• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.05.2024

11:34

Pogledajte šta sve Savo Manojlović radi protiv Srba na Kosovu i Metohiji!

Printskrin

Politika

Pogledajte šta sve Savo Manojlović radi protiv Srba na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Savo Manojlović, lider pokreta Kreni promeni, ne propušta da (prilično romansirano) naglasi da je poreklom sa Kosova i Metohije.

Kad god je tamo odlazio, jer njemu Aljbin Kurti ne zabranjuje ulaz kao srpskim zvaničnicima i patrijarhu Porfiriju i vladikama SPC, kačio je na mreže slike ispred raznih prepoznatljivih objekata, uglavnom vezanih za srpsku duhovnost i kulturu na KiM, uz prigodne, dobro osmišljene poruke.

Da ne prepričavamo sve što je agenda jednog od opozicionih lidera, pozabavimo se pobliže time šta, kako i koliko Savo Manojlović, dečko iz Prištine, kako se predstavlja, radi za Srbe sa Kosova i Metohije.

Za one koji su, za razliku od njega, tamo ostali i opstaju uprkos bezočnom i brutalnom teroru takozvanih prištinskih vlasti, predvođenih Kurtijem, kojem je jedini cilj da što više (i što brže) naših sunarodnika protera iz južne pokrajine.

Dakle, šta Manojlović radi za Srbe na Kosovu? 

Nažalost, odgovor na ovo pitanje čak ne može da bude reč ništa, jer se, u stvari, ispostavlja da on radi protiv njih i njihovog opstanka.

Hajde za početak da se dotaknemo onih najbenignijih stvari. Poput, na primer, njegove nedavne tvrdnje da je "pitanje kanalizacije važnije od Srebrenice i Kosova".

Da, dobro ste pročitali, a ako niste odmah poverovali u to što vidite, ponovićemo - "Pitanje kanalizacije važnije je od Srebrenice i Kosova". Gostujući u jednom TV formatu, na kanalu čiji je vlasnik Dragan Šolak, Savo Manojlović je, naime, poručio da neće da troši vreme na pitanja i odgovore o Kosovu i Metohiji i Srebrenici.

- Sledeće na šta treba da trošimo vreme jesu opet pitanja na koja sam već sto puta odgovarao, pitanje o Srebrenici, Kosovu... - rekao je Manojlović i ostavio bez teksta čak i Šolakovog voditelja, što po ovim temama svakako nije lako. 

Dobro, reći ćete, izjave ko izjave, političari iz interesa često izjavljuju sve i svašta. Pa neka i bude tako, mada poređenje stradalnog Kosova i Metohije i srpskog naroda, slobodno možemo reći junačkog, koji tamo izdržava Kurtijev zulum, sa kanalizacijom nikako ne može biti primereno, posebno ako odatle potičete. Ali da se pozabavimo malo ozbiljnijim stvarima, pogledajmo kakav stav prema lažnoj državi Kosovo imaju oni koji finansiraju Manojlovića i njegov pokret, kao i pojedine organizacije sa kojima je prikriveno, preko svojih najbližih saradnika, povezan.

Na primer, Rokfelerova fondacija, za koju je i sam priznao da mu je uplaćivala novac, otvoreno, nedvosmisleno i direktno podržava na sve moguće načine, pa i finansijske, projekat lažne države Kosovo. Ni to nije tajna, međutim, enigma je kako Savo Manojlović, kada ode na KiM, može da pogleda u oči svojim sunarodnicima Srbima, znajući od koga uzima pare i šta taj neko ko ga plaća radi protiv njih. Istinu je, uostalom, još davno napisao Njegoš i ta istina, očigledno, kao vreme prolazi sve više postaje aktuelna: "Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka".

I da sada ne dužimo, pomenimo još i Manojlovićeve bliske veze sa čitavim nizom NVO koje su finansirane od najraznoraznijih fondova, fondacija, pa i samih zapadnih država. Među njima se izdvajaju Građanske inicijative, organizacija sa kojom je Manojlović blisko sarađivao na više projekata. Ta organizacija otvoreni je promoter i zagovornik nezavisnog Kosova, a potpisnik je, zajedno sa još nekoliko tzv. organizacija civilnog društva, inicijative da Srbija podrži sramnu rezoluciju o Srebrenici, čije se usvajanje sprema u Generalnoj skupštini UN.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija