• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.08.2024

09:51

Vesić: Šolak i njegovi mediji vode u Srbiji antievropsku kampanju

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

Vesić: Šolak i njegovi mediji vode u Srbiji antievropsku kampanju

Podeli vest

Poslednjih meseci u Srbiji se vodi strašna medijska kampanja protiv Evropske unije u kojoj Brisel pokušava da se prikaže kao zlo koje želi da uništi Srbiju i pretvori je u koloniju, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i navodi da najstrašniju kampanju vodi Dragan Šolak.

- Zanimljivo je da to ne rade samo proruski, desničarski mediji, mada je i sama Rusija više puta rekla da podržava želju Srbije ka evropskim političkim integracijama. Najstrašniju kampanju protiv EU u Srbiji vodi tajkun Dragan Šolak i njegovi mediji. U toj kampanji ne preza se ni od čega. Njegovi novinari izmišljaju izjave evropskih zvaničnika koje nikada nisu rekli, šire se teorije zavere a Evropa se predstavlja kao vrhunsko zlo i koriste rečnik i izraze najvećih protivnika evropskih integracija - rekao je Vesić za Kurir.

Prema njegovim rečima, u Šolakovim medijima prostor dobija svako ko će reći da EU uništava Srbiju - od evroskeptičnih desničara, do onih koji šire teorije zavere koje predstavljaju izazivanje panike i širenje lažnih vesti do anarhista, novih komunista...

Primećuje da se ista matrica kojom Šolakovi mediji godinama napadaju predsednika Vučića, sada primenjuje na zvaničnike EU i Nemačke. 

- Koliko je Šolak uspeo da nanese štetu podršci evropskim integracijama Srbije nisu uspeli ni najveći evroskeptici. To radi Šolak koji je državljanin EU, tačnije Malte, a antievropsku kampanju vode njegovi mediji koji su registrovani u EU, tačnije u Luksemburgu. Dakle, on i njegova porodica mogu da imaju evropsko državljanstvo a građanke i građani Srbije ne mogu jer je tako odlučio Šolak, tajkun koji se devedestih godina počeo kao trgovac vodeo kaseta iz garaže u Kragujevcu. Njegove bolesne političke ambicije u svakoj zemlji gde je radio od Slovenije, preko Hrvatske i BiH do Grčke dovele su ga u sukob sa tamošnjim vladama. Šolaku mediji služe da preuzme vlast - naveo je Vesić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 
Dodaje ds postoji samo jedna adminstracija u regionu sa kojom Šolak ima potpunu saglasnost - Aljbin Kurti i njegove privremene institucije u Prištini. 

- Sve što objave Školakovi mediji protiv EU ili predsednika Vučića istog časa se prenosi u Prištini. Obojica imaju isti interes - da Srbija i regiona nikada ne udju u EU kao i da smene predsednika Vučića - navodi Vesić.

Zato, kaže, najveću štetu evropskoj ideji na Zapadnom Balkanu nanosi upravo Šolak sa svojim medijima. 

- Zato se iza parole 'nećeš kopati' osmišljenoj u njegovoj medijskoj imperiji krije prava poruka 'nećete u EU'. To je Šolakova politika - ukazuje Vesić i dodaje da je antievropska kampanja koju vode Šolakovi mediji najstrašnija u poslednje dve decenije. 

Foto: informer.rs

 

- Ne znam da li će se ovom politikom pozabaviti evropske institucije, jer nije moje da se mešam u unutrašnje stvari EU ali nije normalno da državljanin EU sa medijima registrovanim u istoj uniji vodi antievropsku kampanju - rekao je Vesić.

Sa druge strane, poručio je da je cilj Vlade Srbije punopravno članstvo zemlje u Evopskoj uniji. 

- Verujemo da ćemo veoma brzo da otvorimo nove klastere. Srbiji je mesto u Evropi jer mi smo stari evropski narod. Spremniji smo za punopravno clanstvo od nekih članica i to u Briselu veoma dobro znaju - istakao je ministar Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija