• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

18.08.2024

14:58

Turisti besni, čekaju po četiri sata... Haos na granici sa Grčkom, reagovala i policija

Prinscreen

Društvo

Turisti besni, čekaju po četiri sata... Haos na granici sa Grčkom, reagovala i policija

Podeli vest

Ovog vikenda na graničnim prelazima ponovo su ogromne gužve, a ništa bolja situacija nije ni na ulazu u Grčku. Kako javljaju naši turisti, kolona na Evzoniju jutros je bila dugačka 4 kilometra, dok se na Dojranu čeka do 3 sata.

U popularnoj Fejsbuk grupi "Grčka info" turisti od jutros objavljuju fotografije i snimke sa graničnih prelaza na kojima su gužve ogromne.

Kako javljaju, na Evzoniju za ulaz u Grčku je kolona dugačka 4 kilometra. Ipak, na izlazu je situacija mnogo bolja, te se čeka svega 15-ak minuta.

- Makedonska i Grčka granica 2h!!!! U pola osam po njihovom smo ušli u Grčku! Kilometarske kolone, pametnjakovići koji projure kroz zatvorenu traku pa vas onda dočekaju da se ubace ispred vas kad više nemaju kud! Katastrofa! Za utehu proteklih dana se čekalo i pet sati ali sve smo zaboravili kad smo stigli na odredište -piše jedna članica grupe.

Ni na alternativnim prelazima ka Grčkoj situacija nije ništa bolja. Oni koji su se ovog jutra zaputili na Dojran kažu da je čekanje između 2 i 3 sata.

- Ko ide na Dojran, savet, sipajte gorivo ranije. Čekanje 2 do 3 sata. Policija ne dozvoljava uključenje u kolonu sa OKTA pumpe ispred granice. Samo strpljenje i lep odmor vam želim -  napisao je jedan naš turista u Fejsbuk grupi.

Foto: printscreen/facebook

 

Pojedini javljaju da su tek sada ušli u Grčku, dok su na granični prelaz stigli jutros u 7 časova.

- I dobro je što policija ne dozvoljava jer svi idu na bezobrazluk, odu na pumpu pa obiđu kolonu i pokušavaju da se ubace - piše u jednom od komentara.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, putnička vozila se na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 6 sati, a na Horgošu 5 sati, gde je ujedno i najveća gužva.

Na graničnom prelazu Bački Breg, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za putnička vozila je 180 minuta, a na GP Kelebija, Šid i Sot 120 minuta.

Putnička vozila na GP Ljuba, na izlazu iz zemlje, čekaju 60 minuta, a na GP Gostun 45 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima čeka se oko 15 minuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!
Live TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!

Sinoć je u Srbiji ubijen vehabija Senad Ramović u sukobu sa specijalnim pripadnicima MUP-a. Ministar Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za njim još od napada ispred Izraelske ambasade. Navodno je Ramović pomagao Žujoviću i bio mu na neki način mentor. Od tada policija traga za Ramovićem. Ponovo se priča vraća na temu terorirzma i koliko je Srbija ugrožena. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu strategiju i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

18.08.2024

16:25

Hronika

ESKALIRA NA MREŽAMA! Podeljene reakcije u Novom Pazaru: Jedni veličaju vehabiju i teroristu, drugi tvrde da je bio manipulator!
Hronika

ESKALIRA NA MREŽAMA! Podeljene reakcije u Novom Pazaru: Jedni veličaju vehabiju i teroristu, drugi tvrde da je bio manipulator!

U akciji srpskih snaga bezbednosti u naselju Hotkovo kod Novog Pazara likvidiran vehabija Senad Ramović Becan. Prilikom hapšenja odbio je da se preda i zapucao, zbog čega su snage bezbednosti morale da ga likvidiraju. Novopazarci različito reaguuju na ovo ubistvo, jedni veličaju Ramovića dok drugi tvrde da je bio manilupator i bruka za Islam.

18.08.2024

13:46

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija