• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2022

09:45

Vesić: SNS je najveći politički pokret još od Pašićevih radikala!

Goran Vesić

Politika

Vesić: SNS je najveći politički pokret još od Pašićevih radikala!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS i narodni poslanik, Goran Vesić, gostovao je jutros gost na televiziji Pink, gde je govorio o ideji predsednika Vučić da se u Srbiji formira pokret političkih stranaka kojima će interes naše zemlje biti na prvom mestu

Vesić je istakao da je ideja predsednika Vučića da se pokret sastoji od stranaka ,  bilo da su leve ili desno političke orjentacije, bez obzira na političke razlike koje postoje i da se formira pokret u kome će biti moguće postići jedinstvo o najvažnijim državnim pitanjima.

- Mi možemo i treba da se razlikujemo kada su u pitanju porezi, ekonomska politika ili kulturna politika ali ne i kada je u pitanju status Kosova i Metohije, vojna neutralnost države ili osnovni spoljno politički pravac u kojem se kreće naša zemlja a to je članstvo u EU. Ovo su pitanja oko kojih Srbija treba da bude jednoglasna, što u našoj istoriji na žalost nije bio slučaj i zato je pravo vreme za taj pokret - kaže Vesić.

Vesić je još i naglasio sledeće :

- Novi pokret ne znači gašenje političkih stranaka je okosnica tog okupljanja je SNS, koju predsednik voli najviše na svetu. Nažalost nemaju svi isto mišljenje, ima onih koji misle da treba da iskoriste SNS da naprave svoje stranke, to su uglavnom oni koji su došli u stranku i ne shvataju značaj i veličinu naše stranke, koja je najveći držatvorni politički pokret još od Narodne radikalne stranke Nikole Pašića. Odnosno misle da su veći i važniji od SNS.

- Predsednik Vučić je u istorjiskoj misiji koja znači da se Srbi po prvi put u svojoj istoriji slože oko najvažnijih nacionalnih pitanja. Bilo da su upitanju desničari, levičari ili stranke centra, ideja je da svi budu deo srpskog pokreta. Desničari u našoj zemlji treba da budu srpski desničari, a ne ruski iako imaju prava da veruju da je saradnja sa Ruskom Federacijom važnija od saradnje sa nekim drugim zamljama. Tu je interes Srbije na prvom mestu. Oni koji su za Evropsku Uniju treba da se zalažu ponosna Srbija bude u ovoj zajednici, a ne da izgubimo naš identitet i sve naše vrednosti tako što ćemo se stopiti sa EU. Ponavljam da interes Srbije treba da je na prvom mestu - ističe Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija