• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2021

19:43

NAŠE DVE DRŽAVE SU TESNO POVEZANE! LIČNI ODNOSI SU NAM ZASNOVANI NA POVERENJU!

Marko Đoković

Politika

NAŠE DVE DRŽAVE SU TESNO POVEZANE! LIČNI ODNOSI SU NAM ZASNOVANI NA POVERENJU!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje zasnovani na saradnji i poverenj

Merkelova je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Vučićem, rekla da joj je drago što je mogla još jednom posetiti Srbiju.

- Drago mi je da sam danas došla u Srbiju. Godinama sarađujemo i postigli smo niz rezultataKroz godine naše saradnje uspostavili smo otvoren odnos pun poverenja. Na tom putu smo postigli ceo niz rezultata bez obzira što je pred Srbijom i celim regionom još dug put do članstva u EU, što je naš zajednički cilj - podvukla je ona.

Ukazala je da su dve države tesno povezane i dodala da je imala priliku da, kroz zbirku istorijskih dokumenata koje je videla u Beogradu, spozna da su nemačko-srpski odnosi uspostavljeni davno u oblastima ekonomije, kulturi i politici.

Istakla je da, što se tiče ekonomske saradnje, dve države imaju uspešnu „priču“ iza sebe.

U svom obraćanju medijima posebno je ukazala na 80-tu godišnjicu napada Vermahta na Jugoslaviju.

S tim u vezi je najavila pola miliona evra koje će Nemačka dati za obnovu, ističući da je to važan signal pomirenja i sećanja na događaje, što je važno i za region.

Izrazila je zadovoljstvo što predstoji zaključivanje više bilateralnih sporazuma.

Prenela je da je sa predsednikom Vučićem razgovarala i o unutrašnjo-političkim pitanjima, kao i potrebi daljeg sprovođenja reformi, te i naglasila neophodnost otvaranja daljih pristupnih poglavlja.

Ukazala je da važnu ulogu u procesu približavanja EU ima Berlinski proces, te izrazila zadovoljstvo što se već vide rezultati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BGD

pre 2 godine

PROKLETA NEMACKA JE UNISTILA YU I SRBIJU 90TIH..NEKA VAM SE SVO VASE ZLO VRATI NEKA TI SE ZATRE SEME I PLEME NEKA NEMACKI NAROD POSTANE RUGLO NARODIMA

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija