• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

18.08.2024

11:42

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...

satrsport/ataimages

Fudbal

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević (50) i najbolji strelac tima iz prošle sezone Mateus Saldanja (25) nalaze se u otvorenom sukobu i to nije prvi put da temperamentni strateg ulazi u klinč sa najboljim igračima crno-belih iz inostranstva! Nekoliko je primera iz prošlosti kada je poznati stručnjak neskriveno zamerao momcima "iz uvoza" na izdanjima i zalaganju, a poslednji primer je brazilski centarfor, koji je, ruku na srce, od starta ove sezone neprepoznatljiv na terenu.

Ne može, a da se ne primeti, da Stanojević u poslednje vreme poseban pik ima upravo na verovatno najskupljeg igrača tima. Saldanja jeste triput bio strelac na pet mečeva u novoj sezoni, ali definitivno to nije isti igrač iz prošle sezone i sve ukazuje na to da jedva čeka da napusti crno-bele. Stanojević je u više navrata dobar deo konferencija za medije posvetio upravo Brazilcu, a ni on nije ostao dužan pedantnom stručnjaku, pa je putem Instagram naloga uputio "otrovnu strelicu" trofejnom strategu.

"U teškim danima moraš preuzeti odgovornost, a ne prebacivati je na druge", napisao je Saldanja, što su mnogi protumačili kao indirektan udar na Stanojevića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matheus Saldanha (@1matheussaldanha)

 

Povratnik na klupu tima iz Humske nedavno je otkrio da je Saldanja na izlaznim vratima kluba i da su mu, u ovom momentu, potrebni igrači koji su 100 odsto privrženi Partizanu.

- Saldanja je blizu prelaska u neki drugi klub. Jednostavno, glava mu nije ovde. On je naš najbolji igrač, ali nije lako sa strancima koji imaju određene ciljeve u životu. Na to moramo da se adaptiramo. Trebaju nam momci sa mirnom glavom u ovom našem teškom trenutku - govorio je Stanojević početkom avgusta.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević

 

Samim tim, trofejni trener dao je odgovor na vrlo česta pitanja navijača - da li ima nešto protiv stranca u ekipi? Logično je da momci iz inostranstva imaju po pravilu i najveća primanja i da se od njih najviše očekuje, otud i ne čude reakcije popularnog Stanoja kada u timu ima igrača koji ne doprinosi na terenu ono zbog čega je doveden.

Nije se libio nekadašnji defanzivac ni u prošlosti da otvoreno zameri inostranim igračima na izdanjima i zalaganju. "Grobari" se odlično sećaju i čuveni sukob sa Almamijem Moreirom pre 14 godina, koji je u tom periodu bio najbolji igrač kluba i stekao status ljubimca navijača.

- Moreira je otišao bez pozdrava. Napustio nas je u važnom trenutku, a nije najavio. I Kleo je najavio da će da ide, ali nas je iznenado. Otišao je gledajući svoje interese - govorio je tada Stanojević, mada je Moreira, desetak godina kasnije, baš u intervjuu za Informer izjavio da Aleksandru ne zamera ništa i da ga jako ceni kao trenera i čoveka.

Foto: Starsportphoto

Almami Moreira

 

Sličan slučaj kao sada sa Saldanjom bio je i sa Kleom, legendarnim napadačem koga je Partizan svojevremeno "ukrao" Zvezdi. I on je usred sezone izrazio želju da ide iz kluba, a Stanojević je tih godina u više navrata govorio kako mu nezadovoljni igrači u timu nisu potrebni. Uprkos svemu, ostali su u dobrim odnosima, a naročito se pamti trenerova izjava da "Kleovu sliku drži pored kreveta" i da je "Brazilac mnogo uradio za Partizan i za njega lično".

"Grobari" posebno pamte i jedan primer iz bliže prošlosti, a reč je o statusu Sejdube Sume, gvinejskog veziste, koji je takođe bio u nemilosti kod Stanojevića. Afrikanac je, prema rečima ljudi iz kluba, u tom periodu u više navrata kršio klupsku disciplinu i trener nije računao na njega. Suma se, na kraju, oglasio na Instagramu i optužio Stanojevića da je govorio laži o njemu, nakon čega su mu vrata Humske bila zauvek zatvorena.

Foto: Starsportphoto

Sejduba Suma

 

Baš u tom periodu ekipu je napustio i Umar Sadik, za kojeg je Stanoje neposredno pre odlaska izjavio da nije zadovoljan njegovim odnosom prema igri i da "fudbaler Partizana mora da bude agresivniji i borbeniji".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija