• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2024

11:02

Predsednik Vučić primio učenike i nastavnike iz Republike Srpske i Crne Gore - Naša snaga je jedinstvo! (VIDEO)

Tanjug/Nemanja Jovanović

Politika

Predsednik Vučić primio učenike i nastavnike iz Republike Srpske i Crne Gore - Naša snaga je jedinstvo! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Petri Grahovac iz Bileće, koja je zajedno sa svojim drugarima došla u posetu Beogradu, čestitao sam rođendan i poželeo sreću. Petra se malo iznenadila, a ja sam pokušao i da otpevam rođendansku pesmu...videh osmeh na Petrinom licu - poručio je predsednik Srbije na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. 

- Draga deco, poštovani učitelji i nastavnici, dobro došli u Beograd, naš prestoni grad koji više od dva veka stoji kao simbol naše slobode i zajedništva. Vaš dolazak ovde baš kada slavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, ispunjava ovaj grad posebnom toplinom i ponosom. Vi nosite u sebi srpski duh svojih predaka. Republika Srbija je vaša kuća, baš kao što je i moja i kuća svih nas.

Danas je praznik. Praznik srpskog naroda ma gde on živeo. Našem narodu u zemlji i rasejanju i svuda na planeti čestitam praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva u nadi da ćemo umeti da ga čuvamo, baš kao i naš jezik, pismo i kulturu.

Nikada ne zaboravite svoje korene i neka vas ovi dani u Beogradu ispune ljubavlju, ponosom i osećajem pripadnosti. Dobro došli kući  - napisao je predsednik Srbije na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Obraćanje Petre Grahovac iz Bileće

- Danas kada slavimo Dan srpskog jedinstva, osećamo ljubav Republiek Srbije... Zahvaljujući vašoj brizi, mi upoznajemo Srbiju i bogatiji smo za jedno novo iskustvo koje je ispunjeno toplinom - rekla je Grahovac i dodala:

- Danas na ovaj dan je i moj rođendan a zahvalna sam što mogu da se obratim predsedniku Srbije ..., poručila je mala Petra posle čega su deca preuzela svoje poklone - rekla je Petra Grahovac.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

 

Obraćanje predsednika Vučića

Na početku obraćanja Vučić je čestitao Dan srpskog jedinstva.

- Naš narod su biseri rasuti svuda po svetu i čine naš divan srpski narod koji je kroz istoriju postojanja sazreo do državotnornog naroda - rekao je Vučić, te dodao da je naš barjak lep onoliko koliko je krvi proliveno za njegovu odbranu.

Naša braća i sestre na KiM danas se raduju sa nama, srdačno ih pozdravljam i čestitam im prvima, baš njima, mnogo su pretrpeli i još mnogo moraju da pretrpe - rekao je Vučić podsetivši na najlepše boje srpske trobojke, ali i na najsvetlije istorijske trenutke koji su vodili ka našem pravu na slobodu i zastavu.

Foto: printscreen

 

- Jedinstvo je naša snaga. Jovan Ristić je rekao da srpski narod mora biti jedan - poručio je predsednik. 

- Ona vas dočekuje raširenih ruku da proslavimo ono što nas čini jedinim... - rekao je Vučić, te dodao da su oni budućnost srpskog zaveta i da nikada ne treba da zaborave da su deo nečeg većeg i šireg.

- Srbija je tu uz vas kao što je bila za mnoge generacije pre vas i za one posle vas - jasan je Vučić.

Potom je dodao da je danas dva veka posle Tekelije Dodik kaže da nije bosanski Srbin, već samo Srbin.

 - To isto kaže moj otac, a i ja. Samo Srbin to je više nego dovoljno - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija