• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2024

15:13

Vučević i Čadež pokreću stalni dijalog Vlade i privrede

ATA Images

Politika

Vučević i Čadež pokreću stalni dijalog Vlade i privrede

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom o novim, konkretnim načinima saradnje sa privredom.

Premijer Vučević podržao je inicijatvu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede koju je predstavio predsednik PKS Marko Čadež.

- Dogovorili smo da Privredna komora Srbije u najskorije vreme organizuje radionice na kojima bi domaće kompanije resornim ministrima predstavile šta se može i mora učiniti kako bismo zajedno unapredili ekonomski ambijent u Srbiji. Samo zajedno možemo učiniti Srbiju ekonomski jakom i stabilnom, posebno u ovim mutnim vremenima - izjavio je premijer Vučević.

On je dodao da je sa predsednikom PKS razgovarao i o novom načinu organizovanja Saveta za BDP na kome će se donositi važne odluke o funkcionisanju privrede i načinima rasta bruto domaćeg proizvoda u zadatim okvirima.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Jedna od tema razgovora bila je i formiranje novog Saveta za digitalizaciju koji bi donosio najbolja rešenja u ovoj za Srbiju jednu od ključnih oblasti.

Predsednik PKS Marko Čadež naglasio da je ideja Privredne komore Srbije o uključivanju što većeg broja domaćih kompanija u projekat “Skok u budućnost 2027” I “Ekspo 2027” naišla na podršku premijera Vučevića.

- Imamo podršku premijera Vučevića da izradimo Registar poslova naših kompanija koje mogu da učestvuju ne samo u izgradnji i opremnju prostora gde će biti održan 'Ekspo 2027', već i ostalih projekata iz plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije “Skok u budućnost” - rekao je Čadež.

On je dodao da će PKS odmah početi sa anketiranjem kompanija kako bi došli do jasnih i preciznih podataka na kojim se sve poslovima mogu angažovati domaće kompanije u okviru 18 milijardi vrednih projekata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija