• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2022

19:25

VOJNI ROK OD 90 DANA! Predsednik Vučić će predložiti uvođenje obaveznog služenja vojske u Srbiji!

Printscreen

Politika

VOJNI ROK OD 90 DANA! Predsednik Vučić će predložiti uvođenje obaveznog služenja vojske u Srbiji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će predložiti uvođenje vojnog roka u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Palati Srbija da će predložiti da se uvede obavezni vojni rok u trajanju od 90 dana.

– Obavezni vojni rok od 90 dana, a na nadležnim vojnim organima je da nam izvede računicu koliko bi to koštalo. Svaki muškarac može da izdvoji 90 dana za svoju državu – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će Narodna skupština i Vlada Srbije odlučivati o tom predlogu.

– Takva odluka utiče na drugačiji odnos prema poslu, prema obavezama, od nameštanja kreveta do toga da na disciplinovan način odgovore na životna pitanja. Mislim da je to dobar predlog, a na parlamentu i Vladi je da taj predlog prihvate – kazao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 2 godine

I treba,poštujem odluku,svako može izdvojiti toliko za svoju zemlju.

Denny

pre 2 godine

Realno, to je malo ! treba da bude minimum 180 dana, jer nije samo cilj da se prodje neka obuka, vec da se mladi i nauce "nekom" ponasanju.

Pitanje

pre 2 godine

Na namestanje kreveta, odgovornost i muskost utice kucno vaspitanje i do 21. godine ljudi to vec ili imaju ili nemaju.

Bezite deco

pre 2 godine

Bezte deco, pogani izrodi spremau mobilizaciju!

Snežana

pre 2 godine

Dobra ideja da se uvede obavezan vojni rok. Svaki muškarac nauči se disciplini i stekne navike da bude pedantan i odgovoran. Za svoju državu tri meseca posvećenosti nije mnogo.

Marijana

pre 2 godine

Odličan predlog predsednika Vučića! Apsolutno podržavam i smatram da je od velikog znaćaja uvođenje obaveznog vojnog roka.

Stefan

pre 2 godine

Molim bumere da se ne oglasavaju s obirom da su vecina njih i dalje nesposobni za zivot i ako su sluzili vojni rok. Ukoliko niste sposobni da vaspitate svoju decu nemoj te to ocekivati od drugih, pogotovo ne od ovakve formacije.

UMRO Tito

pre 2 godine

Za pocetak PROMENA NAZIVA iz Vojske Srbije u SRBSKA VOJSKA sa iskljucivo staresinama srbske nacionalnosti i rodom iz Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija