• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

06.09.2021

14:09

ZAJEDNO SMO JAČI! Meštani Kurjača pomažu Vladici da sagradi novu kuću!

Informer

Vesti

ZAJEDNO SMO JAČI! Meštani Kurjača pomažu Vladici da sagradi novu kuću!

Podeli vest

Vladicu Vasiljevića (55) iz sela Kurjača u Opštini Veliko Gradište, nedavno je zadeslila velika nesreća. Zbog dotrajale elektro instalacije u trošnoj kući u kojoj je živeo sam, došlo je do paljenja i kuća mu je izgorela do temelja. I pored brze reakcije vatrogasaca i svih meštana sela koji su pritekli u pomoć, stara gradnja nije izdržala

Ovaj čovek je inače lošeg materjalnog statusa i do osnovnih sredstava za život dolazi svakodnevnim nadničenjem tamo gde je to neophodno.

Sada posle svega ostao je i na ulici bez igde ičega, pa su ga prihvatile komšije koje su mu obezbedile smeštaj i pružile elementarne uslove za život bez kojih je ostao, jer Vladica u svom selu slovi za dobrog i poštenog čoveka koji je uvek bio od pomoći svakome kome je to bilo neophodno.

Sticajem negativnih okolnosti, sada su njegovi meštani pokazali da su tu za njega.

- Odmah smo se svi iz Mesne zajednice organizovali i sagledali sve mogućnosti kako i na koji način da pomognemo Vladici koji i tako vodi tešku životnu borbu. Krenuli smo da saklupljamo novac i odlučili da mu zajedničkim snagama podignemo novu kuću, to je bilo jedino rešenje. Do sada smo prikupili 7.000 hiljada evra. Gradnju je takođe započelo preduzeće iz sela "Kurjače gradnja" a obratili smo se za pomoć i lokalnoj samoupravi Veliko Gradište, koja nam je odmah izašla u susret sa 120.000 hiljda dinara.Tako da smo ubrzano, radeći non stop, dosta završili. Kuću smo već podigli pod krov za svega desetak dana, sada su u toku radovi na uvođnju struje i vode, postavljanju stolarije i očekivanja su da će i to ovih dana biti gotovo. Da bi kuća bila u funkciji potpuno neophodno je oko 15.000 evra, nadam se da će nam još neko od donatora posredstvom Mesne zajednice Kurjače priteći u pomoć i da ćemo ovo završti do kraja i Vladici omogućiti normalno da živi - za Informer kaže Ljubiša Ivanović, jedan od inicijatora za izgrdnju kuće Vladici Vasiljeviću ali i Opštinski većnik iz ovog sela.

Foto: Informer

Za ovog skromnog čoveka koji je ne sluteći u jednom trenutku ostao bez krova nad glavom, bez odeće, jednom rečju bez ičega, uskoro će doći malo bolji dani. Zahvaljujući slozi njegovih sugrađana, ljudima dobre volje, nakon nesreće koja ga je zadesila dobiće nov dom, pa tako pored svih muka koje su ga snašle neće morati da brine gde će dočekati prvi sneg.

Glavno je odrađeno, a kako ističe Ivanović, ostaje da se kuća opremi nameštajem i ostalim potrebštinama koje iziskuje jedno normalno skromno domaćinstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set