• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

13.06.2024

13:44

Da se ja pitam, napao bih Engleze! Pavlović najavljuje žestok okršaj u nedelju

Informer

EURO 2024

Da se ja pitam, napao bih Engleze! Pavlović najavljuje žestok okršaj u nedelju

Podeli vest

Napao bih Engleze, presingovo bih ih visoko, da se ja pitam, poručio je štoper srpske reprezentacije Strahinja Pavlović.

Defanzivac Salcburga uveren je da "orlovi" timskom, disciplinovanom igrom mogu da zaustave Engleze, koje će u nedelju u Gelzenkirhenu predvoditi ubitačan trio Belingem-Foden-Kejn. Ostrvljani su apsolutni favoriti za osvajanje grupe C, samim tim biće favoriti i u duelu sa Srbijom, ali Pavlović podvlači da sve ekipe imaju mane pa i "gordi Albion".

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

- Da se ja pitam i kad bih mogao da odlučujem o tome, ja bih napao Engleze. Izašao bih gore i probao da ih presingujem. Svi imaju mane, pa i Englezi. Videli smo kako je organizovani Island uspeo da ih ugrozi i pobedi. Analiziramo sve i dobro ćemo se pripremiti. 

Nekoliko engleskih novinara ponovo je posetilo konferenciju za medije naše reprezentacije u Augzburgu, a prvo pitanje za Pavlovića je bilo na čemu "orlovi" baziraju optimizam.

- Imamo tešku grupu, Englesku kao jedan od najboljih timiova na EP, prva utakmica biće veoma teška, ali moramo da se spremimo najbolje. Idemo po pozitivan rezultat. Slovenija i Danska su takođe jake ekipe, moraćemo mnogo da se potrudimo da bismo prošli grupu Šta je snaga Engleske? Imaju mnogo kvalitetnih igrača, pogotovo u napadu. Postižu mnogo golova, imaju izvanredne igrače. To je najjajče oružje. 

Pavlović bi trebalo da vodi direktne duele sa napadačem Bajerna Harijem Kejnom, jednim od najubitačnijih centarfora današnjice.

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

 

 

- Neverovatan igrač, imao je odličnu sezonu, a ako želiš da zaustaviš takvog igrača moraš to da uradiš timski. Svi zajedno. Moramo zajedno da se brainimo, zajedno da napadamo. Najbolji smo kad imamo loptu u svojim nogama, trudićemo se da tako igramo. Tu je i Džud Belingem. Strašan igrač. Imao je odličnu sezonu, u top je formi, ali mi moramo da budemo tim. Da damo sve od sebe, da zaustavimo sve te igrače. 

Novinar ruskog "Sport ekspresa" poručio je našem reprezentativcu da će cela Rusija navijati za Srbiju, pogotovo zato što njihove ekipe neće biti na EP. S druge strane, braću iz Moskve zanimalo je kako je Srbija pre nekoliko meseci doživela debakl u Rusiji (4:0).

- Bila je to teška utakmica. Dobili smo crveni karton posle 25 minuta. Nije bilo lako igrati posle toga. Da, posle toga mi smo napravili neke greške, ali bio je to prijateljski meč i ne pridajemo mu veliki značaj. 

Kad su se inostrani mediji prethodnih dana i nedelja bavili našom reprezentacijom, uglavnom su preovladavale dve krajnosti. Ili će Srbija biti prijatno iznenađenje ili totalno razočaranje. Pavlović se nada prvoj opciji.

- Ove četiri godine koliko smo zajedno, na mnogo utakmica pokazali smo da znamo da igramo dobar fudbal. Uvek smo išli na gol više, ali je odbrana bila problem, primali smo mnogo golova. Bilo je utakmica koje smo mogli da pobedimo samo da smo bili defanzivniji, i delovali kao tim u odbrani. Radili smo mnogo na tome i ako nastavimo da igramo fudbal iz kvalifikacija možemo da ugrozimo svakog i to je naša najveća snaga. Svi znamo da igramo fudbal i želimo da igramo lep fudbal.

Jedna od najvećih boljki našeg nacionalnog tima je odbrana, odnosno veliki broj primljenih golova. Posebno raduje činjenica da u generalnoj probi pred EP, protiv ŠVedske u Stokholmu, "orlovi" nisu kapitulirali (3:0).

- Naravno da je dobro što nismo primili gol, dobro je za samopouzdanje. Defanzivno odigrali dobru utakmicu. Imali smo mnogo izazova koje smo dobro rešili. Naravno da nam znači podrška navijača. Prijatno su nas iznenadili juče na treningu, bila je lepa dobrodošlica i nadamo se takvoj podršci na svim utakmicama EP.

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

Za razliku od atmosfere u našem taboru pred SP u Kataru, kad je euforija mogla da se seče nožem, sad svi igrači odišu neobičnom mirnoćom i staloženošću. Čak i kad daju optimistične izjave, umereniji su, ali i nekako zvuče sigurnije u to što govore nego u Dohi. Pavlović tačno zna šta je razlog takvog raspoloženja.

- Više vremena smo imali za pripremu nego pred SP. Imali smo 15-ak dana, dve pripremne utakmice, sasvim dovoljan vremenski poeriod da radimo na nnekim stvarima. Mi smo uvek igrali na gol više i ofanzivno. Radili smo na tome da i ofanzivni igrači treba da nam pomažu, a to se videlo u prethodnoj utakmici. Ceo tim mora da napada i da se brani. Ne smem ništa preterano da otkrivam šta smo radili prethodnih dana i na čemu baziram optimizam. Radili smo na mnogim stvarima koje su nam bile problem u prezhodnom periodu. Radili smo odvojeno defanziva-ofanziva, da bismo ispravljali greške iz ranijeg perioda. To su bili stvari koje smo radili. 

Selektor Dragan Stojković često je bio kritikovan u poslednje vreme da bi trebalo da promeni formaciju i da igra sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji tima. Da li je Piksi samo želeo da još jednom isproba sve opcije ili je podlegao pod pritiskom, tek u Beču protiv Austrije krenuo je u formaciji 4-4-2 i to je izgledalo očajno u prvih 20 minuta dok je sve okrenuo naglavačke.

Foto: Informer

 

 

- Uigraniji smo sa tri pozadi, ali sigurno ćemo koristiti opciju i sa četiri igrača. Nećemo se odreći te opcije. Da li već znamo ko će početi protiv Engleza? Ne bih o tome.

Nemanja Gudelj je juče na konferenciji za medije rekao da će iskustvo iz Katara mnogo značiti ekipi u pripremi za EP, ali i tokom samog turnira. Pavlović je saglasan sa tim stavom.

- Svakako. Bez obzira kako je prošlo SP u Kataru, to je ogromno iskustvo za nas. Imali smo tamo utakmice gde je trebalo mnogo da naučimo, pogotovo Kamerun i Švajcarska. Saglasan sam sa Gudeljom. Značiće nam to sad. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17