• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.08.2024

10:47

Da li će neko reagovati na ovo i zašto neće?! Vlasti BiH nisu dale Vulinu dozvolu za prelet!

informer.rs

Politika

Da li će neko reagovati na ovo i zašto neće?! Vlasti BiH nisu dale Vulinu dozvolu za prelet!

Podeli vest

Potpredsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posetio Srbe u Palama i sa njima obeležio slavu ove srpske opštine Veliku Gospojinu.

Vulin je na poziv Srba iz Pala trebalo da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave hrišćanskog praznika Velike Gospojine. Trebalo je u Palama da na Trgu Republike Srpske položi cveće u ime Srbije i pokloni se senima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom rata devedesetih godina. 

Uprkos tome što su kabinet potpredsednika Vlade, Ministarstvo spoljnih poslova i naša ambasada uredno i na vreme dostavili sve potrebne elemente i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posete, vlasti u BiH nisu dale saglasnost za prelet.

Vulin je, međutim, i pored zabrane preleta od strane vlasti BiH, doputovao na drugi način na Pale.

Foto: informer.rs

 

Šef diplomatije BiH Elmedin Konaković, koji je usprotivio dolasku Aleksandra Vulina u RS i nije dao saglasnost za prelet, hajkao je na Srbiju jer na granici zadržana ustaška pevačica Severina Vučković. Više o tome čitajte OVDE.

Na ovu hajku reagovao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija