• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2024

19:19

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

informer.rs

Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Podeli vest

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

Vesić je naveo da je ovaj napad pokazao da su službe bezbednosti u Srbiji na visokom nivou i da je pripadnik žandarmerije reagovao herojski jer je, iako ranjen, uspeo da ubije napadača koji je vršio teroristički akt.

Ministar je, gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92, rekao da je teroristički napad u Beogradu posledica rastućeg antisemitizma u svetu.

- To što se dogodilo poslednje je upozorenje da prema onome što se dešava na Bliskom istoku i sukobu koji se vodi između Izraela i Palestinaca treba da budemo umereni i ne osuđujemo čitave narode, u ovom slučaju jevrejski, i na taj način ne dajemo alibi teroristima da seju teror i ubijaju - rekao je Vesić.

Istakao je da Srbija neće tolerisati terorizam. Naveo je da je izveštaj policije pokazao da čovek koji je pokušao da ubije žandarma i izvrši napad na izraelsku ambasadu nije bio sam već deo šire grupe, te da je važno to što je islamska verska zajednica osudila ovaj napad.

- Veoma je važno da, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, sačuvamo mir u našoj zemlji bez obzira kojoj veri i naciji pripadamo i da ljudi kao što je ovaj terorista, koji pokušavaju da taj mir ugroze, budu sankcionisani i shvate da u Srbiji da će naši organi uvek reagovati - rekao je Vesić.

Na pitanje da li bi pretnje upućene predsedniku Vučiću i predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić trebalo tretirati kao terorističke, Vesić je rekao da su te pretnje stalne i posledica politike opozicije.

- Predsedniku Vučiću i njegovoj porodici, nažalost, stalno prete i to se ponavlja iz godine u godinu, iz meseca u mesec, iz dana u dan. Te pretnje su posledica politike opozicije koja, inače, širi mržnju prema predsedniku i to je njihov jedini politički program - rekao je Vesić.

Naveo je da se od opozicije tokom izbornih ciklusa nije mogao čuti nijedan konkretan predlog da li bi nešto bolje i više uradili od sadašnje vlasti, te da se čitav njihov program i medijska aktivnost svode na napade na predsednika Vučića i širenje mržnje prema njemu.

- Političari iz opozicije koji šire mržnju prema predsedniku, svesno ili nesvesno, pozivaju svoje pristalice da prete predsedniku Vučiću i njegovoj porodici - rekao je Vesić i pozvao ih da prestanu to da rade.

Vesić je istakao da sa time treba da se prestane jer ne sme da se širi jezik mržnje u društvu, te dodao da bi svi nadležni organi trebalo veoma ozbiljno da shvate ove pretnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Afera Tramp trese Ameriku! Bajden sada može narediti vojsci da uklone Trampa i neće odgovarati - štiti ga imunitet!
SAD više ne postoje!

Afera Tramp trese Ameriku! Bajden sada može narediti vojsci da uklone Trampa i neće odgovarati - štiti ga imunitet!

Zamislite sledeći scenario; Džo Bajden u trenucima "lucidnosti", kao vrhovni komandant oružanih snaga SAD, naređuje najmoćnijoj vojsci na svetu da izađe na ulice i blokira mogućnost da bude zbačen sa vlasti na predstojećim izborima. Ako to ne uspe, on uvek ima opciju da naredi SEAL, prestižnoj jedinici američkog marinskog korpusa, da jednostavno likvidiraju njegovog političkog rivala...

03.07.2024

18:42

Zemlja NATO ovo nikad nije radila, zna li to nešto što je ostalim sakriveno! Skladišti 82.500 tona žita, ovo sluti na glad i rat?!
Nimalo naivno

Zemlja NATO ovo nikad nije radila, zna li to nešto što je ostalim sakriveno! Skladišti 82.500 tona žita, ovo sluti na glad i rat?!

Norveški ministar finansija Trigve Slagsvold Vedum i ministar poljoprivrede i hrane Geir Pollestad potpisali ugovor sa četiri privatne kompanije za skladištenje 30.000 tona žitarica 2024. i 2025. godine. Uključene kompanije će navodno skladištiti žito u postojećim objektima širom zemlje, ali će biti u vlasništvu norveške vlade.

03.07.2024

18:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija