sa kojima pokušava da obmane narod,a glavna opsesija im je Vučić koji im smeta jer je pravi lider

Goran

pre 1 godinu

Kritikujući Vučića opozicija puca u prazno, misleći da će tako da dopune podršku gradjana

milos

pre 1 godinu

Najgore od svega je to što je problem na KiM napravila upravo ta opozicija dok je bila na vlasti, a sada zna da kritikuje nekoga.

Sandra 60

pre 1 godinu

Svaka priča o brizi za srpski narod na KiM o kojoj priča opozicija je čista laž, jer njih interesuju samo lične ambicije i državna fotelja.

milos

pre 1 godinu

Da opoziciju stvarno interesuje KiM, izneli bi neki konkretan predlog kako da se ovaj problem reši, a ne bi pravili cirkus u nadi da će dobiti neki politički poen samo.

Sani

pre 1 godinu

Opozicija govori kako brine za KiM? Jedino o cemu oni brinu su njihovi dzepovi!

Sonja

pre 1 godinu

Laži i obmane opozicije gradjani su odavno prozreli zato oni jesu opozicija.

Zoka

pre 1 godinu

Нема, то им је основна идеја. А не могу ништа да му нађу, па измишљају! Није народ луд да им верује.

milos

pre 1 godinu

Vučić je uspeo da sačuva sve ono što je upravo ta opozicija prokockala dok je bila na vlasti i zato je bolje da ćute jer su na delu pokazali ko su i šta su.

Aleksandra 60

pre 1 godinu

Opozicija nikako da shvati da im laži ne prolaze i da je većina naroda svoje poverenje dala Vučiću sa pravom, a njih takodje kaznila jer se zna zbog čega.

DrugCrveni

pre 1 godinu

Njihova jedina politika je obmana i destabilizacija Srbije.

Jela

pre 1 godinu

Jedini koji se hrabro bori za KIM je Vučić ,opoziciji ništa ne zanima sem svog interesa i punih dzepa

Mara

pre 1 godinu

Opozicija gleda samo svoje interese, oni ne zele da pomognu nasoj drzavi vec da ocrne predsednika ali tu ne mogu nista jer narod podrzava Aleksanda Vucica.

Tanja

pre 1 godinu

Opozicija je spremna na sve da uradi samo da ukaljaju ugled Srbije I Predsednika Vučića

Ana

pre 1 godinu

Opozicija gleda samo svoje interese, ide na stetu naroda, njihiv cilj je da uniste predsednika.

Sandra 60

pre 1 godinu

Opozicija više ne zna gde udara, a svesna je da nema nikakvu politiku da pruži gradjanima i zbog toga žestoko napada Vučića ne bi li ubrala neki prljavi politički poen.

Jelena

pre 1 godinu

Može opozicija da napada Vučića koliko želi, njihove reči ga neće dotaći, jer je njemu bitno šta narod misli. A narod je u Vučiću prepoznao čoveka koji će Srbiju da vodi putem razvoja i prosperiteta, boriće se za jaku Srbiju.

Marko

pre 1 godinu

Boli opoziciju velika podrska naroda koju ima predsednik, boli ih sto je za njegovo vreme uradjeno deser puta vise nego za njihovo vreme... i zato se okrecu uvredama i provokacijama

Rada

pre 1 godinu

Ovo je tako jadno, muka mi je vise od ove opozicije...

Ema

pre 1 godinu

Opozicija ce svasta uraditi kako bi zadovoljili svoje interese, idu protiv naroda i drzave, sramota.

Rale

pre 1 godinu

Svaka cast Vucica kako se bori sa ovim zmijama iz opozicije

Žare

pre 1 godinu

Zna se prava istina, predsednik nikad neće dati KIM.

Nataša

pre 1 godinu

Opozicija ima jedini cilj da narušava rad vlade i predsednika ,i svojim lažima da pokuša da obmanjuje narod

Djura

pre 1 godinu

Opozicija salje svojim izletima u javnosti ruznu sliku u svet... ne interesuje ih narod samo jeftini politicki poeni vredjajuci predsednika jedne drzave... narod nece da stane iza toga, hoce narod da podrzi borbu koju vidi u Aleksandru Vucicu

Branka

pre 1 godinu

Već odavno je uočeno da opozicija u Srbiji nema nikakav konstruktivan pristup problemima u državi. Jedino čime su mrzitelji Srbije angažovani su pokušaji borbe protiv Vučića.

Ivana

pre 1 godinu

Opozicija je postala kranje mizerna sa svojim napadima na Vučića.

Jovana

pre 1 godinu

Opoziciju ne zanima ni Srbija ni KiM, vec samo traze bilo kakav razlog kako bi pljuvali Vucica

Emilija

pre 1 godinu

Opozicija je skup olosa, koji kada su mogli da urade nesto za svoj narod nisu ni prstom mrdnuli. Sada kada neko svojim trudom i radom pokusava, i uspeva, da svom narodu obezbedi bolji zivot, oni samo laju i crkavaju od zavisti.

Bojana

pre 1 godinu

Opoziciju nikada nije zanimao Srpski narod,gledali su samo sebe i lični interes!

Tijana

pre 1 godinu

Opoziciju nas narod na KiM ne interesuje ni najmanje

Vojka

pre 1 godinu

Niko iz opozicije ne ume da sastavi rečenicu a da ne pomene predsednika Vučića, to dovoljno govori o njima

Katarina

pre 1 godinu

Opoziciji KiM služi za skupljanje političkih poena pred izbore i ništa više

Maja

pre 1 godinu

Mnogo puta do sada opozicija je pokazala na razne načine da im nije stalo do KiM kao ni do naroda koji tamo živi.

Ruza

pre 1 godinu

Opozicija nista drugo ne zna nego Vučica da kritikuje. To znaju najbolje

Zora

pre 1 godinu

Nikad tu opoziciju nije ni zanimalo KiM samo se koriste trikovima da bi napkostili Vučićevoj vlasti.

Kristina

pre 1 godinu

Slepci se kače za Vučića u cilju da se čuje za njih, šljam najodvratniji.

Aleksa

pre 1 godinu

Opozicija uopste ne brine o KiM. Samo i iskljucivo o sopstvenim interesima!

Sava

pre 1 godinu

Opoziciju ne ineresuje narod. Njih interesuje samo lični interes. Apaolutno sve njih.

Bojana

pre 1 godinu

Opozicija svoje postojanje zasniva na blacenju onoga sto Vucic radi. Nemaju nikakvu ideju ili cilj.

Cecilija

pre 1 godinu

Antidrzavni opozicionari obmanjuju gradjane i glavna im je politika mrznja prema Vucicu.

Ljilja

pre 1 godinu

Njihova platforma je da napune svoje dzepove, a KiM ih u opste ne zanima.

Zox

pre 1 godinu

Опозиција ни сама неверује у оно што прича а народ ни толико.

Una

pre 1 godinu

Opozicija na svaki mogući način pokušava da skrene pažnju na sebe, samo mogu da napadaju i ništa drugo.

Kristina

pre 1 godinu

Ološčine su smisljale najgore laži, odJovanjice do KiM. A sve su to oni, i lopovi i najveće bagre.

Dunja

pre 1 godinu

Dok su bili na vlasti samo su Kurtiju pomagali, da su hteli uradili bi nesto za narod na KiM.

Filip

pre 1 godinu

MIslim da opozicija ne zna više ne zna koju laž da smisli samo kako bi naudili predsedniku i državi.

Kristina

pre 1 godinu

Koliko su samo pokvareni i zli, ljubomorni na sve sto je postigao Vučić.

Suza

pre 1 godinu

Lako je sedeti sa strane i pljuvati Vučića, a nisu Vučiću ni do kolena

Kristina

pre 1 godinu

Šoder razvalio prljava usta pa po najboljem, Vučiću.

Aki

pre 1 godinu

Njihov program smo gledali dok su bili na vlasti, nisu ništa napravili. Sad smislili novu Laz, pa misle da ce narod da im poveruje

Sanja

pre 1 godinu

Opozicija je opsednuta mržnjom prema Vučiću. Vučić se svakodnevno snažno bori za naš narod na Kosovu i Metohiji.

Tara

pre 1 godinu

Opozicija bolje da ćuti i da se pokrije po ušima

Jovan

pre 1 godinu

Oni i ne rade nista drugo sem sto kritikuju Vucica ili njegove saradnike

Gogi

pre 1 godinu

Opozicija nema sta da ponudi gradjanima. Napadi na Vucica su jedina strategija koju imaju, a Vucic dela koja vode Srbiju napred.

Misa

pre 1 godinu

Navikli smo da opozicija nema konkretnih predloga, vec samo kritiku i pokusaje da sakupe jeftine politicke poene.

Ns

pre 1 godinu

Zašto opozicija nije branila KiM kad je trebalo, a ne sad da glume moral

Ns

pre 1 godinu

Ma mogu Vučiću pod prozor da pljunu. Nisu mu ni do kolena

Ns

pre 1 godinu

Opozicija ne mari za KiM. Njima je bitan samo lični interes

Ns

pre 1 godinu

Bezuspešni su pokušaji opozicije da obmanu javnost. Narod ih ne želi

Ns

pre 1 godinu

Opozicija nema ni viziju ni valjan program da ponudi građanima, zato im smeta Vučić

Ns

pre 1 godinu

Da nije Vučića KiM bi bili izgubljeni. On se jedini i bori i ne da na svoj narod

Bojan84

pre 1 godinu

Sva politika opozicije se svodi na lazi i obmane. Zato su opozicija i zato nikada nece doci na vlast. Drzavu mora da vode ozbiljni ljudi a ne sarlatani.

Ns

pre 1 godinu

Laži opozicije nemaju odjeka u javnosti. Moraju biti toga svesni

Vejo

pre 1 godinu

Građane obmanjujete vi.Samo slep ne vidi da posle svake vaše pobede Šiptari sve jači na severu.Posle sastanka u Raški dodatni utvrđuju punktove i prave nove.O tome ćutite?Ajde da se lažemo?

Ns

pre 1 godinu

Narod poklanja svoje poverenje Vučiću i to potpuno opravdano. Opozicija tu ne može ništa. Slobodno nek laju i dalje, neće uspeti .

Pavle

pre 1 godinu

Opozicija laznim optuzbama po pitanju KIM pokusava da skrene paznju na sebe, i da prevari gradjane. Ali gradjani dobro znaju njihova dela povodom KIM dok su bili vlast.

Ns

pre 1 godinu

Opozicija se konstantno služi lažima uperenim protiv Vučića. Svesni su svi toga. Narod im ne veruje

Roza

pre 1 godinu

Opozicija je navikla da kritikuje vlast i Vucica jer im to jedini program.

Peki

pre 1 godinu

Opozicija prodaje pricu,kao da nikada nisu bili navlasti.

Dule

pre 1 godinu

Opozicija u Srbiji nikako ne uspeva da bude konstruktivna,obmana i lažima ne može se daleko stići.

ignjat

pre 1 godinu

Narod ne veruje manipulatorima kao sto je opozicija. Svoje poverenje su poverili Vucicu.

marija

pre 1 godinu

Narod vise ne moze opozicija obmanjivati. Narod zna da njihovi interesi nisu vezani za interese nase zemlje, vec za njihove licne.

perica

pre 1 godinu

Lazima i izmisljotinama se ne dobija poverenje naroda, to bi opozicija trebalo odavno da shvati.

sara

pre 1 godinu

Nema opozicija nikakvih argumenata za napadanje Vucica.

perica

pre 1 godinu

Dok je ta ista opozicija bila na vlasti, oni su nam prodali KiM.

marija

pre 1 godinu

Umesto da opozicija radi za promenu za nasu zemlju, oni zele da izazovu nemire. Sramno sa njihove strane.

marija

pre 1 godinu

Jadni potezi opozicije. Sve rade zarad licnih interesa.

perica

pre 1 godinu

Srbija je spremna da se bori za KiM. U tome je niko ne moze spreciti.

marija

pre 1 godinu

Dok se Vucic bori za KiM , opozicija cini sve kako bi mu odmogla u tome.

miki

pre 1 godinu

Opozicija se ujedinila misle da mogu ako su udruzeni da manipulisu narodom. Prevarili su se.

sara

pre 1 godinu

Predsednik je izabrao najlepsu fotografiju ubedljivo.

Vesna

pre 1 godinu

???? jok,nego da mu aplaudira pto je predao Arnautima sever KiM?

Ena

pre 1 godinu

Plaćena opozicija mora da ispuni jedan jedini zadatak dobijen od stranih nalogodavaca a to je da svakodnevno napada Vučića i SNS.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Haos kod demokrata! Bajdenovi partneri izneli zapanjujući plan!
Planeta

Haos kod demokrata! Bajdenovi partneri izneli zapanjujući plan!

Demokratski nacionalni komitet DNC, mogao bi formalno da nominuje Džoa Bajdena za svog predsedničkog kandidata već 21. jula, sa ciljem da stane na kraj spekulacijama o mogućoj smeni nakon lošeg učinka aktuelnog predsednika u nedavnoj televizijskoj debati sa republikanskim rivalom Donaldom Tramp.

02.07.2024

08:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija