• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.08.2024

09:18

U Sarajevu stanuje ozbiljna mržnja! Cvijanović ukazuje: Na naslovnim stranama sarajevskih medija Dodik i Vučić izjednačeni su sa Luciferom!

AP/Photo

Politika

U Sarajevu stanuje ozbiljna mržnja! Cvijanović ukazuje: Na naslovnim stranama sarajevskih medija Dodik i Vučić izjednačeni su sa Luciferom!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željka Cvijanović izjavila je da poslednji slučaj s požarima i sramnim odugovlačenjem da se da saglasnost za dolazak helikoptera iz Srbije nije jedina šteta koju je političko Sarajevo svesno prouzrokovalo Republici Srpskoj (RS).

Ona je rekla da se u Sarajevu uzurpiraju ustavna ovlašćenja i privatizuju zajedničke institucije s namerom da se stave u funkciju interesa samo jednog naroda.

- Blokiraju se sredstva koja po osnovu raspodele pripadaju Srpskoj, zaustavljaju se projekti koji su važni za razvoj RS i raspiruje mržnja prema Srbiji i Srpskoj. Mogla bih prebrojati bez kraja, od pravosudnih postupaka i retroaktivne primene prava, do onog što se danas dešava - navela je Cvijanović za današnju "Politiku".

Prema njenim rečima, nimalo nije čudno da takve politike Sarajeva prouzrokuju reakcije Srpske.

- Ako ste u stanju da svesno otežavate gašenje požara, zaustavljate nam rezvojne projekte, blokirate sredstva na zajedničkim računima, koja bi i vašim građanima značila, ili ne učestvujete u regionalnim inicijativama koje bi koristile i vašem narodu i privredi, onda to ukazuje da je u pozadini destruktivna i iracionalna mržnja, kao i očiti nedostatak želje da gradite državu koja bi bila svima po meri - istakla je Cvijanović.

Govoreći o požarima u republici Srpskoj, ona je ukazala da bi, da je pomoć iz Srbije prihvaćena odmah čim je ponuđena, bila izbegnuta ovolika šteta.

- Veoma smo zahvalni Srbiji na pomoći kao i na svakoj vrsti podrške koju pruža republici Srpskoj. Što se tiče BiH, nastavićemo borbu protiv sarajevskih političkih piromana i posledica njihovog štetnog delovanja usmerenog protiv Srpske i njenih građana - poručila je Cvijanović.

Na pitanje da li misli da postoji granica gde će se Bošnjci zaustaviti u osporavanju odnosa Srbije i RS i reći da je u redu da jedan te isti narod sarađuje, Cvijanović je rekla da nema razloga za optimizam i da višedecenijska praksa pokazuje da ne postoje granice u njihovoj netrpeljivosti prema svemu što je srpsko.

- Tamo (u Sarajevu) stanuje ozbiljna mržnja. Pogledajte naslovnice sarajevskih medija, u kojima su predsednici Vučić i Dodik izjednačeni s Luciferom i slično. A zašto? Zato što poštuju Dejtonski mirovni sporazum, zato što se bore za svoj narod i što bolje odnose Srbije i Srpske, ne ugrožavajući nikoga drugog - istakla je Cvijanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija