• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.08.2024

20:25

BIVŠI HRVATSKI MINISTAR: "Vučić demonstrira moć - beleži spoljnopolitičke uspehe i na istoku i na zapadu!" (VIDEO)

printscreen

Politika

BIVŠI HRVATSKI MINISTAR: "Vučić demonstrira moć - beleži spoljnopolitičke uspehe i na istoku i na zapadu!" (VIDEO)

Podeli vest

Bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske, Miro Kovač, u nedavnom intervjuu osvrnuo se na trenutne spoljnopolitičke poteze predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Kovač tvrdi da Vučić sada demonstrira svoju političku moć i veštinu u spoljnopolitičkim igrama, balansirajući odnose i sa Istokom i sa Zapadom.

Prema njegovim rečima, Vučić se oseća dovoljno snažnim da pokaže svoju dominaciju ne samo u regionu, već i šire.

"Gospodin Vučić demonstrira moć, on se sad oseća dovoljno snažnim, dolazi mu krajem nedelje gospodin Makron, bio mu je gospodin Šolc, bio mu je i kineski predsednik, sa Amerikancima dobro igra. Znači, on vrlo vešto pliva i misli i uveren je da sa Hrvatskom može na ovaj način demonstrirati svoju moć! Vučić je majstor manipulacije. U slučaju navodnog špijuna pre 8 godina je pokušao iz pozicije slabosti da skrene pozornost na tu temu, a sad je reč o demonstraciji moći! Vučić se sad smatra dovoljno snažnim da on sada pokazuje Hrvatskoj ko je baja! Ovo nije samo odmazda za ovog advokata (Berića), nego je ovo celi sklop - i Crna Gora i zabrana ulaska crnogorskim zvaničnicima. Dakle, on se ponaša kao car Srpskog sveta a to mu se na Zapadu toleriše, dolaze mu i Makron, i Šolc, dolazi mu i Si Đinping a i sa Amerikancima dobro pliva! Očekujem da će Vučić sad slaviti svoje spoljnopolitičke uspehe, dolazi mu Makron, kupuje rafale, sklapa partnerstvo sa Francuzima na polju energetike...", rekao je Kovač.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Uzbuna u Moskvi! Francuzi uhapsili "šefa komunikacija" ruske vojske?! Šta ako im preda ključ za šifrovanje?!
Afera Pavel Durov

Uzbuna u Moskvi! Francuzi uhapsili "šefa komunikacija" ruske vojske?! Šta ako im preda ključ za šifrovanje?!

Mediiji na Zapadu tvrde kako je u Rusiji velika uznemirenost zbog hapšenja osnivača i generalnog direktora aplikacije za razmenu poruka Telegram Pavela Durova. Oni citiraju brojne ruske vojne stručnjake i blogere koji, kako u javnost dolazi sve više konkretnih detalja, uveliko upozoravaju da bi hapšenje moglo negativno uticati na vođenje rata u Ukrajini.

27.08.2024

21:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija