• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

03.08.2024

18:10

Naoružajte se strpljenjem, veliki zastoji na putevima ka ovom primorju: Kolaps na plus 40! "Pomeramo se kao mravi"

Rina

Društvo

Naoružajte se strpljenjem, veliki zastoji na putevima ka ovom primorju: Kolaps na plus 40! "Pomeramo se kao mravi"

Podeli vest

Osim lepog primorja, jako visoke cene i svakodnevni kolaps u saobraćaju najčešći su utisci koje ove letnje sezone turisti ponesu iz Crne Gore.

Dok jedini trvde da su zadovoljni, drugi pak kažu da je ova sezona lošija od prethodnih, ali ipak cene retko ko da je spustio. Nadležne institucije ništa nisu uradile ni da smanje gužve u saobraćaju. Kada stignete u Podgoricu u kom god pravcu put primorja krenete u jednoom trenutku sačekaće vas zastoj. Među najkritičnijim tačkama svakako je tunel Sozina na magistralnom putu Podgorica – Bar.

Foto: Rina

 

 

- Čekamo u koloni skoro sat vremena, pomeramo se kao mravi. Ne znamo da li je danas ta blokada meštana ili ne, u svakom slučaju je pravi kolaps. Postoji alternativa preko takozvanih Petrovačkih strana, ali taj put je opasan i pun krivina, tako da se iz priloženog vidi da je većina kao i mi odlučila da ide kroz tunel, pa sad evo čekamo na plus 40 stepeni u dugačkoj koloni, kaže za RINU Marko Stanojević koji je iz Čačka sa porodicom bio na odmoru u Čanju.

Ništa bolja, a ni gora situacija nije ni ako se iz pravca Podgorice, preko Cetinja, uputite ka Budvi i Bokokotorskom zalivu. Tri trake do Cetinja, a potom i do Budve, mogu da vas zavaraju da je sve uredu, ali kad dođete u crnogorsku prestonicu letnjeg turizma, kreće krkljanac. Kroz centar Budve prolazi sav saobraćaj, obilaznice nema stoga se i tuda ide jako sporo. Potom sledi put do Kotora i Tivta gde se izvode radovi i svaki dan se formiraju kilometarske kolone.

Foto: Rina

 

 

- Deonicu od Podgorice do Kotora koju inače prolazimo za nekih sat ipo vremena, sada nam treba i preko tri sata, u zavisnoti od stanja na putevima. Posle do Tivta i posle ka Novom je uvek ogroman zastoj i kilometarske kolone koje se formiraju zbog trajekta. Kroz sam Kotor je proći takođe prava umetnost, jer njihova postoječa saobraćajna infrastruktura ne može da podrži broj vozila tokom sezone. Ne možete u flašu od pola litra, da naspete dva litra vode. To je prosto, kaže Dragan Sinđelić koji tradicionalno letuje u mestu Orahovac u Boki. 

Jedino rešenje za brzi prelazak od jedne do druge tačke na Crnogorskom primorju možda bi bio taksi boat, ali on košta papreno, pa nije baš čest izbor „običnih smrtnika“ koji nemaju milione na računu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"
Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"

U Beogradu je otkriven šokantan slučaj nakon što je M. M. (39), porodilja u teškom stanju, dovezena u Ginekološko-akušersku kliniku "Višegradska". Prijem ove žene u bolnicu prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova, nakon čega je policija započela dalju istragu. Istraga je dovela policiju do stana na Vračaru, gde je M. M. živela. U stanu su pronašli mrtvu bebu.

03.08.2024

12:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija