• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2024

17:30

Srbi masovno kupuju nekretnine u ovim banjama: Cene skaču zbog velike potražnje!

wikipedija

Društvo

Srbi masovno kupuju nekretnine u ovim banjama: Cene skaču zbog velike potražnje!

Podeli vest

Prosečno oglašena cena kvadrata kuće u Niškoj Banji iznosi oko 533 evra.

Domaći i inostrani kupci su sve više zainteresovani za kupovinu nekretnina u srpskim banjama, navodi se u analizi specijalizovanog portala 4zida.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku ukazuju da su najposećenije banje u Srbiji u julu bile Vrnjačaka Banja, Sokobanja, Banja Vrdnik, Lukovska Banja i Banja Palić.

Kako raste tražnja za odmor u banjama, tako polako raste i želja kupaca da poseduju parče zemlje ili bar neki kvadrat na ovim lokalitetima.

- Na našem sajtu trenutno ima oko 1.000 oglasa za prodaju stanova u Vrnjačkoj Banji i oko 140 oglasa za prodaju kuća, dok u Sokobanji ima 350 oglasa za prodaju stanova i 58 oglasa za kuće - navela je predstavnica portala 4zida Aleksandra Mihajlović.

Foto: printscreen

 

Što se tiče trenutnih cena, prosečna cena kvadrata stana u Vrnjačkoj Banji je 1.800 evra, što predstavlja rast u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je cena bila 1.760 evra.

Cene kuća u Vrnjačkoj Banji su takođe značajno porasle, sa trenutno prosečnom cenom od 859 evra po kvadratu, što je veliki skok u poređenju sa početkom godine kada je cena iznosila 600 evra za kvadrat, objašnjava Mihajlović.

U Sokobanji prosečna cena kvadrata stana iznosi 1.604 evra, dok je prosečna cena kvadrata kuće oko 532 evra, što takođe ukazuje na rast u odnosu na prethodne periode.

Kupcima je za ulaganje takođe interesantna Niška Banja, posebno zbog svoje blizine Nišu i novih ulaganja u putnu infrastrukturu koja bolje povezuje ovu banju sa regionom.

Prosečno oglašena cena kvadrata kuće u Niškoj Banji iznosi oko 533 evra.

Navedene lokacije su takođe atraktivne i za investitore koji sve više ulažu u gradnju u srpskim banjama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija