• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2022

13:17

BEOGRAD BIRA GRADONAČELNIKA! Kandidat Aleksandar Šapić predstavio svoj tim, u toku sednica Skupštine grada!

Tanjug/Sava RAdovanović

Beograd

BEOGRAD BIRA GRADONAČELNIKA! Kandidat Aleksandar Šapić predstavio svoj tim, u toku sednica Skupštine grada!

Podeli vest

Sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će biti izabran novi - 68. gradonačelnik, počela je oko 10.30, a kandidat za tu funkciju je prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Aleksandar Šapić

Na dnevnom redu sednice je, pored izbora gradonačelnika, i izbor njegovog zamenika, kao i članova Gradskog veća. Na današnjoj sednici biće potvrdene i ostavke pojedinih odbornika, kao i potvrdivanje mandata novih članova gradske skupštine.

Prema proceduri, gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine grada, a kandidat zatim odbornicima predstavlja svoj program i tim, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća.

Odbornici se izjašnjavaju tajnim glasanjem.

Šapić kandidat za gradonačelnika, predstavio svoj tim!

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević za novog gradonačelnika Beograda predložio je Aleksandra Šapića, koji je zatim odbornicima predstavio svoj tim, zamenicu gradonačelnika i 13 članova Gradskog veća.

Obrazlažući predlog, Nikodijević je rekao da je Šapić bio jedan od najuspešnijih srpskih sportista svih vremena, ali da ga za funkciju gradonačelnika najviše preporučuju činjenice da je tri puta bio biran za predsednika opštine Novi Beograd, te da je bio prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", koja je dobila najviše glasova na izborima.

"Njegov program na opštini Novi Beograd je neposredna komunikacija sa građanima i posvećenost rešavanju problema sa kojima se ljudi susreću na dnevnom nivou. Posebnu pažnju je posvetio starijim sugrađanima, kao i podsticanju najmlađih da se bave sportom", rekao je Nikodijević.

Podsetio je da je lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila apsolutnu pobedu na izborima i da zato smatram logičnim da se danas izabere čovek kome su Beograđani ukazali najveće poverenje za funkciju gradonačelnika.

Šapić je zatim predstavio svoj tim, zamenicu gradonačelnika Vesnu Vidović i 13 članova Gradskog veća.

Predstavljajući Vesnu Vidović, rekao je da je veliki deo karijere posvetila upravo onoj katergoriji kojoj je obećao da će se maksimalno posvetit - a to su svi oni koja rade sa decom - vaspitači, nastvnici, sve koji se bave vasptavanjem I obrazovanjem dece.

Foto: Tanjug/Sava RAdovanović

Aleksandar Šapić

Dodao je da ne zna koliko će biti u prilici da poboljšaju nihova materijalna primanja a da će učiniti sve da im vrate dostojanstvo.

"To će biti jedan od njenih prvih zadatak maksimalno ću joj pomagati da svima koji rade sa našom decom, sa kojima ona ne tako retko provode i više vremena nego kod kuće učinimo sve da se osete dostojanstvenijim, da im pomognemo i finansijski", rekao je Šapić.

Za članove Gradskog veća predložio je Miloša Dangubića, Zorana Adamovića, Stevu Marušića, Gorana Spasojevića, Borisa Bursaća, Vuka Mirčetića, Aleksandru Čamagić, Mariju Leković, Nebojšu Petrovića, Ružicu Belanović, Igroa Mušića, Violetu Filip I Slobodana Šolevića.

Nakon kratke pauze počela je rasprava o kadnidatima za čelne gradske funkcije.

Počela sednica! Usvojen dnevni red, potvrđeno nekoliko ostavki odbornika

Sednica je počela sa oko pola sata zakašnjenja, a u sali je prisustvo prijavilo 99 odbornika.

Sednica Skupštine Grada Beorada počela je usvajanjem dnevnog reda od četiri tačke i konstatovanjem prestanka mandata pojedinih odbronika beogradskog parlamenta.

Konstatovane su ostavke predstavnika liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Gorana Vesića, predstavnika liste oko SPS Radeta Baste, te predstavnika liste "Moramo" Roberta Kozme, odbornika Zavetnika Dušana Stojiljkovića i Mladena Kočice, i odbornika liste “Ujedinjeni” Vladete Jankovića.

Na samom početku sednice za reč su se javili odbornici "Ujedinjenih", koji smatraju da "u ovom trenutku nema kvoruma", a zatim su izašli sa sednice. Odmah posle njih, salu su napustili i odbornici "Ne davimo Beograd", ali su potpisom potvrdili prisustvo.

Predstavnici "Moramo", "Ujedinjenih", Narodne stranke i Zavetnika napustili su salu u kojoj se održava sednica Skupštine grada Beograda. Od opozicionih odbornika ostali su samo oni na listi NADA.

Nakon što je konstatovan prestanak mandata, predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević, proglasio je pauzu, kako bi sednicu održala administrativno-mandatna komisija, koja će potvrditi mandate novim odbornicima.

Podsetimo, predsedništvo SNS je u četvrtak, većinom glasova, usvojilo predlog Gradskog odbora stranke u Beogradu da Šapić bude kandidat za gradonačelnika, a predlog za zamenika gradončelnika je Vesna Vidović, takođe iz SNS.

"Dobili smo vecinsku podršku građana Beograda na izborima, poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje grad. Smatramo da ce njih dvoje funkcionisati kao dobar tim", obrazložila je tada predlog stranke potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Opozicione stranke u beogradskom parlamentu najavile su da neće podržati predlog da Šapić postane gradonačelnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 2 godine

Očekujemo rezultate da Šapic bude novi gradonačelnik!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set