• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.07.2023

11:31

Palma: Na slavama, svadbama i krštenjima ne pričajte o politici!

informer.rs

Politika

Palma: Na slavama, svadbama i krštenjima ne pričajte o politici!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je sa svojom porodicom ktitor hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, danas je sa porodicom presekao slavski kolač u tom hramu, kao i veliki broj meštana Končareva, čija je Sveti Jovan Krstitelj i seoska slava.

- Svima koji danas slave želim srećnu krsnu slavu Svetog Jovana i da se na slavama, svadbama i krštenjima ne priča o politici i pozivam one koji tako ne misle, da promene svoj stav. Srbija i pravoslavna vera poštuju druge, ali isto tako želimo da i drugi nas poštuju, koliko i mi njih poštujemo. Srbija poštuje sve vere i običaje drugih naroda. Kada čujemo da negde padaju bombe i ubijaju narod, ja mislim da nikome u svetu nije stalo do takvog rešavanja problema. Mi smo za mir - izjavio je Dragan Marković Palma.

- Srbija vodi računa o svojoj teritoriji Kosovu i Metohiji. Ogroman je pritisak na našu zemlju poslednjih godina i ja molim te koji vrše pritsak da to više ne čine i da ne traže od nas da se odreknemo svoje teritorije i svojih običaja jer se to neće desiti. To nisu samo običaji, to je utkano u dušu svakog pravoslavca ma gde on živeo - rekao je Marković.

Foto: informer.rs

 

 

- Čestitam krsnu slavu i mojim končarevcima. Poznato je da smo mi, do pojave korona virusa, 22 godine organizovali međunarodni kik boks meč na stadionu u Končarevu. Kada je korona zadesila ceo svet prestali smo sa tom organizacijom, a ove godine nismo mogli da nastavimo zbog obilnih kiša poslednjih mesec dana i imali bi problem i danas na otvorenom, tako da ovogodišnji međunarodni kik boks meč odlažemo i taj meć će se održati u Hali sportova u Jagodini, nismo još odredili datum, ali međunarodni kik boks meč je sastavni deo tradicije sela Končareva i ta tradicija će se nastaviti - kazao je Dragan Marković Palma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija