• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

21.08.2024

10:26

Miri priredili ispraćaj u penziju za pamćenje: "Mislila sam da ovo ima samo u američkim filmovima"

Shutterstock

Društvo

Miri priredili ispraćaj u penziju za pamćenje: "Mislila sam da ovo ima samo u američkim filmovima"

Podeli vest

Mira je u prostorije Doma kulture ušetala verujući da će prisustvovati nekakvom skupu o razvoju turizma, a zapravo su je tamo sačekali svi oni koji su želeli da joj iskažu svoju ljubav i zahvalnost za sve što je činila u proteklih 45 godina.

Patronažna sestra Mira Jovanović iz Dolova otišla je ove godine u zasluženu penziju, a iznenađenje koje su joj njeni Dolovci priredili, sigurno će pamtiti zauvek.

U organizaciji Mesne zajednice i Doma kulture Dolovo, i u saradnji sa Mirinim ćerkama, kroz dela je jedno gromoglasno "HVALA” upućeno ovoj humanoj patronažnoj sestri uz koju su odrastale generacije i koja se nije ustezala da pomogne i znanima i neznanima tokom čitave karijere.

Mira je u prostorije Doma kulture ušetala verujući da će prisustvovati nekakvom skupu o razvoju turizma, a zapravo su je tamo sačekali svi oni koji su želeli da joj iskažu svoju ljubav i zahvalnost za sve što je činila u proteklih 45 godina. A nije ih bilo malo!

Bili su tu Mirina porodica, prijatelji, rodbina, kolege iz kolektiva Doma zdravlja, iz Crvenog krsta gde je Mira dugogodišnja aktivistkinja, iz Centra za socijalni rad, predstavnici institucija, ustanova i udruženja iz Dolova, od Mesne zajednice, Doma kulture, JKP-a Dolovi, preko Osnovne škole i Ambulante, do „Dolovki” i KUD-a „Banatski vez”.

Mirin izraz lica kad je shvatila o čemu se radi dovoljno govori. Ona je priznala da je ovako nešto viđala samo u američkim filmovima.

Kada je ova Dolovka malo došla k sebi, novi talas emocija preplavio ju je kada je održan govor kojim su se prisutni podsetili svih njenih aktivnosti i poduhvata.

– Sve što je Mira radila u svojoj karijeri dovoljno govori o njenoj principijelnosti u zalaganju za zajednicu u kojoj živi, humanosti, bezbrojnim satima posvećenim volonterizmu... a sve zato što za nju posao nije bio samo posao, već i nešto više od toga: sam život – kaže Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture u Dolovu koji je sa sestrom Mirom sarađivao realizujući brojne edukativne skupove i druge aktivnosti namenjene svim generacijama meštana Dolova.

Ovom prilikom i folkloraši su dali svoj doprinos odigravši Vlaško kolo, a nakon toga prisutnima nije trebalo dvaput govoriti: i sami su se uhvatili u kolo, kome nije bilo kraja...

Koliko je dirljivih momenata bilo tokom ovog druženja možete pretpostaviti, a sestra Mira će sigurno ovaj dan upamtiti kao jedan od najlepših u svom životu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice
Hronika

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice

Zoran Miletić, osumnjičen da je pomagao šiptarskom teroristi Fatonu Hajriziju, koji je, u Lipničkom Šoru, kod Loznice, ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, pojaviće se sutra pred Sudom BIH, nakon čega će sudije doneti odluku da li će, po zahtevu iz Beograda, on biti izručen srpskom pravosuđu ili ne.

21.08.2024

11:29

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija