• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.06.2023

08:46

NISU SE KURTIJEVI SPECIJALCI SLUČAJNO KRETALI NA TERITORIJI RAŠKE, JASNO JE ŠTA ONI HOĆE! Gosti Informer TV o situaciji na KiM: Osećaju se silno jer su maženi od strane Zapada

Informer

Politika

NISU SE KURTIJEVI SPECIJALCI SLUČAJNO KRETALI NA TERITORIJI RAŠKE, JASNO JE ŠTA ONI HOĆE! Gosti Informer TV o situaciji na KiM: Osećaju se silno jer su maženi od strane Zapada

Podeli vest

Uglješa Mrdić, narodni poslanik u Skupštini Srbije i član GO SNS i Dejan Vuk Stanković, politički analitičar gostovali su u Jutarnjem programu Informer TV gde su govorili o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, kao i hapšenju pripadnika tzv. kosovske policije u selu Gnjilica u opštini Raška.

Uglješa Mrdić ističe da je Aljbin Kurti ekstremista koji tačno zna šta hoće, i dok se predsednik Aleksandar Vučić zalaže za mir i stabilnost, premijer lažne države želi rat.

- Kurti je jedan ekstremista koji zna šta hoće, a to je rat. Na sreću mi imamo predsednika Vučića koji želi mir i stabilnost, dok Aljbin Kurti samo želi rat. Imali smo prilike da vidimo albanske teroriste koji su uhapšeni na teritoriji Srbije, čestitam ovom prilikom našim snagama i nadam se da će se Kurti primiriti - ističe Mrdić i dodaje: 

- On jednostavno vodi tu politiku ekstremizma, na sreću i među Albancima ima političara koji ne podržavaju Kurtija. Nikom normalnom ne odgovara rat i treba ga izbeći po bilo koju cenu. Srbija je u više navrata pokazala da će stati u odbranu svog stanovništva.

Foto: Informer

Uglješa Mrdić

Kako je naglasio narodni poslanik u Skupštini Srbije i član GO SNS, iako poziva na nasilje, Kurti na sve to ima podršku jednog dela opozicije.

- Svakodnevnim izjavama poziva na nasilje, a na sve to Kurti ima saborce u Beogradu. Dobar deo opozicije podržava Kurti, a interesantno je kako i Kurti podržava opoziciju i proteste. Zajedno sa još nekima iz regiona imaju za cilj samo da sruše Alekandra Vučića - kaže naš sagovornik.

On dodaje da je Priština podeljena i da na sreću mira i stabilnosti, mnogi na KiM ne podržavaju Aljbina Kurtija.

- On vuče jedan po jedan loš ekstrmistički potez i očigledno je da on ima neku podršku. Nisu se Kurtijevi specijalci slučajno kretali na teritroiji Raške, nadam se da ih nema još raspoređenih, jasno je šta oni hoće. Moramo biti oprezni, ali istovremeno moramo voditi računa kako je našim ljudima dole na KiM - kaže Mrdić i dodaje:

- Moramo da znamo, jedan deo ljudi u opoziciji su strani plaćenici, plaćenici od strane određenih zapadnih centara moći koji imaju za ciilj rušenje Srbije. Njima smeta jer im je narod rekao ne, a politici Aleksandra Vučića je rekao da.

Foto: Informer

Da Aljbin Kurti ima podršku Zapada saglasan je i politički analitičar Dejan Vuk Stanković. On je u Jutarnjem programu Informer TV rekao da su jučerašnja dešavanja samo jedan u nizu događaja koji pokazuju pravo lice Aljbina Kurtija i njegovih specijalaca.

Ovo što se dešava Milunoviću je posledica jedne dozvole kosovskim vlastima da rade šta hoće. Kurti je juče provocirao naše bezbedonosne snage ubacivanjem trojice pripadnika ROSU na teritoriju Srbije. Dobro je da je naša policija reagovala na vreme.

Foto: Informer

Dejan Vuk Stanković

Dejan Vuk Stanković ističe se Kurtiju mnogo toga toleriše, a kada je tako on pokaže svoje pravo lice.

- On je čovek bez ikakve kontrole i razuma, on je i sam hteo ovu provokaciju, a pošto nije dobio šta je hteo, ne znam šta je bio cilj te provokacije, ne znam šta traži njihova policija tu. Tu je čitav niz varijnati, da li hoće da provociraju, da li hoće nekog da likvidiraju, da li hoće da snimaju objekte vojske u tom području. To će istraga pokazati, ali je sigurno da se nisu tu slučajno našli. Plan je osujećen, Kurti sad mora da nađe alibi politiku, to se postiže tako što ponovo posežete za nekim merama, a videli smo sinoć na šta je sve spreman - rekao je Stanković i dodao:

- Oni se osećaju silno jer su maženi od strane Zapada. Iako Zapadu sad ne odgovara ovo ponašanje Kurtija, oni ih samo mlako kazne. On je dobio jednu vrstu prećutne dozvole da bira koju će opciju da upotrebi, opciju pregovora ili sile. On je izabrao opciju zle namere i sprovodi je.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
STEVAN

pre 1 godinu

KURTI JE DEFINITIVNO BUDALA U RANGU SVIH ČELNIKA EU,A DRUŠTVO U SAVETU EU JE ZA TOTALNU IZOLACIJU I PRAVO JE ČUDO KOLIKO ZOMBIJA JE NAPRAVLJENO U ZADNJIH PET DECENIJA.VUČIĆ TREBA DA IH OTKAČI I DA IM STAVI DO ZNANJA DA SA NJIMA ,DOK NE ISPUNE SVE OBBAVEZE NEMA RAZGOVORA.PUTIN ĆE IH LOMITI POJEDINAČNO I ČAK DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE,AMERIKA NEĆE REAGOVATI JER ČUVA SEBE.BOŽE KOLIKO BUDALA ,OVO JE PREVIŠE I ZA CEO SVEMIR.ŽIVELI SRBIJA I RUSIJA.

MilosObilic1389

pre 1 godinu

Po Ustavu ove države, suverenitet pripada ( i teritorijalni, između ostalog...!) SRPSKOM NARODU...Samo narod na REFERENDUMU može priznati nezavisnost srpskog Kosova...Shvatite to pravo nemaju niti PREDSEDNIK DRŽAVE NITI PREMIJER...! Zato je AV predstava ( farsa) kada kaže neću priznati Kosovo...!? On na tako nešto nema ustavno pravo...Niti jednu stopu teritorije SRBIJE ne može da preda bez opštenarodnog REFERENDUMA ....( Opštenarodnog...! Da li Vam je to jasno..?) Čak kada bi AV sutra potpisao nezavisnost Kosovu to je apsolutno nevažeća pravna stvar, jer za tako nešto nema ustavni mandat...On zajebava kako srpski narod tako i međunarodnu zajednicu ( Brisel...) Jer nikako da im otvoreno kaže: GOSPODO - ja na tako nešto nemam pravo...Nemam mandat za priznavanje nezavisnosti Kosova...Ja Vas zajebavam...!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija