• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.11.2021

17:37

/FOTO/VIDEO/ VAKCINA MODERNA OD VEČERAS DOSTUPNA U SRBIJI! Stiglo 200.400 doza ovog cepiva!

Printscreeen

Društvo

/FOTO/VIDEO/ VAKCINA MODERNA OD VEČERAS DOSTUPNA U SRBIJI! Stiglo 200.400 doza ovog cepiva!

Podeli vest

Na Institutu Torlak obavljena je primopredaja donacija vakcine Moderna protiv virusa Korona koju našoj zemlji donira Republika Poljska

- Hvala svima na odazivu na ovom važnom događaju koji pokazuje veliko prijateljstvo, prijateljstvo Poljske i Srbije i njihovih naroda. Današnji događaj pokazuje da jedna tradicionalnost dobija puno značenje. 200.400 doza Moderne je stiglo večera. To je još jedan važan činilac u borbi protiv korone, i da se podigne vakcinacija u Srbiji. Pozivamo sve koji se do sada nisu odazvali da se odazovu. Moderna do sada nije bila dostupna našim građanima, ali veliki broj građana aplicirao je za Modernu i verujem da će građani koji su aplicirali za modernu, od sutra već početi da se vakcinišu - rekla je Jadranka Joksimović.

Foto: Printscreen youtube

- Pandemija koronavirusa koja traje već godinu dana, stavila je ceo svet pred izazove bez presedana. U ova teška vremena međunarodna povezanost i podržavanje dobro nam dolaze. Poljska i Srbija to znaju. U Poljksoj i za Poljake reč solidarnost ima posebo značenje. Sa nađše strane je sve to što se dešava oznaka solidarnosti, ali i efikasnosti, pre svega,Aleksandra Vučića, Ane Brnabić, ministra Selakovića. Današnaj donacija predstavlja još jednu konkretnu pomoć koju je Poljska uputila Srbiji u vreme pandemije. Ono što predstavlja suštnisku vrednost donacije Poljske je što je Moderna nova vrsta vakcine i peta koja će se naći u upotrebi u Srbiji - zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Šimon Šinkovski vel Senk.

Foto: Printscreen youtube

- Danas našem narodu možemo da kažemo "Rečeno, učinjeno". Srbija je danas dobila i petu vakcinu u borbi protiv koronavirusa. Reč je o velikom broju doza koje su veoma važne. Ali bitna je poruka koju zajedno šaljemo. Ovo je divan gest velikog prijateljstva - rekao je Vladimir Orlić.

Foto: Printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
andja

pre 2 godine

Dragi Srbi, I Srbijo, ne dajite to zlo ljudima...pa da li uopste pratite svijetska desavanja vezano za Moderna, a I ostale vakcine..ne dozvolite da vas vakcinisu...kovid vakcine=otrov

Izbori 2024

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija