• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.10.2022

10:16

RAKIĆ POZVAO SRBE NA KOSOVU NA OTPOR! Svim demokratskim sredstvima, a ako Priština primeni nasilje, onda ćemo i na to odgovoriti kako budemo morali!

Tanjug

Politika

RAKIĆ POZVAO SRBE NA KOSOVU NA OTPOR! Svim demokratskim sredstvima, a ako Priština primeni nasilje, onda ćemo i na to odgovoriti kako budemo morali!

Podeli vest

Ukoliko Priština krene da nam nasilno oduzima vozila sa КM tablicama, pružićemo žestok otpor, poručio je danas lider Srpske liste Goran Rakić uoči sastanka sa predsednikom Vučićem

- Predsedniku smo rekli da ćemo, ako krenu da nam otimaju kola, blokirati sve prelaze od severa do juga - izjavio je Rakić i objasnio da će Srbi odgovoriti svim demokratskim sredstvima, a ako Albanci promene nasilje, odgovoriće istom merom!

Rakić je istakao da su dobili čvrste garancije od predsednika Vučića a će država biti uz srpski narod sa KiM.

– Dobili smo čvrste garancije da će država Srbija biti uz svoj narod. Nakon ovog sastanka, Vučić ima sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon čega će se obratiti građanima. Ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija odvijati. Miran demokratski nenasilan otpor naroda, koji nažalost, ne znam ni ja a ni niko u šta će se pretvoriti i šta ćese izroditi ukoliko neko nasilno krene da oduziman našu imovinu. Čestitao bih našim građanima, koji prethodnih dana trpe pritiske.

 

 

Sastanku u Palati Srbija prisustvuju ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM...

Sastanak u Palati Srbija počeo je u 10 časova, a obraćanje predsednika Srbije očekuje se oko 11 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 1 godinu

Beograd je uvek tražio kompromisno rešenje prihvatljivo za ove strane kako bi se smanjimo pritisak na nas živalj.

MiroslavBB

pre 1 godinu

SJASI-te, vec jednom, SVI vi BOT-ovi, i pronadjite neko NORMALNO zaposlenje a NE da se bavite tako PRLJAVIM aktivnostima ...??!!

Jana

pre 1 godinu

I ovaj put Kurtiju odgovara haos i tenzije u našoj južnoj pokrajini. To Srbija neće dozvoliti.

Jana

pre 1 godinu

I dalje će državni vrh Srbije insistirati na ocuvanju mira i stabilnosti ali će braniti naše građane na KiM.

kosovar

pre 1 godinu

Od koga da ih branite?Eventualno treba da ih branite od srpske liste jer to su njihovi neprijatelji sto im deru kozu i zive kao nigde u srbiji.Sirenje tih lazi o nekakvom pogromu su samo velikosrpske halucinacije i fantazije samo da bi podigli tenzije.Ali nebi trebali da zaborave oni koji su laki na oruzju i ratnohuskacki nastrojeni,da sada nije 1999 god,kad je albanski narod morao da se brani goloruk.Sada su sasvim drugi vetrovi po tom pitanju.Uvek smo spremni da se branimo,ali nikoga ne napadamo .

Jana

pre 1 godinu

Zaštita srpskih teritorija i zivlja prioritet je politike drzavnog vrha Srbije i Vucic nema straha da donosi odluke u našem interesu bez obzira sa li se one nekom svidele ili ne.

Maki

pre 1 godinu

Mora se pokazati doza otpora, ne smemo sve odluke mirno podneti

Milena

pre 1 godinu

Plasim se da iz Pristine i rade sve to da izazovu otpor a nakon toga i nemire

mila

pre 1 godinu

Србија ће једном морати да одговори на ове провокације Приштине...више преговори немају смисла

Rajko

pre 1 godinu

Ne mogu a da se ne složim sa Rakićem, saterali su srpski narod na KIM u ćošak. jedino što im preostaje jeste da se brane. Pokušavaju pravnim sredstvima, izlaskom na ulice, a ako i to ne bude dovoljno i ako bude represija od strane Prištine, znaće i oni da se brane.

Bore

pre 1 godinu

Zar Kurti zaista misli da može nešto na silu da ostvari i da će zapad ratovati za njega?Nije svestan da bi upravo njegovi naduvani ROSA bednici bili žrtvovani.

Hana

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je stao uz svoj narod. Srbi sa Kosova znaju i veruju Vucicu da nece dozvoliti nikada vise da se ponovi proterivanje Srba sa srpske zemlje

Zoran

pre 1 godinu

Srbi koji zive na Kosovu i Metohiji, nece se pomiriti sa odlukom Prisitne o promeni registarskih tablica.

Aleks

pre 1 godinu

Srbija ce braniti svoj narod na KiM,ali i takodje insistirati na mir i stabilnost.

bane

pre 1 godinu

Koliko god da je teška situacija treba da se držimo zajedno

goga

pre 1 godinu

Neće sve ostati samo na priči nego će se Vučić založiti za svoj narod i boriti za njih

kija

pre 1 godinu

Ovo nisu samo lažne reči utehe i podrške nego iskrena pomoć narodu na KiM

koja

pre 1 godinu

Puna podrška za Srbe na KiM,njihova država je uz njih

vera

pre 1 godinu

Naša braća sa KiM imaju našu punu podršku i nisu sami u ovome!

Ana

pre 1 godinu

Srbija ce stati u zastitu svog naroda ocuvacemo mir i stabilnost ma kakvi pritisci da su ,nista nema vaznije od mira i stabilnosti

Andja

pre 1 godinu

Kurti zeli da destabilizuje region jer mu ocigledno haos odgovara kada vec narod nece imati struje ni gasa. Srbija ce zastititi svoje gradjane u nasoj juznoj pokrajni.

Andjel

pre 1 godinu

Mir i stabilnost su veoma vazni za Srbiju i ceo region, ali Srbija nece nikako nemo posmatrati zlostavljanje svog naroda od strane Kurtija i Pristine.

Andjela

pre 1 godinu

Srbija ce nastaviti da se bori svim demokratskim sredstvima za boljitak i resenje problema naseg naroda u nasoj juznoj pokrajni.

Andjel

pre 1 godinu

Ako Kurti primeni silu ceo svet ce videti sta zapravo Pristina radi, i da je dijalog neuspesan jer Kurti i Pristina ga ne zele.

Andj

pre 1 godinu

Srbija ce uvek biti uz svoje gradjane u nasoj juznoj pokrajni i nikada nece dozvoliti da im se nesto lose desi. Sada u ovim teskim vremenima mir i stabilnost u regonu su najpotrebniji.

Braun

pre 1 godinu

Srbija je tolerantna i traži dijalog, ali nećemo dopustiti ugnjetavanje našeg naroda na KIM.

sasa

pre 1 godinu

Pritisak zapada na Srbiju da se odrekne KiM postaje sve jaci.Srbija nece podleci pritisku

rade

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem neće dozvoliti novo proterivanje Srba sa KiM.

stefan

pre 1 godinu

Srbija nece sedeti skrstenih ruku,znace ite kako da zastiti interes Srba na KiM

Patak

pre 1 godinu

Srbima na KiM treba velika zastita i podrska,a imace je od strane maticne drzave Srbije

Pavlovic

pre 1 godinu

Zapad na sve načine napada Srbiju i Vučića kako bi priznali lažnu državu Kosovo, ali im to neće poći za rukom.Srbija ne poznaje jezik ucena

Pera

pre 1 godinu

Pristina zvecka oruzjem sto im nece biti dobro.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija