• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2024

15:29

"Neka se međunarodna zajednica dozove upamet"! Upozorenje nakon koordinisane akcije Kurtijevih batinaša: Evo šta je cilj!

Informer

Politika

"Neka se međunarodna zajednica dozove upamet"! Upozorenje nakon koordinisane akcije Kurtijevih batinaša: Evo šta je cilj!

Podeli vest

Uniformisani banditi teroriste i premijera samoproklamovanog Kosova Aljbina Kurtija upali su u prostorije Pošte Srbije u četiri opštine na severu južne srpske pokrajine.

Na poslednji u nizu terora nad Srbima reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je rekao da na ovaj način Kurti direktno provocira ratni sukob.

- Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u koordinisanoj i protivpravnoj akciji upali su danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću. Na ovaj način Kurti direktno provocira ratni sukob i očigledno je da želi da izazove sukobe na terenu po svaku cenu, a sve naočigled međunarodne zajednice - saopštio je Petković.

Kako je rekao, Kurtijevi nasilnici su jednostrano i mimo svih sporazuma zaposeli prostorije Pošte u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

- Reč je o novoj krizi u režiji Aljbina Kurtija koji na ovaj način hoće da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije uskraćujući im sva osnovna ljudska prava, zastrašujući ih i planski im onemogućavajući normalne uslove za život - kaže direktor Kancelarije za KiM.

Na delu je brutalno kršenje sporazuma i ova akcija Prištine izvedena je suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine u kome se jasno kaže da će se sva pitanja poštanskih usluga rešavati isključivo u okviru dijaloga.

Konkretno, Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine dogovoreno je u tački 5. da su se obe strane saglasile da će o poštanskim uslugama razgovarati u kasnijoj fazi Dijaloga. 

- Nakon ukidanja dinara i zatvaranja filijala Poštanske štedionice, Kurti se obrušio na funkcionisanje Pošte Srbije, želeći da Srbe ostavi bez ikakvih sredstava za život, a radnike na ulici - upozorava Petković i dodaje:

- Neka se međunarodna zajednica dozove upamet, jer dok se oni oglase i preduzmu korake iz svoje nadležnosti na prostoru Kosova i Metohije kako bi zaustavili Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu, svi Srbi će ili biti proterani ili pohapšeni, a sve tekovine i dogovori iz Dijaloga zgaženi i poništeni. Ako je to ono što žele i što nam poručuju svojim pasivnim stavom, neka nam tako jasno i kažu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!
Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!

Sekretara ruskog Saveta bezbednosti Sergej Šojgu doputovao je danas u Teheran u radnu posetu Iranu, gde će sa sekretarom iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Alijem Akbarom Ahmadijanom i načelnikom Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamedom Bagerijem razgovarati o bezbednosnoj situaciji na bliskom istoku i saradnji Irana i Rusije, prenela je RIA.

05.08.2024

13:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija