• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

01.10.2022

15:42

OVO JE RECEPT ZA DUG I LEP ŽIVOT! Najstarija Čačanka i par s najdužim bračnim stažom, OTKRILI TAJNU DUGOVEČNOSTI

I.M.

Vesti

OVO JE RECEPT ZA DUG I LEP ŽIVOT! Najstarija Čačanka i par s najdužim bračnim stažom, OTKRILI TAJNU DUGOVEČNOSTI

Podeli vest

Povodom Međunarodnog dana starih, koji se obeležava 1. oktobra, u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Čačku upriličeno je okupljanje najstarijih sugrađana. Onima sa najdužim životnim i bračnim stažom, uručeni su i prigodni pokloni

Čačanka Nadežda Vasović (94) najdugovečnija je žiteljka grada na Moravi, i danas u desetoj deceniji živi punim plućima, putuje, sluša muziku, obavlja sve poslove i uživa u svakom novom danu.

- Prvi put sam išla kod doktora kada sam sinove rađala, srećom zdravlje me do pre par godina besprekorno služilo. Sada malo popušta, imala sam srčani udar, ali sam se oporavila i nastavila da živim punim plućima - kaže kroz osmeh najstarija Čačanka.

Foto: I.M.

 

- Rano sam ostala udovica, sinove sam podizala sama. Imala sam sreću da su mi deca dobra, nisam zbog njih imala brige tokom odrastanja, a ni kasnije. Obojica imaju porodice, jedan živi u Nemačkoj, a drugi je u Čačku. Danas sam vitalna i na nogama zahvaljujući snahi Lidiji, koja me u bolesti negovala, predanije nego li nekoga ćerka - priča vremešna Nada koja ima i dvoje unučića. 

- Ne bih mogla da živim bez muzike i bez ručnih radova i danas u ovim godinama svaki dan heklam. Volim da putujem družim se sa penzionerima, odlazim na redovno na pijacu. Optimizam i uposlenost su po meni recept za dug i lep život - kaže Nada.

Foto: I.M.

 

Čačani Milica (88) i Radolik (93) Radošević su Čačani sa najdužim bračnim stažom, 67 godina, koji je zabeležen u knjigama čačanskih matičara. Venčali su se davne 1953. godine, nakon što su se upoznali na zabavi koju je organizovalo kulturno-umetničko društvo u kojem je tadašnji mladoženja igrao. 

- Izrodili smo dvoje dece i sve ove godine živimo dogovarajući se apsolutno o svemu. Čovek se u ovim godinama ne seća neprijatnih situacija, već samo onih lepih. Sloga i ljubav su osnov svega.

Foto: I.M.

 

Najsrećniji u životu sam bio kada smo se, posle sedam godina podstanarskog života, uselili u našu kuću. Moja Milica nije bila zaposlena, brižno je gajila decu, a ja sam zarađivao.

Međutim, dok smo bili podstanari ona je godinama krcala orahe, prodavala jezgru i od tog novca smo plaćali podstanarsku kiriju. Danas živimo u skladu, pazimo i poštujemo jedno drugo.

Dočekujemo i ispraćamo decu, unuke i praunuke. Život je zaista lep, naročito ako imaš sreće da ga provedeš sa ženom koja je noseći stub porodice - kaže kroz osmeh Radolik. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set