• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2024

09:07

Opozicionar Miša Brkić priznao: Politički preuveličana fobija o Srbiji kao rudarskoj koloniji!

Fotoilustracija/printscreen

Politika

Opozicionar Miša Brkić priznao: Politički preuveličana fobija o Srbiji kao rudarskoj koloniji!

Podeli vest

Da su protesti koje danima unazad širom Srbije organizuju tajkuni Dragan Đuilas i Dragan Šolak duboko politizovani dokazao je i opozicionar Miša Brkić koji je u atorskom tekstu naveo da je fobija o Srbiji kao rudarskoj koloniji politički preuveličana.

Brkić je svojim tekstom u tajkunskom "Danasu" istakao da "moguće rudarenje litijuma (ili proizvodnja bilo koje druge sirovine) ne bi trebalo da bude povod za širenje straha o mogućem kolonijalnom statusu Srbije", i da je zapravo "reč je o mnogo ozbiljnijem, civilizacijski značajnijem i važnijem procesu – bržem uključivanju Srbije u globalizaciju, odnosno potvrđivanju srpske privrede kao karike globalnih lanaca snabdevanja i vrednosti"

Šta je još napisao Brkić pročitajte u nastavku:

* "Srbija je potrebno da bude deo globalnih lanaca snabdevanja da bi obezbedila otpornost svoje ekonomije, omogućila veći lični i društveni standard";

* "U suprotnom biće osuđena na izolaciju i tavorenje. Možemo da slavimo šljivu i rakiju, ali s njima ne možemo u međunarodnu podelu rada kao ozbiljan igrač";

* "Rudnik litijuma ne sme da bude povod da Srbija, kao hipohondar, u strahu od izmišljenog kolonijalnog statusa, sebe proglasi samodovoljnim, izolovanim ostrvom";

* "Samo od nas – našeg znanja, veština, modernizacijskog kapaciteta, društvene svesti i političke pameti – a ne od Zapada, svetskog kapitala i multinacionalnih kompanija zavisiće da li ćemo biti Tajvan i Irska ili Kongo i Severna Koreja".

Ovo je samo još jedan od dokaza da kvaziekološki protesti nemaju nikakve veze sa narodom, sa zabrinutošću za njegovu dobrobit ili zaštitu životne sredine, već da je jedini cilj protesta i njihovih organizatora  - Dragana Đilasa i Dragana Šolaka - nasilno otimanje države! 

Foto: printscreen

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija