• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2024

08:27

SVE JE JASNO! Kurtija, srpsku opoziciju i njihove novinare u Beogradu povezuje jedna stvar: Žal za pozdravom "mirdita" (FOTO)

EPA/Screenshot

Politika

SVE JE JASNO! Kurtija, srpsku opoziciju i njihove novinare u Beogradu povezuje jedna stvar: Žal za pozdravom "mirdita" (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo naredbu da se prekine javno okupljanje „Mirdita, dobar dan", a nakon te odluke usledila je histerija prevođena teroristom Aljbinom Kurtijem i srpskom opozicijom i njihovim novinarima u Beogradu.

Tajkunski mediji koji se nalaze pod kontroolom opozicije odmah su se dali u hajku protiv države Srbije zbog zabrane ovog sramnog fesivala koji promoviše lažnu državu Kosovo!

Tako je Pokret slobodnih građana zakukao i uputio zahtev da se povuče odluka o zabrani, navodeći u saopštenju da "je u interesu svih naroda i država bivše Jugoslavije regionalni mir i zajednička evropska budućnost", na taj način otvoreno poručujući da je za njih Kosovo nezavisno.

Foto: Printscreen

 

 

Potom i opozicioni novinar Stevan Dojčinović podelio je vest tajkunske N1 o zabrani sramotnog festivala, izražavajući nezadovoljstvo tom odlukom:

- Znači, država nam je toliko slaba i jadna da se odluke na državnom nivou donose tako da se udovoljava huliganima i ekstremnim desničarima? - zavapio je Dojčinović.
 

Foto: Printscreen

 

Premijer lažne države Aljbin Kurti, poput gorenavedenih aktera, takođe kuka i žali se što Srbija ne dozvoljava da se promoviše separatizam i ne priznaje samoproklamovano Kosovo, te stim u vezi ne dopušta ni održavanje sramne manifestacije.

- Nakon što je još jednom odbila da potpiše Osnovni sporazum uz posredovanje EU, podržan od SAD, Srbija je u četvrtak ugasila još jednu inicijativu koju sponzoriše EU, "Mirdita, dobar dan". Kulturni festival sa decenijskom istorijom slavljenja različitosti i okupljanja umetnika sa Kosova i Srbije, "Mirdita, dobar dan" oteli su potpredsednik Vlade Srbije Vulin i inistar Dačić, koji su ga do neprepoznatljivosti deformisali u grotesknu paradu mržnje i diskriminatorske poruke. Umesto umetnika, reč je prepuštena grupama huligana. Nažalost, Srbija je još jednom pokazala svoje nepopustljivo neprijateljstvo prema svemu što ima veze sa mirom i pomirenjem - oglasio se terorista Kurti u istom maniru kao i srpska opozicija i njeni novinari.

Foto: Printscreen

 

Iz svega navedenog potpuno je jasno šta povezuje Kurtija, srpsku opoziciju i opozicione novinare u Begradu: u pitanju je žal što se na Vidovdan u Srbiji ne pozdravljamo sa "Mirdita" i ne dozvoljava se održavanje bruke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija