• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

31.03.2022

17:06

BONŽUR KIKINDO! Na severu Banata Francuzi zainteresovani za otvaranje novih radnih mesta (FOTO)

V.N.

Vesti

BONŽUR KIKINDO! Na severu Banata Francuzi zainteresovani za otvaranje novih radnih mesta (FOTO)

Podeli vest

Francusko-spska privredna komora organizovala je danas u Kikindi skup pod nazivom „Bonžur, Kikindo!“ koji uz podršku francuske ambasade ima za cilj jačanje ekonomskih veza dve zemlje čiji bi krajnji rezultat bio otvaranje novih radnih mesta

Ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar, i predsednik Francusko-spske privredne komore, Dragan Stokić, stigli su u Kikindu predvodeći delegaciju sastavljenu od 12 francuskih kompanija i njihovih predstavnika.

-„Bonžur, Kikinda“ je manifestacija koja je nastavak inicijative Franusko-srpske komore „Bonžur, Srbija“, sa ciljem da se sagledaju ekonomske potencijale regiona i gradova širom Srbije, a da našim preduzećima članicama omoguće da uspostave saradnju sa privrednim subjektima u gradovima. Krajnji cilj je stvaranje novih radnih mesta u Srbiji –rekao je Dragan Stokić, predsednik Franscusko-srpske privredne komore u Srbiji.

Foto: V.N.

 

Kikinda i Francuska imaju dugogodišnje veze na ekonomskom planu, a na banatskom tlu posluju dve francuske kompanije-Le belier i Mekafor.

-Francuska je šesta po redu zemlja investitor u Srbiji, a zainteresovanost kompanija da dalje ulažu ovde i dalje postoji. Privredna i ekonomska povezanost treba da se ojača i zato smi danas ovde-rekao je ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar.

Foto: V.N.

 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač izrazio je zadovoljstvo današnjom privrednom posetom i naglasio da se nada pozicioniranju i drugih francuskoh kompanija u gradu. On je Njegovoj ekselenciji ambasadoru Francuske u Srbiji, Pjeru Košaru, uručio poklon-uramljeno svedočanstvo o istorijskim vezama Francuske i Kikinde iz 1919. godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set