• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.08.2023

15:21

Hrvatska mržnja dugo tinja! Simić: Jednom godišnje posetim Jadovno, pa sam još ranije dobio tu informaciju

Informer

Politika

Hrvatska mržnja dugo tinja! Simić: Jednom godišnje posetim Jadovno, pa sam još ranije dobio tu informaciju

Podeli vest

Novinar Danijel Simić koji je juče prošao torturu od strane Hrvata, posle čega mu je uručeno rešenje o odbijanju ulaska u njihovu zemlju, sada se uključio u Informerov lajv gde je do detalja opisao nepravdu kroz koju je prošao.

- Na granici Republike Srpske i hrvatske naš kolega je zadržan, tri sata ga je držala hrvatska strana. Njega su saslušavali pripadnici hrvatske obaveštajne službe - uvod je u celu priču gledaocima Informer TV-a napravio glavni i odgovorni urednik Dragan J. Vučićevič.

Simićeva tortura desila se na graničnom prelazu Bajakovo, a sve je došlo, kako Simić kaže zbog njegovih stavova koji se kose sa stavovima EU.

- Ja sam još ranije, pre nekih godinu dana dobio informaciju šta će biti ukoliko budem pokušao da uđem u Hrvatsku, a tamo idem jednom godišnje na Jadovno. Jadovno je ustaški sistem logora smrti, gde su za 132 dana Ustaše ubile preko 40.000 ljudi, od čega su preko 38.000 Srbi. U Hrvatsku ni inače ne idem, ako idem za Beograd, idem preko Koridora i Republike Srpske. Prosto, ne mogu da živim sa tim utiskom, da li će me neko uhapsiti ili neće... Što se tiče Hrvatske, njihova države i službe ozbiljno rade taj posao, pa moje izveštavanje koje je izazvalo veliku pažnju nisu prepustili slučaju. Meni je to bilo nadrealno - počinje Simić i nastavlja:

Foto: Informer

Simić i Vučićević u lajvu na Informer TV

- Očekivao sam da tako nešto može da se desi. Dao sam im javne podatke, međutim počeli su da me isputuju gde je službovao moj otac oficir, bila su dva gospodina koja se nisu predstavila, a u ta dva sata dok sam sedeo na granici postavljali su mi priličan set glupih pitanja, o političkoj situaciji u Srbiji i Republici Srpskoj. Rekli su mi onda kako je sve jer je moji stavovi kose sa stavovima EU, gde se Hrvati predstavljaju kao neki "graničari" Evrope. Prozvali su me zbog moje rečenice da bih predvodio vod koji bi pucao u Kristijana Šmita, a ja sam im odgovorio da bih to, naravno, uradio!

Šta je sve Simić doživeo, pogledajte celo uključenje!

 

Danijel Simić je srpki novinar iz Banjaluke, koji je proveo neko vreme na ratišta u Donbasu, odakle je izveštavao i time, ali i svojim patriotskim stavovima, postao "trn u oku" Hrvatima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija