• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

06:46

Lazar u kućnom pritvoru zbog slika s lažnim oružjem: Sud doneo rešenje protiv uhapšenog Srbina

Informer DN

Politika

Lazar u kućnom pritvoru zbog slika s lažnim oružjem: Sud doneo rešenje protiv uhapšenog Srbina

Podeli vest

Lazaru Janićijeviću iz Zvečana, koga je tzv. kosovska policija pre tri dana brutalno uhapsila na Jarinju kada je s porodicom i sunarodnicima krenuo u Vrnjačku Banju na sahranu ubijenog Stefana Nedeljkovića, određen je kućni pritvor do 30 dana.

Janićijevićev advokat Asdren Hodža izjavio je juče da se njegov klijent tereti za nedozvoljeno nošenje oružja, iako prilikom pretresa policija nije pronašla nikakvo oružje!?!

Foto: printscreen

 

- Izvršen je pretres u njegovom stanu i nije nađeno oružje. Radi se o nekim starim slikama na kojima se on vidi sa nekim oružjem i mi smo uspeli da dokažemo da nije reč o pravom oružju. Tužilaštvo se složilo da Lazar ne mora da se pritvori u zatvoru, ali da mora u kućni pritvor - poručio je Janićijevićev branilac.

Podsetimo, direktor tzv. 'kosovske policije' Gazmend Hodža na dan hapšenja Janićijevića slagao je da je tzv. 'kosovska policija' pronašla oružje i municiju na imanju Srbina iz Zvečana, kao i da je hapšenje povezano sa događajima iz Banjske.

- Na Jarinju je izvršeno hapšenje, policija je upala i na imanje uhapšenog i pronašla oružje i municiju - izjavio je tada Hodža.

Foto: Ata images

 

 

Ovde je na videlo izašla još jedna laž iz kuhinje teroriste Aljbina Kurtija, koji Srbe bez ikakvih dokaza hapsi i tamniči po šiptarskim kazamatima.

U zatvoru u Podujevu nalaze se i Blagoje Spasojević i Dušan Maksimović, koji su uhapšeni zbog incidenta u selu Banjska.

Njima je određen jednomesečni pritvor. Spasojevića Šiptari terete za 'napad na ustavni poredak i bezbednost Kosova' i 'izvršenje terorističkog akta', a Maksimovića za pripremu terorističkih akcija.

Njihovi branioci su uložili žalbu sudu.

Maksimovićev advokat Dejan A. Vasić kaže da je siguran da će istraga pokazati da njegov branjenik nema veze sa događajima u Banjskoj.

Psihičko mučenje ranjenog Tolića

Žalbu na odluku o meri pritvora uložio je i advokat Miloš Delević, branilac Vladimira Tolića, koji se nalazi na bolničkom lečenju u Prištini, pošto su ga Kurtijevi specijalci ranili u noge.

Delević je posle posete Toliću rekao da se tzv. 'kosovski policajci' psihički iživljavaju nad njegovim klijentom.

- Ne daju mu da spava, puštaju muziku. Žalio sam se šefu obezbeđenja, i nadam se da će to da se prekine - rekao je Delević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija