• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

18.08.2024

06:40

Na današnji dan: Rođen je Bogdan Bogdanović!

profimedia

Košarka

Na današnji dan: Rođen je Bogdan Bogdanović!

Podeli vest

Na današnji dan pre 32 godine rođen je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović

Bogdan Bogdanović je neko ko je mnogo puta obradovao navijaće u Srbiji svoji sjajnim partijama na parketu. Karijeru je započeo u Partizan s kojim je osvojio ABA ligu 2011. i 2013. godine.  

Od 2014. godine postao je član Fenerbahče, a pod vođstvom Željka Obradovića osvojio je Evroligu 2017. godine. Tada je bio i u idealnoj petorci takmičenja. Takođe sa ovim timom je bio dva puta šampion Turske.

Usledio je odlazak u Sjedinjene Američke Države. Od 2017. do 2020. godine bio je član Sakramento Kingsa i nametnuo se kao jedan od vodećih igrača. Međutim, sa timom iz Kalifornije nikada nije uspeo da izbori plej-of najjače lige na svetu.

Nakon toga je obukao dres Atlante, a već prve sezone su igrali finale istočne konferencije, ipak od njih je bio bolji Milvoki sa 4:2 u seriji.

Prošle sezone 11 decembar 2023. godine, Bogdan Bogdanović je odigrao svoju najbolju partiju u NBA ligi. U porazu od Denvera (129:122) ubacio je čak 40 poena što je njegov rekord karijere. 

Za seniorski tim Srbije debitovao je 2013. godine.  Dva puta je osvojio je srebro na Svetskim prvenstvima (2014 i 2023), deo je vicešampionske ekipe Evropskog prvenstva 2017. godine. U Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama je sa našom reprezentacijom uzeo srebrnu medalju, a ove godine u Parizu bronzaznu. Od 2023. godine je kapiten "orlova".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija