• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.09.2024

12:21

U Drezdenu se raduju što nema žrtava nakon rušenja mosta, a u Srbiji Šolakovi novinari navijaju za suprotno: Tviterašica ukazala na pravo lice tajkunskih uzdanica

Tanjug

Politika

U Drezdenu se raduju što nema žrtava nakon rušenja mosta, a u Srbiji Šolakovi novinari navijaju za suprotno: Tviterašica ukazala na pravo lice tajkunskih uzdanica

Podeli vest

Deo mosta Karola, u nemačkom gradu Drezdenu, srušio se jutros u reku Elbu, zbog čega je došlo do poremećaja u saobraćaju i prekida gradskog sistema grejanja, ali u incidentu nema povređenih.

Jedna od korisnica platforme Iks podsetila je kako su novinari koji rade za tajkuna Dragana Šolaka, poput Željka Veljkovića i Slobodana Georgieva, kada se prošle godine srušio most u Mrčajevcima taj događaj koristili u političke svrhe, tvrdeći da se tako nešto dešava samo u Srbiji.

- Srušio se most u Drezdenu! Sećam se kako su Veljković, Georgiev i ostali sa NDH1 i Nove SS kukali kada se srušio onaj most tamo negde kod Kraljeva ili Mrčajevaca… Bilo je kako se to ne dešava nigde u svetu, već samo kod nas… Dešavaju se ovakve stvari svuda u svetu, nažalost. Samo što se oni tada raduju jer nema žrtava, a vi ovde navijate da bude žrtava. U tome je razlika - poručila je korisnica mreže Iks.

Podsećamo. ost u Mrčajevcima kod Čačka srušio se juna 2023. godine, usred obilnih padavina i bujičnih poplava koje su tih dana pogodile Srbiju.

Žrtava nije bilo, ali su tajkunski mediji iskoristili priliku da seire nad situacijom.

Takođe podsećamo, deo mosta Karola, u nemačkom gradu Drezdenu, srušio se jutros u reku Elbuspa, a spasilačke ekipe dobile su informaciju o urušavanju mosta oko tri časa ujutru, a vozačima, pešacima i biciklistima koji koriste ovaj most rečeno je da izbegavaju to područje.

Foto: Tanjug

 

Vodeni saobraćaj je takođe zaustavljen, što utiče na teretne brodove i turistička plovila. Delom mosta koji je oštećen inače prolazi tramvaj, a oštećene su i cevi koje su deo gradskog toplovoda, prenosi Tagesšau. Vlasti istražuju uzrok kolapsa mosta.

Foto: Tanjug

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija