• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kossev

03.03.2023

08:06

NE POSTOJI NI DE FAKTO NI DE JURE PRIZNANJE, ALI SE SRBIJI NUDI PRVA POBEDA! Hodžaj besan na Kurtija

Tanjug

Politika

NE POSTOJI NI DE FAKTO NI DE JURE PRIZNANJE, ALI SE SRBIJI NUDI PRVA POBEDA! Hodžaj besan na Kurtija

Podeli vest

Nakon višesatne sednice skupštine u Prištini o evropskom predlogu, koja je prekinuta na zahtev premijera lažne države Aljbina Kurtija oko 16.00 časova, diskusija je nastavljena kasno sinoć, i to u istom tonu. Nizale su se optužbe opozicije na račun Kurtija i to ponovo najviše zbog sedme tačke predloga koja govori o pravima SPC i samoupravljanju za srpsku zajednicu.

Poslanik PDK, Enver Hodžaj, uputio je kritike na račun Kurtija, ali u vezi sa drugim delom evropskog predloga.

Upitao ga je da li “i dalje namerava da tuži Srbiju za genocid”, te konstatovao da se evropskim predlogom poziva na prevazilaženje prošlosti i izjednačava “agresor sa žrtvom“.

Hodžaj ujedno kaže da Evropski predlog “formalizuje međunarodno nepriznavanje Kosova“.

– Ne postoji ni de fakto, ni de jure priznanje, ali se Srbiji nudi prva pobeda – kazao je.

Podsetimo, Kurti je juče izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kategorički odbacio potpisivanje dokumenta u Briselu.

– Moj predlog je odmah odbacio predsednik Srbije, njegovo odbijanje je bilo kategoričke prirode, što je on sam izneo u javnost po izlasku sa sastanka – rekao je Kurti.

Vučić je nakon razgovora u Briselu izjavio da je dogovoreno da se nastave razgovori i naglasio da na počektu mape puta, bez obzira da li je reč o primeni Briselskog sporazuma ili novog francusko-nemačkog plana, uvek mora da stoji implementacija Zajednice srpskih opština.

– Kurti je došao sa idejom da se potpisuje nešto, a o tome nije ni razgovarano. Ja čekam da vidim implementacioni plan, koji se tiče prethodno postignutih obaveza. Što se tiče mape puta, na njoj mora da se radi. To je implementacija. A na početku te mape puta mora da bude ono što neko ne želi da ispuni – ZSO – rekao je Vučić novinarima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lol

pre 1 godinu

lol.. ide pumpanje u medijima propaganda za prihvatanje ovog nakaznog predloga.. kao albanci pizde jer gube.. sta bre gube, vode sve vreme... nece proci plan

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija