• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2024

16:18

Totalno ludilo od vremena! Paklene temperature, popaljeni meteo alarmi, a onda obrt!

informer/printscreen

Društvo

Totalno ludilo od vremena! Paklene temperature, popaljeni meteo alarmi, a onda obrt!

Podeli vest

Od sutra u Srbiji se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar će biti slab i promenljiv. Jutarnje temperature biće između 14 i 21 stepen, dok će najviša dnevna dostići od 33 do 37 stepeni Celzijusovih.

Tokom vikenda i početkom naredne nedelje u Srbiji će doći do porasta temperature, dok se već krajem sedmice očekuje manji pad temperature.

Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod, očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz slab promenljiv vetar. Jutarnje temperature će se kretati od 15 do 22 stepena, a najviša dnevna biće između 33 i 38 stepeni Celzijusovih.

Foto: printskrin

 

Trenutno na snazi je žuti i narandžasti meteoalarm na teritoriji čitave Republike Srbije.

Žuti meteoalarm predstavlja vreme koje može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Dok naradžasti meteoalarm predstavlja vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Foto: printskrin

 

Vreme narednih dana

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme će se nastaviti. U drugoj polovini sedmice očekuje se manji pad temperature, a u brdsko-planinskim predelima mogu se javiti lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija