• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.06.2024

17:08

Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji! Vučić jasan: Sada ih lovimo sve, da ulice Srbije budu sigurne!

Informer

Politika

Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji! Vučić jasan: Sada ih lovimo sve, da ulice Srbije budu sigurne!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Urgentnom centru povređenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremović koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti ispred ambasade Izraela i najavio da će biti odlikovan, jer je na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu.

Vučić je novinarima rekao da je Jevremović svestan, da je operacija uspešno prošla i da je u veoma dobrom stanju.

Vučić je istakao i da je Jevremović iako sa strelom u vratu reagovao vešto i ozbiljno i likvidirao teroristu.

Predsednik je naveo da se traga za još jednim licem koje se rukovodi istim principom kao Salahudin Žujović, i rekao da su oni bili praćeni.

Bilo je potrebno još sedam, osam dana da se prikupe dokazi i da se uhapse, a reč je o ljudima koji su ušli u ekstremističke i terorističke krugove, rekao je Vučić. 

"U svakom slučaju, mi ćemo akciju da nastavimo, obezbedićemo sve DKP-ove, ali i garantovati sigurnost i bezbednost", rekao je Vučić.

On je istakao da imamo obučene žandarme i policajce i čestitao njima i njihovim neposrednim komandirima i komandantu Žandarmerije. 

"Čestitam svima u policiji, svim posebnim jedinicama. Čestitam ministru, čestitam svima na izuzetnom ponašanju policajca žandarma Miloša Jevremovića. Koji ima svega 34 godine i biće odlikovan čim izađe iz bolnice", rekao je Vučić.

Foto: Informer

 

 

"Obišli smo u Urgentnom centru Miloša Jevremovića, on je potpuno svestan, operacija je uspešno obavljena i razgovarali smo sa njim.  Zahvaljući izuzetnoj veštini i samokontroli, pošto je iz kese i potpuno iznenada Salahudin Žujović ispalio strelu i pogodio u vrat Miloša  Jevremovića i on je neverovatno vešto ali i na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu", rekao je Vučić.

I ono što je bilo najvažnije, dodao je predsednik, Jevremović je uspeo da se uzdrži od vađenja strele iz vrata, što je bilo ključno da ostane živ. 

"Da je bilo šta pokušao, ne bi mu bilo spasa. Za to je potrebna neverovatna disciplina i neverovatna samokontrola. Da ne pokušate da iz svog tela dirnete takvo strano telo. On je tako kada je završio svoj posao, kada je teroristu likvidirao, sačekao i Hitnu pomoć i policiju ništa ne dirajući. I sada je u veoma dobrom stanju i koliko sam razumeo ne očekujemo teže i veće komplikacije", naveo je Vučić.

Kaže da ima još nekoliko lica za kojima policija traga u ovom trenutku.

"Za jednim licem svakako koje nam nije dostupno, a znamo da se nalazi na teritoriji Republike Srbije, koje se po istom principu, poput Salahudina, rukovodi nekim... tu sve nekakvi teroristički izdanci. Želim da vam kažem da su oni bili praćeni, možda je još sedam ili osam dana bilo potrebno da budu uhapšeni. Toliko je i tužiocu za sve dokaze bilo potrebno da prikupi", rekao je Vučić.

Napomenuo je da svako ima pravo da bira veru kojoj pripada, ali da su oni ušli u ekstremističke i terorističke krugove i da su bili praćeni po liniji, kako je rekao, indikativnoj na terorizam. 

"Dakle, znalo se da je ovaj jedan došao sinoć, glavni terorista da je došao da poseti majku, međutim posle toga se gubi mogućnost praćenja i ujutru se to na ovakav način završilo", dodao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!
Uzbuna u SAD!

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!

Donatori američke Demokratske stranke traže način da Džoa Bajdena uklone iz predsedničke trke protiv njegove volje i zamene jačim kandidatom, tvrdi "Njujork tajms". Istovremeno, NBC njuz otkriva da je odluka o povlačenju Bajdena (81) iz predsedničke trke u rukama njegove supruge Džil, koja za sada ne želi da se Džo odrekne drugog mandata u Beloj kući!

01.07.2024

19:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija