• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.08.2024

12:26

Vučić sa Anke Konrad: Zahvalio sam Nemačkoj na podršci našem evropskom putu i velikim investicijama u našoj zemlji (FOTO)

printscreen

Politika

Vučić sa Anke Konrad: Zahvalio sam Nemačkoj na podršci našem evropskom putu i velikim investicijama u našoj zemlji (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Savezne Republike Nemačke Anke Konrad, sa kojoj je razgovarao o važnim aktuelnim pitanjima, jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, kao i o postojećim i novim investicijama i EU integracijama.

"Obavestio sam ambasadorku o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji i istakao potrebu za jasnom i nedvosmislenom reakcijom međunarodne zajednice, kako bi se osigurali bezbednost i zaštita prava Srba. Ponovio sam da jednostrani potezi Prištine vode do bespotrebne i opasne eskalacije tenzija koje mogu da naruše teško stečeni mir u celom regionu", napisao je Vučić. 

Predsednik je dodao da su razgovarali i o pitanjima energetske bezbednosti i izazovima na putu ka održivim rešenjima, kao i o razvoju odgovarajuće infrastrukture za podršku našim ambicioznim planovima, koji bi dugoročno rešili poteškoće u energetskom sektoru uz maksimalno poštovanje najviših svetskih standarda u pogledu životne sredine.

"Zahvalio sam Nemačkoj na podršci našem evropskom putu i velikim investicijama u našoj zemlji koje su jedan od pokretača ekonomskog rasta i razvoja Srbije, kao i naše modernizacije i integracije u evropsko tržište. Istakao sam da je time postavljen snažan temelj za održivu i stabilnu ekonomsku budućnost naše zemlje, u kojoj vidimo Nemačku kao jednog od ključnih partnera", napisao je predsednik. 



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija