• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.09.2023

15:33

Nebojša Bakarec: Odgovor lažnom producentu Ćuti Jovanoviću!

Marko Đoković

Kolumne

Nebojša Bakarec: Odgovor lažnom producentu Ćuti Jovanoviću!

Podeli vest

Skupština Srbije nastavlja zasedanje 5.9.2023., raspravom o nizu važnih zakona, kao što su rebalans budžeta, zakon o akcizama, izbor ministra privrede, zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, itd. Većina u Skupštini vredno radi, donosi zakone, jačamo Srbiju. U ime opozicije, dva puta (2.9. i 4.9.2023.) oglasio se poslanik Ćuta Jovanović i najavio novo nasilje i ekstremizam - blokadu rada parlamenta. To je ekstremistički potez nemoćnih ljudi, koji ne mogu da ponude ništa konstruktivno, već samo destrukciju! Da li će ostatak opozicije prihvatiti najavu lidera Ćute Jovanovića, ostaje da se vidi?

Foto: printscreen

 

U izjavi za TV N1 2.9.2023. lažni ekolog Ćuta Jovanović je pozvao opoziciju da blokira rad parlamenta. To je ponovio u izjavi za novine “Nova” 4.9.2023. kada je rekao: „Opozicija treba da krene u akciju, a ne da se vrtimo na ulicama četiri meseca. To narod očekuje od nas. Da blokiramo rad ovakvog parlamenta... Da pokažemo da to zavisi od nas, a ne od milostinje Aleksandra Vučića. Zašto bi Skupština radila kad je sve suprotno od onoga što bi trebalo da bude. To je mesto najbrutalnijeg kršenja svih mogućih zakona. To je mesto gde najveći ološ poput Nebojše Bakareca govori glumici Svetlani Bojković da je ljudski šljam. To je mesto gde šef poslaničkog kluba SNS Milenko Jovanov psuje majku i pominje moje pokojne roditelje, to je mesto gde se donose zakoni koji su direktno suprotstavljeni životu i interesima građana Srbije. To je leglo kriminala pod kontrolom Vadimira Orlića i njegove ekipe. U ovakvim okolnostima Skupština ne treba da radi”.

Primećujete da je lažni ekolog i lažni producent, ljubitelj dobre kapljice, mnogo nervozan i da priznaje da su propali protesti opozicije, štaviše optužuje opoziciju i sebe samog „da se vrte na ulicama četiri meseca“. Međutim, Ćuta Jovanović pogrešno razume očekivanja građana. Građani žele red, mir, stabilnost. Žele da Skupština radi, da donosi zakone na dobrobit građana. Građani ne žele blokadu rada Skupštine, jer od toga neće imati nikakve koristi, već samo štete. Kaže Ćuta, „Skupština je sve suprotno od onoga što bi trebalo da bude“. Ne, Skupština Srbije je izvanredna, čak i sa ovakvom opozicijom, ali je poslanik Ćuta Jovanović sve suprotno od onoga što bi poslanik trebao da bude.

Narodni poslanik ne sme da konzumira alkohol u Skupštini. Poslanik ne treba da dolazi u Skupštinu u pod uticajem psihoaktivnih supstanci, alkohola npr. Poslanik mora da bude trezan, miran, stabilan, vredan i radan, nenasilan, pristojan. Ćuta Jovanović dolazi u alkoholisanom stanju na sednice Skupštine i Odbora, vrši nasilje, psuje, vređa druge, urla, nepristojno se ponaša, širi mržnju. Setimo se da je Ćuta Jovanović u Skupštinu Srbije ušao lažno se predstavljajući u zvaničnim dokumentima - izbornim listama, kao „producent“, što nije, jer nije završio FDU, koji je upisao pre 30 godina. On je, dok nije postao poslanik, bio besposličar, bez zanimanja i zaposlenja. Prvi radni staž u radnoj knjižici Ćuti Jovanoviću je upisan kao poslaniku na stalnom radu u Skupštini.

Moram da se osvrnem i na neistinu koju je Ćuta Jovanović izneo o meni u izjavi za list „NOVA“, koja je 4.9. objavljena i na satu „NovaS“ u tekstu pod naslovom: „SAZNAJEMO Opozicija razmatra blokadu rada parlamenta, danas konačna odluka o daljem toku protesta“. Na stranu to što me nedostojni Ćuta Jovanović naziva ološem. To neću da komentarišem. Međutim, on je izneo neistinu, koja je lako proveriva. Nikada nisam nikoga nazvao šljamom. Nikada nisam vređao Svetlanu Bojković, niti sam je ikada pominjao u Skupštini Srbije. Takođe, pošto sam prisutan na sednicama Skupštine, od početka do kraja, u sali, i nikada nisam odsustvovao, znam da gospodin Milenko Jovanov, nikada nije pominjao roditelje Ćute Jovanovića, a kamoli ih vređao. Pre par meseci, Ćuta Jovanović je prilikom svog ispada izazvanog psihoaktivnim supstancama, na sednici Skupštine, bez osnova optužio g. Jovanova da mu je pominjao oca, što je takođe neistina. Ali je to sasvim drugačija optužba od ove koju sada iznosi Ćuta Jovanović.

U svom delirijumu Ćuta Jovanović ne može da vodi računa da bude dosledan u svojim lažima. Što se tiče neistine da je Skupština leglo kriminala pod kontrolom gospodina Vladimira Orlića, ta tvrdnja je smešna. Skupština je najviša institucija Srbije, i funkcioniše izvanredno, od kada je predsednik Skupštine, dr. Vladimir Orlić. Gospodin Orlić, je za razliku od Ćute Jovanovića završio fakultet, magistrirao i doktorirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, sa najvišim ocenama. Gospodin Vladimir Orlić se nikada nije lažno predstavljao kao Ćuta Jovanović, koji je time pokušao da prikrije svoj nedostatak obrazovanja. Leglo kriminala mogu biti samo pojedine opozicione poslaničke grupe, koje se sastoje od niza višestruko osuđivanih lica, ili lica koja godinama vrše krivična dela, npr. blokade međunarodnih puteva, a to krivično delo u kontinuitetu, vrši upravo Ćuta Jovanović. Takođe, lažno predstavljanje je krivično delo.

 

Foto: printscreen

 

U biografiji Aleksandra Jovanovića Ćute na sajtu „Istinomera“ stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, grupa za organizaciju. Zvanično je nezaposlen, (na birou je rada)“. U biografiji Aleksandra Jovanovića Ćute na sajtu „Vikipedije“ stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, organizaciona grupa“. U tekstu u listu „Vreme“ od 22.2.2022. koji predstavlja kandidata za poslanika Aleksandra Jovanovića Ćutu, stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti. Zvanično je na birou rada“.

Foto: printscreen

 

Jedan od dokaza o lažnom predstavljanju Ćute jovanovića je i zavidna biografija kandidatkinje  za poslanicu, Milene Tomić. Gospođa Tomić se nalazila na 69. mestu kandidata za poslanika koalicije „Moramo“, koju je predvodio Ćuta Jovanović. U biografiji Milene Tomić, na sajtu stranke „Ne davimo Beograd“ stajalo je da je je diplomirala je filmsku i TV produkciju na FDU. Na javnom izbornom dokumentu – lista koalicije „Moramo“ za parlamentarne izbore, u rubrici zanimanje gđe Milene Tomić lepo stoji „producentkinja“. Dakle, producent je onaj ko je završio FDU, ili drugi odgovarajući fakultet. Zaključak. Milena Tomić je producent. Aleksandar Jovanović Ćuta nije! Milena Tomić je trebala da bude na 1. mestu poslaničke liste „Moramo“, umesto Ćute Jovanovića!

Foto: printscreen

 

Normalan čovek se zapita, odakle potiče ovolika mržnja Ćute Jovanovića? Aleksandar Jovanović Ćuta danas patološki mrzi predsednika Vučića i SNS. Nije oduvek bilo tako. Pre 6 godina, 2017. godine, Ćuta je voleo predsednika Vučića, kada je lobirao za svoj projekat mini-hidroelektrane. Snimak to dokazuje. Evo kako je tekao prijateljski dijalog Ćute Jovanovića, tada člana SNS, sa predsednikom Vučićem.

To da je Ćuta Jovanović bio član SNS, tvrde poslanici opozicije Siniša Kovačević (Narodna stranka) i narodna poslanica iz Đilasove stranke SSP,  Jelena Milošević iz Niša. Narodna poslanica Jelena Milošević 13.9.2019. godine, kaže na Fejsbuku: „Gospodin u crnoj majici je Aleksandar Jovanović Ćuta. Jedan od osnivača pokreta „Odbranimo reke Stare Planine“. I jedan od osnivača SRPSKE NAPREDNE STRANKE. Interesesantno je da se Ćuta oglasio nako što je jedan od članova postavio fotografije iz vremena kad je bio član i aktivista SNS. Ćuta je to potvrdio, ali naveo da se od stranke distancirao“. Da je Ćuta bio član SNS tvrdi i narodni poslanik Jeremićeve Narodne stranke, Siniša Kovačević.

Foto: printscreen

 

Foto: printscreen

 

Sada je jasno zbog čega Ćuta toliko mrzi SNS. Narcizam malih razlika. Ćuta pokušava da prikrije, da je iz interesa bio član SNS. Taj interes se zove Ćutina mini-hidroelektrana (MHE)! Radi se o tome da projekti Ćute i njegovog poslovnog partnera, nisu ispunjavali zakonske uslove, nisu mogli da grade MHE i istraživački eko centar. Ćuta je iz SNS izašao i postao „ekološki svestan“ tek kada su se izjalovili svi njegovi privatni interesi vezani za gradnju mini-hidrocentrale. Da je Ćuta Jovanović hteo da gradi mini-hidrocentralu, tvrdi Dragan Josić, ugledni građevinski inženjer. Dragan Josić to kaže u izjavama za  portale „Južne vesti“, „Pirotske vesti“ i „Plus Online“ 30. 8. 2018. On je optužio vođu Inicijative „Odbranimo reke Stare planine“ da iza njegove borbe za očuvanje reka stoji njegov lični interes, jer je Jovanović još 2016. lobirao za izgradnju mini-hidrocentrale. Aleksandar Jovanović Ćuta to nije porekao ali se vadio da je pomagao prijatelju da preda papire za izgradnju!?!

Građevinski inženjer iz Beograda Dragan Josić između ostalog je rekao da je interes Ćutinog udruženja zamaskiran drugim interesom. Josić kaže: „Vođa njihove organizacije Aleksandar Jovanović Ćuta je ishodovao svojevremeno dokumentaciju za hidroelektranu derivacionog tipa u Parku prirode Stara planina, koji je van Prostornog plana Grada Pirota, za koju je dobio lokacijske, vodne uslove. Ćuta Jovanović je sve to dobio na ime Dragiše Lilića iz sela Temska“. Josić je dodao je da je Jovanović to učinio na tuđe ime, ali da postoje mejlovi koje je Jovanović slao ministarstvima, gde je tražio energetsku dozvolu. Te mejlove su pokazivali i čitali i gđa Ana Brnabić i g. Milenko Jovanov. Sam Ćuta Jovanović je priznao: „Tačno je da sam pomagao prijatelju da preda i dobije papire za izgradnju male hidrocentrale od 50 kilovata. Ja jesam tom čoveku pomagao da dobije dozvolu“.  Pametnom dosta.

Autor je narodni poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Opoziciona rašomonijada – hoće/neće izbore!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Opoziciona rašomonijada – hoće/neće izbore!

Opozicija je razjedinjena, posvađana, nesaglasna u svemu, pa i po pitanju izbora. Đilasovski deo opozicije (antivučićevska proEU opozicija) je u najvećem haosu. Jedni hoće izbore, drugi neće. Jedni hoće samo beogradske izbore, drugi neće. Jedni pominju bojkot, drugi najavljuju sigurnu pobedu. I to traje mesecima. Opozicija menja stav iz nedelje u nedelju, čas hoće izbore, čas neće, kao razmažena deca. Traže lilihip, urlaju, a kad dobiju lilihip, bace ga i zgaze.

31.08.2023

17:12

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija