• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

29.10.2021

13:28

KOVID PROPUSNICE VAŽIĆE DUŽE?! Radojičić obelodanio planove za Beograd

Pixabay

Beograd

KOVID PROPUSNICE VAŽIĆE DUŽE?! Radojičić obelodanio planove za Beograd

Podeli vest

Beograđani, vakcinišite se dok ne bude kasno

Odluka o uvođenju kovid propusnica je racionalna i neminovna s obzirom na ukupnu epidemiološku situaciju koja se ne smiruje i ovaj talas koji traje mnogo duže nego što smo očekivali, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On je gostujući na Tv Кurir istakao da se tokom svog nedavnog boravka u zemljama Zapadne Evrope  lično uverio da uvođenje kovid propusnica funkcioniše i daje rezultate.

– Suština je u tome da uvođenjem kovid propusnica štitimo ljude koji nisu vakcinisani tako što im ne dozvoljavamo da uđu u prostor gde postoji veći rizik od zaražavanja nego što je to  na drugim mestima. Moguće je da mere kontrola neće biti ograničene samo na period od tri časa dnevno počevši od 22 časa, već da će vremenski period u kojem će biti obavezne kovid propusnice možda biti i produžen.  Grad Beograd će prihvatiti sve mere koje bude usvojio Rebuplički krizni štab – naveo je Radojičić.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

Gradonačelnik je istakao da je ipak najvažnija mera vakcinacija, pogotovo mladih osoba,  pa je, kako je rekao, veoma bitno da se sa njima razgovara kako bi im se na organizovanim naučnim tribinama objasnilo koji su benefiti vakcinacije i pokazalo da je kroz razgovor moguće osloboditi se predrasuda i tabua.

Govoreći o nedavno održanoj tribini sa srednjoškolcima, o pandemiji  korona virusa i nedoumicama u vezi sa vakcinacijom, gradonačelnik Radojičić je istakao da je njegov najveći utisak upravo to da su mladi zainteresovani za pomenute teme, kao i to da su postavljali prava pitanja.

– Moramo voditi računa o tome da se mladima ponudi prava argumentacija, ja nisam stekao utisak da su mladi eksplicitno protiv vakcinacije. Jako je opasno dopustiti da se stvori atmosfera u kojoj je „in” biti protiv vakcinacije i da je sramota biti vakcinisan, to su sistemi vrednosti koji su opasni. Mladi su postavljali veoma značajna pitanja i kroz diskusiju i razgovor videlo se da su kasnije bili još otvoreniji za razgovor – rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da mnogo ljudi ima poverenja u Republički krizni štab, ali da postoji glasna manjina koja stvara utisak da ih je mnogo, a zapravo njihov broj je značajno manji nego što se to možda čini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vtf

pre 2 godine

Care to je isto da si napisao štitimo uvodimo plivačke propusnice na adu ne može niko ko ne zna da pliva i da kažeš štitimo ih da se ne udave. Dilbere ako sam ja samosvesno biće i zabole me za kovid a ti si se zaštitio vakcinom šta tebe boli kurac gde ću ja da idem i šta ću ja da radim jel smatraš da si ti sa vakcinom zaštićen pusti mene da radim šta hoću ako će me to odvesti u smrt i to je moje pravo tako nekako sloboda izgleda a to što vi propagirate liči na fašisam jer i fašisti su procenjivali ko može da se kreće slobodno a ko treba da nosi žutu traku

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set