• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2024

10:32

Prekinite sa daljim jednostranim akcijama! Ambasada SAD u Prištini osudila Kurtijevo maltretiranje Srba: Duboko smo razočarani!

Informer

Politika

Prekinite sa daljim jednostranim akcijama! Ambasada SAD u Prištini osudila Kurtijevo maltretiranje Srba: Duboko smo razočarani!

Podeli vest

Američka ambasada u Prištini saopštila je da je "duboko razočarana" jednostanim, nekoordinisanim akcijama koje je preduzela vlada u Prištini protiv filijala Pošta Srbije na severu KiM.

"Kosovske nekoordinisane akcije stavljaju kosovske građane i vojnike Kfora u veći rizik, nepotrebnu eskalaciju regionalnih tenzija i podrivaju reputaciju Kosova kao pouzdanog partnera", navodi se u saopštenju ambasade objavljenom na platformi X.

Ambasada SAD apeluje na privremene prištinske vlasti da "prekinu sa daljim jednostranim akcijama i da se vrate konstruktivnom učešću u dijalogu pod okriljem EU kako bi se rešila pitanja vezana za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine".

Tzv. kosovska policija juče je zatvorila devet objekata Pošte Srbije u četiri opštine na severu KiM.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija