• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.07.2024

14:29

Srpska kuća u ritmu džeza

Promo

Društvo

Srpska kuća u ritmu džeza

Podeli vest

U utorak, 30. jula, Srpska kuća će biti domaćin jednom od najuspešnijih srpskih džez pijanista i kompozitora, Vladimiru Maričiću.

Sa bogatom karijerom dugom 40 godina i 12 autorskih CD-a iza sebe, Vladimir Maričić je poznat po svojoj jedinstvenoj sposobnosti da spoji srpsku tradicionalnu muzičku ornamentiku sa suptilnim jezikom džez improvizacije.

Na koncertu u Srpskoj kući publici ću predstaviti kompozicije sa albuma "Prelo", "Ibar" i kao novig albuma, "Sonet" , koji je izašao pre mesec dana za PGP RTS. Sa mnom će nastupiti prof. Dušan Ivanišević (bubnjevi) i Miroslav Šarbanović (kontrabas), najavio je Maričić.

“Radujem se što dolazim u Pariz baš tokom Olimpijskih igara, jer volim sport - trenirao sam odbojku, rado igram košarku, a volim i rukomet – čak sam uradio svojevremeno i aranžman za himnu "Metaloplastike" iz Šapca” dodao je naš proslavljeni muzčar.

Foto: Promo

 

Vladimir Maričić je tokom svoje karijere sarađivao sa renomiranim svetskim umetnicima kao što su Alvin Kvin, Redži Džonson, Brajan Linč, Džin Kalderaco, Mark Flečer i Rikardo Santos, čime je dodatno utvrdio svoj status kao istaknuti predstavnik džez scene ne samo u Srbiji, već i širom sveta.

Srpska kuća je kroz ovaj koncert nastavlja da promoviše kvalitetnu umetnost i kulturu, pružajući posetiocima nezaboravno muzičko iskustvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija