• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.06.2024

11:51

Đurovski brutalan! Mi smo se poslednji put borili od ’41. do ’45, prednost Sloveniji zbog mentaliteta

printscreen

EURO 2024

Đurovski brutalan! Mi smo se poslednji put borili od ’41. do ’45, prednost Sloveniji zbog mentaliteta

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak od 15 časova (RTS 1, Arena Premium 1) igraće drugi meč C grupe protiv selekcije Slovenije, a Milko Đurovski daje prednost našim rivalima.

Srbija je u prvom kolu poražena od Engleske (1:0), dok su Slovenci odigrali 1:1 sa Danskom. Legendarni napadač poručio da će pulenima Dragana Stojkovića najviše problema praviti Šeško i Šporar, te da Srbija nema mentalitet kao Slovenci.

- Malu prednost dajem Sloveniji. Pre svega zbog mentaliteta. Oni će da se pripreme odlično. I oni što igraju i oni što budu sedeli na klupi. Ima tu finih igrača. Imaš tog Šeška, koji je dobar, imaš Šporara, koji tako lako ulazi u šanse... Malo me podseća na Zlatka Vujovića. Samo što je Zlatko bio deset puta bolji. Šporar nema tu realizaciju. Imaju strašnog golmana, pa onog Stojanovića... Kao tim moraš da ih respektuješ. Ali ako gledamo individualno, Srbija je puno jača. Nažalost, ne igraju imena - kazao je za Mozzartsport Milko Đurovski.

Potom je dodatno objasnio zašto daje prednost Slovencima.

- Kažem, samo zbog germanskog mentaliteta. Borba, borba, borba. A kad smo se mi poslednji put borili. Samo ono od ’41. do ’45! Oni taj mentalitet imaju uvek. Mi, nažalost nemamo. A igrački smo bolji, to nije sporno.

Foto: Informer

 

Nekadašnji napadač i Zvezde i Partizana vidi Slovence u drugoj rundi takmičenja nakon osvojenog boda protiv Danaca.

- Jesu zadovoljni, mada govore da može bolje. Gledao sam utakmicu. Slovenija igra muški, timski, trude si svi do jednog. Ako nastave tako, imaju dobre šanse da prođu grupu. Sve u svemu, pošto su gubili od Danske, na bod gledaju kao na uspeh. Makar se tako meni čini, po svemu što sam mogao da vidim kroz izjave igrača i od Keka. Ne gledaju Slovenci potcenjivački na Srbiju, pa ni pred utakmicu protiv Engleske nisu se tako postavili. Ko je to mogao da kaže da će Srbija da bude deklasirana? Samo novinari.

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

Osvrnuo se Đurovski i na izjavu Dušana Tadića posle duela sa Engleztima, da je trebalo da ifra od prvog minta. 

- Evo ne znam kakva je sad to priča oko Tadića i zašto se diže tolika galama. Čovek je rekao da poštuje selektora i njegove odluke, ali da bi voleo da je igrao od početka. Pa svako voli da igra. Tako bi valjda svako trebalo da razmišlja.

Ne osuđujete ga. 

- Pa recite vi meni zašto bih ga osudio? Jeste čuli izjavu? Ne ulazim u to da li je najbolji... Prvo, on je kapiten. Rekao je samo da bi voleo da je igrao od početka. I da poštuje odluku. Nije pomenuo da je ljut, da neće više da igra ili neke slične stvari. U redu, sedeo je na klupi, posle je ušao. Ja, na primer, ne bih ušao. Da! Jer ja sam takav karakter. Ne bih ušao! On je miran, fin dečko. Samo je rekao ono što mu je na duši. Zna to i Piksi. I on je bio u takvim situacijama. Vratiću se na sebe - mene kad trener ostavi na klupi, ja navijam da moj tim izgubi. Tako sam razmišljao kad sam igrao. A Tadić, videli ste kako je regaovao. Izjava sasvim korektna. Dečko samo ceni sebe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija