• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.08.2024

10:28

Poraz u Parizu je ubio... Iga priznala: Plakala sam šest sati!

EPAImages

Olimpijske igre

Poraz u Parizu je ubio... Iga priznala: Plakala sam šest sati!

Podeli vest

Poljska teniserka teško je podnela neuspeh na Olimpijskim igrama i eliminaciju u polufinalu.

Stigla je Iga Švjontek na Olimpijske igre kao prvi favorit da osvoji zlatnu medalju, ali u toj nameri nije uspela. Četvorostruka šampiona Rolan Garosa je na eliminisana na svom omiljenom stadionu - "Filip Šatrije", već u polufinalu kada je od nje bila bolja Ćinven Dženg. 

Iako turnir u Parizu na kraju nije bio potpuni neuspeh budući da je došla do bronze, Iga Švjontek ne krije koliko je bila razočarana nakon eliminacije sa Olimpijskih igara. 

- Plakala sam šest sati nakon poraza! Tek poslenekoliko dana bila sam spremna da se suočom sa ovim neuspehom, toliko je emocija u meni - rekla je Iga Švjontek. 

Rolerkoster emocija prolazi kroz glavu Ige Švjontek poslednjih dana. Zadovoljna je Poljakinja što je svojoj zemlji obezbedila medalju na Olimpijskim igrama, ali u isto vreme razočarana što odličje nije najsjajnije. 

- Radost, sreća, tuga, razočaranje, satisfakcija, glad za još više, ponos i mnogo drugih emocija i misli mi se roje. Ni sama još nisam uspela sve da raspletem i da osetim šta će od svega ovoga biti najvažnije iskustvo za mene. Možda ću tek u budućnosti uspeti da shvatim šta se tačno dogodilo.

Foto: tanjug/ap

 

Ne krije Iga da je popustila pod ogromnim pritiskom budući da je u Parizu po prvi put igrala za svoj narod, a ne za sebe. 

- Ceo život sam igrala za sebe. Sada sam igrala za svoje trenere, svoju zemlju, poljsku publiku. Nisam to otkrila dok nisam stigla u Pariz, potcenila sam šta to znači za mene, za dubinu mojih osećanja. Stavila sam na leđa pretežak teret. Činjenica da igram za toliko ljudi dodala je pritisak i sprečila me da igram moj najbolji tenis. Na sreću, u borbi za bronzu imala sam bolji stav.

Nakon Olimpijskih igara Iga Švjontek je odlučila da propusti turnir u Torontu, a očekuje se da na terenu ponovo bude naredne nedelje kada je na programu Masters u Sinsinatiju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija